GALERIE FOTO. SCM Politehnica Timișoara s-a impus clar în al doilea amical cu HC Adrian Petrea Reșița, scor 31-21. Vineri cărășenii au câștigat la un gol

SCM Politehnica Timișoara și HC Adrian Petrea Reșița și-au împărțit victoriile în dubla amicală disputată în acest final de săptămână. Ambele formații s-au impus în partida pe care au găzduit-o. Vineri la Reșița victoria le-a revenit cărășenilor cu 28-27, iar sâmbătă dimineață timișorenii au câștigat clar cu 31-21. Cele două  vor întâlni la finalul săptămânii viitoare pe Pick Szeged în  partide amicale  la  sala  Constantin  Jude.

SCM Politehnica Timișoara și  HC Adrian Petrea Reșița au disputat două amicale vineri și sâmbătă. Partida de la Reșița a fost echilibrată, cu gazdele impunându-se cu 28-27, 13-12 la pauză. Dusna  Trifkovic a fost golgheterul partidei cu 10 reușite. Dospinescu  a contribuit la victorie cu 6  goluri, Vaidasigan cu 4, Pârvan 2, Rohozneanu 2, Giotoiu 2, Starchenko 1 și Popovici 1 gol. Marko Lasica a  fost  cel mai bun marcator al timișorenilor cu 8 reușite, urmat de Milosevic cu 5, Marjanovic  3, Lazarov 3, Fenici 3, Ștefan 2, iar Neamțu, Simovic și Santeiu, câte un gol.

IMG_1764

Filip Lazarov, cel mai bun marcator din al doilea amical al echipelor bănățene

A doua confruntare amicală din cele două  s-a  disputat  sâmbătă dimineață. Oaspeții de la sala Constantin Jude au deschis scorul prin Ignat, Milosevic și Lasica au dus-o pe Poli în avantaj, iar Trifkovic a egalat la doi. Lasica a  înscris trei goluri la rând și Poli s-a desprins la  5-2 și a controlat autoritar partida până la final. Pauza a venit la  18-9, iar cea mai  mare  diferență  s-a înregistrat în minutul 48 când scorul era 28-13. Meciul s-a încheiat cu 31-21. Filip Lazarov a fost cel mai bun marcator al meciului cu 6  goluri, urmat de  extremele Marjanovic și Lasica cu câte 5. Pentru Poli au mai înscris: Ștefan 3 goluri, Neamțu  3, Milosevic 2, Pejovic 2, iar Șimicu un gol. De partea  cealaltă, Mihai Huța a reușit 4 goluri, urmat de  Heimbach, Rohozneanu și Ignat cu câte 3  goluri, Turcu 2, Vaidasigan 2, iar Starchenko, Trifkovic, Pârvan și Dragon și-au trecut în cont câte un gol.

Marko Simovic s-a  accidentat la Reșița și nu a evoluat în meciul de sâmbătă dimineață. Antrenorul Pero Milosevic a încercat diverse formule pentru linia de 9 metri, iar Adrian Petrea a folosit o formulă schimbată față de prima partidă, cu Trifkovic pe teren doar o parte din prima repriză, în timp ce Dospinescu nu a jucat deloc.

„Am jucat bine din primul moment și în atac și în apărare. Și ieri (vineri) am jucat  bine. Știam că în două meciuri  cu Reșița avem un avantaj. Avem problemă de ieri cu o mică accidentare a lui Simovic, nu cred că e grav, are ceva la deget. Ieri mai  mult de jumătate de meci și azi am făcut o treabă cu trei  jucători dintre  care nici unul nu e stângaci. E dificil dar vom lucra cu Fenici, Lazarov și Vuk (Milosevic). Am  muncit puțin diferit, au fost  mai multe oportunități pentru extreme și pivot. Se joacă bine în apărare și atac dar mai avem nevoie de multe meciuri. Sunt 4 jucători noi, trei în primii 6 și trebuie să muncim mai mult. Sunt mulțumit și trebuie să continuăm pe această linie”, a declarat la final antrenorul lui Poli, Pero Milosevic. Alb-violeții joacă vineri după-amiază un amical cu Pick Szeged. „Pick Szeged are 25 de jucători și pot să facă trei rotații. Vom lupta. E  important să vină publicul la prezentare. Sper să poată juca și Simovic la acest meci ca să ne ajute  să avem un meci în plus înainte să înceapă campionatul. Am planificat mai multe lucruri. Dinamo a promis  că  vine să joace aici în 10 dar nu a venit. Avem cu Constanța în prima etapă. Avem nevoie de meciuri dar trebuie să ne gândim că după ce începe liga vom avea  meci  aici cu echipa din Estonia. După trei zile Călărași, călătorie în Estonia, Vaslui. La fiecare 3  zile plus drumul, de asta nu sunt sigur acum că avem nevoie de multe amicale. Sunt bune pentru a aduna  echipa, dar nu  e  bine  mai ales din cauza accidentărilor și acumularea oboselii. Treaba noastră e să recuperăm acest jucător și pe cei care au mici probleme dar e normal în această perioadă de muncă”, a mai spus tehnicianul muntenegrean.

Antrenorul reșițean, Adrian Petrea, a vorbit de două jocuri diferite. „Am folosit în cele două  meciuri două echipe în proporție de 80% diferite. Ieri  am abordat meciul cu o formulă, astăzi cu alta pentru că mi se  pare normal ca fiecare  jucător să fie important într-o echipă și să aducă aportul pentru rezultate bune. Au  fost două meciuri diametral opuse din punctul  meu de  vedere. Un joc bun prestat ieri  la Reșița, probabil a fost  și presiunea meciului de acasă, în fața publicului. Astăzi, din păcate, nu am putut  presta același joc, mă refer aici la agresivitate în apărare și pe faza de atac și penetrarea sistemului de apărare  a  lui Poli Timișoara. Facem o analiză. Eu zic că suntem pe un drum bun după turneele  astea. Mai avem mult de  muncă, mai sunt 3 săptămâni până începe campionatul și sper ca la începutul campionatului să fim în formă maximă să abordăm cele două meciuri de acasă cu Odorhei și Suceava. Trebuie să declanșăm în noi dorința și agresivitatea pe care am avut-o anul trecut încă nu este declanșată la potențial maxim, motoarele încă nu sunt turate 100%, eu zic că aici trebuie să lucrăm  în primul rând  individual și apoi colectiv”, a declarat Adrian Petrea.

La finalul săptămânii viitoare a fost programată Cupa Politehnica, dar cum Poli și HC Adrian Petrea  s-au întâlnit deja în două amicale, cele două  nu se  vor mai întâlni și săptămâna viitoare.  Astfel se  vor disputa  doar  două partide. Vineri după-amiază, posibil de la ora 17, se  va disputa meciul dintre SCM Politehnica  Timișoara  și Pick Szeged, iar  sâmbătă  la  prânz maghiarii vor  juca cu reșițenii.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: