Handbaliștii alb-violeți ai Politehnicii duc Cupa la Biblioteca UPT

Alb-violeții politehniști, aflați înaintea ultimelor două jocuri din returul sezonului regular, săptămâna viitoare la Focșani iar miercuri 3 aprilie de la ora 16 acasă cu CSM București, au obținut luna aceasta trofeul Cupei României după 33 de ani, iar acum îl vor prezenta în fața suporterilor și într-un cadru academic. Luni, 25 martie, de la ora 12, în holul Bibliotecii UPT, toți cei interesați de handbal sunt invitați la o întâlnire cu prim-divizionara masculină Politehnica Timișoara, câștigătoarea Cupei României. 

La evenimentul de suflet de la Biblioteca UPT, prin care Universitatea Politehnica ține să onoreze tradiția de peste 70 de ani de handbal studențesc alb-violet, va participa conducerea instituției, dar și formația Vest Phoenix Cover, care va interpreta câteva din șlagărele care i-au adus popularitatea.

SCM Politehnica Timișoara a jucat duminică, 10 martie 2019, la Focșani, finala Cupei României la handbal masculin. Susținuți de o galerie entuziastă, elevii muntenegreanului Pero Milosevic au condus tot meciul și au triumfat contra Stelei, 31-27, după 15-14 la pauză. Căpitanului Cristian Fenici i-a fost înmânat trofeul, jucătorii au primit medalii, iar Marius Sadoveac a fost desemnat MVP-ul Final Four. Astfel, timișorenii s-au calificat pentru următorul sezon al cupelor europene.

Alb-violeții au învins pe rând în deplasare în ediția adjudecată a Cupei României la Sibiu, Bacău, Baia Mare și Focșani, pe Milcov în zile consecutive, contra gazdelor în semifinale respectiv a bucureștenilor în ultimul act. Politehnica Timișoara cucerise o singură dată cupa națională, acum 33 de ani, în 1986, iar anul trecut a pierdut finala de la Constanța, cu AHC Dobrogea Sud.

În palmares mai figurează două titluri de campioană națională, în 1956, la handbal în 11, și în 1991, precum și mai multe participări în cupele europene: Cupa IHF (1985, 1988/89 – sfertfinalistă), Cupa Cupelor (1987), CCE (1991), Cupa Challenge (2007/08 – sfertfinalistă) și Cupa EHF (2016).

În campionat, poliștii sunt pe locul 7, la două puncte în urma ocupantei poziției a patra. Programul rundei a XXV-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: