GALERIE FOTO. Universitatea de Vest Timișoara, locul 3 la Campionatul Național Universitar feminin, iar Monica Rusu – cel mai bun portar

Imagini și amănunte de la Campionatul Național Universitar de handbal feminin desfășurat în weekend în Sala Polivalentă din Reșița, conform consemnărilor partenerului media www.arenabanateana.ro, cu mențiunea că studentele de pe malurile Begăi s-au clasat pe locul 3, cu o victorie din trei apariții, iar Monica Rusu a primit titlul de cel mai bun portar al patrulaterului…

Sala Polivalentă din Reșița a găzduit timp de două zile întrecerile Campionatului Național Universitar de handbal feminin. Deși inițial erau anunțate șase echipe în competiție, în cele din urmă doar patru s-au prezentat. Pe lângă gazdele de la Universitatea „Eftimie Murgu“ Reșița au mai participat Universitatea Pitești, Universitatea de Vest Timișoara, cu profesorii Sorinel Voicu, Tiberiu Puta și Eugen Bota pe banca tehnică, și Universitatea „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu.

Echipa gazdă, formată în mare parte din senioarele divizionarei A Universitatea Reșița, acestea fiind studente ale UEM, a fost condusă de pe margine la Universitare de lector univ. dr. Mihai Rohozneanu și conferențiar univ. dr. Liliana Dacica, dar alături de echipă s-a aflat și antrenorul Cristian Busuioc. Am remarcat în lotul echipei universității reșițene, pe lângă obișnuitele handbaliste, și prezența uneia dintre cele mai bune baschetbaliste ale României, Cristina Ciocan-Acea, studentă a Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița.
Întrecerea din acest an a fost câștigată de Universitatea din Pitești, studentele din Argeș apărându-și titlul cucerit anul trecut. Echipa piteșteană va reprezenta România la Campionatul European Universitar din Portugalia.

Remarcăm evoluția formației gazdă, care a câștigat două meciuri, iar în meciul decisiv, cu Universitatea din Pitești, a dat o replică destul de bună. Dacă nu a câștigat titlul universitar, în schimb Univeristatea „Eftimie Murgu“ Reșița s-a ales cu un premiu special, titlul de golgheter ajungând la Alexandra Mihai, pentru cele 24 de goluri marcate în această competiție.

Rezultatele complete:

Sâmbătă 9 mai
Universitatea Piteşti – Universitatea de Vest Timişoara 28-16
Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Tg. Jiu – Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa 23-28
Universitatea de Vest – Universitatea „Eftimie Murgu” 18-25
Universitatea Piteşti – Universitatea „Constantin Brâncuşi” 21-14

Duminică 10 mai
Universitatea „Constantin Brâncuşi” – Universitatea de Vest 18-23
Universitatea „Eftimie Murgu” – Universitatea Piteşti 18-23

Clasament: 1. Universitatea Pitești 9 p.; 2. Universitatea „Eftimie Murgu“ Reșița 6 p.; 3. Universitatea de Vest 3 p.; 4. Universitatea „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu 0 p.

Loturile echipelor participante:

Universitatea Pitești: Anca Moraru, Adriana Conea, Anca Birton, Florina Popescu, Alexandra Mărgărit, Amelia Neacșu, Andreea Bălan, Rossana Lopotaru, Daria Dobroiu, Mihaela Neacșu, Ana Maria Udrea.

Universitatea „Eftimie Murgu“ Reșița: Ioana Stoiculescu, Alexandra Mihai, Gianina Iung, Mădălina Dragoș, Iasmina Roșian, Kinga Fazakas, Andrada Stamin, Cristina Ciocan, Marilena Costa, Adina Minea, Carla Lepși.

Universitatea de Vest Timișoara: Monica Rusu, Loredana Sas, Lăcrămioara Negrea, Gabriela Curtuiuș, Cristina Sunei, Oana Turlea, Iuliana Prunariu, Alexandra Ștot, Claudia Sîngiorzan, Carla Senciuc.

Universitatea „Constantin Brâncuși“: Izabela Mălăielea, Mădălina Florea, Iulia Buncilă, Alexandra Doroi, Ioana Cățelu, Andreea Răcea, Cristina Predoi, Rodica Gruia, Mădălina Enache, Adela Bălțoi.

Partidele au fost arbitrate de Dorinel Gurbină, Emilian Stanciu, Daniel Lupu și Alexandru Ciati, iar asistența medicală a fost asigurată de Ioan Șerbescu senior și Ioan Șerbescu junior.

Alte premii speciale au fost obținute de Monica Rusu (Universitatea de Vest Timișoara) – cel mai bun portar; Amelia Neacșu (Universitatea Pitești) – cea mai tehnică jucătoare.

„A fost o ediție minunată a Universitarelor de handbal feminin. Pentru noi, Universitatea Eftimie Murgu Reșița este o surpriză plăcută, am reușit să luăm locul al doilea. Așa cum am discutat cu fetele, sigur anul viitor vor fi campioane universitare. Este prima ediție pe care o organizăm la fete după o întrerupere de ani buni și sperăm să avem șansa de a organiza tot la Reșița și ediția de anul viitor. Întrecerea a fost interesantă, dacă erai un spectator neutru puteai să observi că la fiecare echipă, Timișoara, Târgu Jiu, noi și bineînțeles Pitești, sunt jucătoare valoroase, cele care pot face și în viitor performanță. Unele dintre ele vor juca chiar și în prima ligă și de aceea aș vrea să dăm un nou impuls acestor campionate universitare în care în afară de echipele din apropierea zonei noastre, să vină și echipele din București, Iași și Constanța. Atunci competiția universitară va fi mai puternică. Felicitări tuturor, felicitări organizatorilor! Și noi suntem atât de bucuroși că am luat medalia de argint“, a spus Prof. univ. dr. Gheorghe Popovici.

„Ne bucurăm foarte mult pentru rezultatul obținut de echipa Universității Eftimie Murgu Reșița. Am făcut astăzi un pas important la Campionatul Național Universitar de Handbal Feminin, După foarte mulți ani, am reînnodat tradiția handbalului feminin universitar și sperăm ca pe viitor să ne batem acolo sus și să obținem medalia de aur, pe care astăzi n-am reușit să o obținem. Fetele s-au luptat extraordinar, o dăruire totală și un fair-play de care au dat dovadă și ne bucurăm încă o dată, pentru că Federația Sportului școlar și Universitar s-a implicat ca de fiecare dată, dar anul acesta organizând ireproșabil competiția, alături de Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și de toți colegii de la catedra de handbal și nu numai, de la Programul de educație fizică și sportivă, care au fost cuprinși în organizare”, a spus Conf. univ. dr. Liliana Dacica.

„A fost o competiție extraordinară. În activitatea mea și ca fost director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Ilfov și consilier la Federația Sportului Școlar și Universitar, vă spun am participat la foarte multe competiții, dar ca aici nu mi-a fost dat să văd. Felicit organizatorii, au fost condiții deosebite. De altfel toate echipele au fost extrem de mulțumite. Am asistat la jocuri extraordinar de frumoase, caracterizate printr-un fair-play deosebit. Felicit profesorii care au însoțit aceste echipe. Felicit studentele care au participat, sperăm ca Reșița să fie orașul în care în fiecare an se va desfășura Campionatul Național Universitar. Noi, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, condusă de doamna director Claudia Georgescu, încercăm de la an la an să îmbunătățim calitatea jocurilor, numărul de premii și sperăm să dublăm numărul de acțiuni la nivel de sport școlar și universitar“ a mai spus și Dan Radulian, consilier Federația Sportului Școlar și Universitar.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: