Turneul II: Reşiţa defilează, Unirea Sânnicolau Mare se ţine tare

Trei grupări timişene au fost implicate la finele acestei săptămîni în cel de-al doilea turneu al Seriei I în cadrul Campionatului Naţional de Junioare II, găzduit de vineri pînă duminică de formaţia dominantă a grupei vestice, Universitatea Reşiţa, în „Sala Polivalentă”.

U Reşiţa - HC Jimbolia 30-25, duminică 11 noiembrie 2012, în turneul II, de la Reşiţa, al junioarelor II, Seria I, vestică (foto: www.radio-resita.ro)

Iar dintre cele 3, Unirea Sânnicolau Mare, pregătită de portarul divizionar Cristian Bălăoi, a evoluat cel mai bine şi chiar mai presus decît în primul turneu, cîştigînd tot mai clar, de la o zi la alta, cu 9 goluri avans contra Jimboliei, cu 11 în dauna lui LPS Banatul şi chiar cu 15 în faţa severinencelor.

Este vorba despre o serie ciuntită de regretabila retragere din competiţie, tocmai în săptămîna disputării primului turneu al sezonului, de CS Peciu Nou, în aceste condiţii Timişul fiind reprezentat de Unirea Sânnicolau Mare, care ceda la finele lui septembrie, în reuniunea jimboliană, doar liderului cu punctaj maxim U Reşiţa, precum şi de LPS Banatul respectiv HC Jimbolia, cu remize dar fără victorii în turneul I.

Iar apropo de sistemul de disputare al competiţiei, bazîndu-se în prima sa fază, derulată în 10 serii dispuse pe criterii geografice, pe turnee găzduite prin rotaţie de fiecare dintre cluburile componente, dar comasate în două-trei zile la mai bine de o lună de la unul la altul, cazul acestei toamne, cu datele de disputare pe 28-30 septembrie respectiv 9-11 noiembrie, Cosmin Zgârdea, antrenor al junioarelor II de la LPS Banatul, a remarcat că „nu pot avea un efect benefic. Te forţează să te pregăteşti în mod special pentru turnee, programate din cînd în cînd, şi să fii cît mai în vînă acolo, dar aşa ceva nu poate oferi o continuitate”. Seria I este cu atît mai văduvită cu cît, prin retragerea celor din Peciu Nou, un turneu anulîndu-se iar următorul avînd loc abia în… 1-3 februarie, adică peste aproape 3 luni!

Cît despre prestaţia avută în week-end la Reşiţa, după ce la primul turneu junioarele II de la LPS Banatul remizau cu ambele formaţii din vestul judeţului Timiş dar cedau liderului cărăşean şi lui CSŞ Drobeta, antrenorul Zgîrdea a punctat cîteva contraste şi paradoxuri în statistica jocului timişorencelor: „Ne-a costat lipsa de concentrare şi frica de implicare în joc. La cîte aruncări ratate am avut şi cîte contraatacuri am irosit, nu te poţi aştepta să învingi iar rezultatele sunt o consecinţă firească. Dacă în primul turneu încheiam la egalitate cu Sânnicolau Mare şi Jimbolia dar pierdeam cu Drobeta, de data aceasta am pierdut cu echipele din judeţul nostru, pe fondul unui joc foarte slab cu jimboliencele, însă am cîştigat un meci, ultimul pentru noi la Reşiţa, cu Drobeta. Exemplific numărul ocaziilor risipite cu Jimbolia, cînd am avut 10 contraatacuri ratate în prima repriză şi încă 10 în cea de-a doua. Cu Jimbolia am adunat 29 de atacuri ratate şi 14 greşeli personale iar cu Sânnicolau şi mai multe, 31 aruncări ratate şi 17 greşeli! Am făcut un joc bun şi cu gazdele, dar Reşiţa este liderul, iar cel mai bun la final, cînd au ieşit acţiuni foarte frumos purtate, şi cu improvizaţii, şi am învins la un gol deşi am contabilizat 8 eliminări, faţă de una a Severinului”.

U Reşiţa - HC Jimbolia 30-25, duminică 11 noiembrie 2012, în turneul II, de la Reşiţa, al junioarelor II, Seria I, vestică

Zgîrdea a remarcat că „ne-a ajutat poarta”, junioarele dintre buturi avînd un procentaj al aruncărilor apărate de peste 30%, „dar nu poţi cîştiga dacă ratezi atît de mult şi iei la ţintă portarul advers”.

***

Rezultatele din turneul II al C.N. de handbal, junioare II, Seria I, furnizate de www.radio-resita.ro:

(vineri 9 noiembrie 2012, etapa I):

CSS Drobeta Turnu Severin – Universitatea Reşiţa 19-23

HC Jimbolia – LPS Banatul Timişoara 24-18

(etapa a II-a): Unirea Sânnicolau Mare – HC Jimbolia 39-30

Universitatea Reşiţa – LPS Banatul Timişoara 28-21

Junioarele II ale Jimboliei, în portocaliu, încearcă aruncarea pe terenul liderului detaşat U Reşiţa, duminică în turneul II al Seriei I

(sîmbătă 10.11.2012, etapa a III-a):

HC Jimbolia – CSS Drobeta Turnu Severin 25-33

LPS Banatul Timişoara – Unirea Sânnicolau Mare 21-32

(etapa a IV-a): CSS Drobeta Turnu Severin – LPS Banatul Timişoara 28-29

Universitatea Reşiţa – Unirea Sânnicolau Mare 29-16

(duminică 11.11.2012)

HC Jimbolia – Universitatea Reşiţa 25-30

Unirea Sânnicolau Mare – CSS Drobeta Turnu Severin 28-13

Arbitri: Gurbina/Stanciu; Ciati/Lupu; Carabeţ/Roşca; Baghiu/Podeanu. Delegat FRH: I. Vizitiu.

Clasamentul după primele două turnee ale Seriei I:

1. Universitatea Reşiţa    8 8 0 0 16p
2. Unirea Sânnicolau Mare   8 5 1 2 11p
3. CSŞ Drobeta         8 3 0 5  6p
4. LPS Banatul         4 1 2 5  4p
5. HC Jimbolia         4 1 1 6  3p

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: