Galerie foto: Mrakic revine, Claudiu Şimicu – gol, Poli 30-21

În mijlocul unei nefireşti pauze competiţionale, la două săptămâni şi jumătate de la ultimul joc, pierdut la Reşiţa, şi cu două săptămâni şi o zi înaintea meciului restant din Liga Naţională, cu HC Odorhei, de miercuri 9 noiembrie, în sala „Constantin Jude”, poliştii au disputat marţi după-amiază un prim amical dintr-o serie de 3 partide de pregătire în răstimp de 10 zile: 30-21 (15-11) cu secund-divizionara HC Arad.

Urmează vineri la Reşiţa duelul amical internaţional cu libanezii lui Aihan Omer, de la Al Sadaka, iar săptămâna viitoare cel cu Dinamo Pancevo. Apoi, din nou la compresele Ligii Naţionale, începând cu Odorheiul lui Vlad Caba. Şi chiar aşa, FRH, de ce nu s-a jucat acel meci când era cazul, oaspeţii fiind scutiţi şi „odihniţi” în preajma „dublei” europene!?

Da, incredibil dar adevărat, pauză fără meciuri oficiale de campionat din 8 octombrie până pe 9 noiembrie, umplută acum de un amical la al cărui start, în jurul orei 17,30, se regăseau în sală doar 36 de spectatori… Spectator, şi jucătorul polist Gorjan Spahic, indisponibil datorită unei accidentări ce l-a expediat sub bisturiu, revenind în schimb cu un prim antrenament plin luni şi pe parchet, la joc, compatriotul său Dragan Mrakic, totuşi cu genunchiul stâng bandajat, dar care a evoluat bine ultimul sfert de oră.

Unii au revenit, alţii au debutat, cazul juniorului Claudiu Şimicu, frate mai mic al internaţionalului timişorean ajuns la HCM Constanţa, tânărul inter marcând un gol în cele 5 minute pe parchet.

Nedeljko Vuckovic, în absenţa lui Stan, Fenici şi Hagiu, convocaţi la loturile naţionale, pentru ale căror acţiuni a fost scurtcircuitat sezonul, i-a aliniat la start pe Tcaciuc – Timofte, David, Ursu, Sabin Ignat, Băiceanu, Lela, mai avându-i pe bancă şi rulându-i pe parcurs pe Djuricin, Vâlceanu, ca portari, Claudiu Şimicu, Marius Ignat, Mrakic, Cristescu, Cotinghiu, Sărăndan, şi un jucător alipit lotului pe parcursul absenţei selecţionabililor de la pregătiri, şi care vor reveni în cursul săptămânii viitoare.

Conform tradiţiei, sparring-partners au fost arădenii de la Handbal Club, sosiţi pe Bega cu antrenorul timişorean Dan Dumitru, cu care „satelitul” secund-divizionar polist încheia la cârmă sezonul trecut, şi cu 5 handbalişti ai violeţilor împrumutaţi pe Mureş în 2011-´12, în baza unui parteneriat, şi anume Arseni, Roşca, căpitanul Ungureanu, Szentpeteri şi Mihăieş.

Arădenii, care au deplasat 16 jucători, veneau după primele două succese în sezonul Diviziei A, seria vest, dintre care unul la Sighişoara, locaţie a Centrului de Excelenţă în handbal, şi i-au aliniat pe 1. Starparu – 27. Mihăieş, 14. Gabor, 7. Dinescu, 8. Feier – pivot, 21. Ungureanu – cpt, 20. Szentpeteri, pe parcurs fiind utilizaţi şi 12. Maioru – 22. Arseni, 23. Roşca, 9. Pater, 24. Danciu, 25. Andrei, 26. Cosoi, 28. Borbely.

Poliştii au condus din start, Radu David şi Mihai Timofte, cu două reuşite, marcând primele goluri ale violeţilor: 3-2. Diferenţa a crescut treptat, la pauză fiind 15-11 iar la final, aproape simetric, 30-21, principali marcatori într-un joc în care au avut mai mult cuvântul componenţii mai puţin folosiţi fiind Sabin Ignat, cu 6 reuşite, David, cu 4 goluri, şi o pleiadă de alţi handbalişti cu câteva goluri, printre care Băiceanu (3), Timofte, Cotinghiu, Ursu şi Marius Ignat, cu câte două.

Borbely a marcat 7 goluri pentru HC Arad, o treime dintre reuşitele oaspeţilor, timişorenii de pe Mureş cu goluri la activ fiind Arseni şi Mihăieş, cu câte 4, respectiv Ungureanu, cu o reuşită.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: