Handbalul juvenil timișean, încă o finalistă pe țară: LPS Banatul la băieții juniori IV, în ultima decadă a lunii

Câteva turnee finale naționale de juniori s-au derulat deja, dar nu toate, abia spre finalul lui iunie fiind programată căderea de cortină în Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru elevii din generațiile 2003/4 și mai mici, la care a obținut calificarea și o grupare timișoreană, LPS Banatul.

Astfel, turneul final al juniorilor IV va urma în ultima decadă a lunii, după cele organizate în săptămâni succesive, începând cu aceasta, la juniori III respectiv juniori II, primul verdict fiind deja oferit, la cea mai mare categorie de vârstă, în care CS Știința Municipal Bacău a dispus cu 27-23 în ultimul act de CSM București. Tot la juniori I, în turneul final, au mai apărut grupări ”pepiniere” prim-divizionare din Odorhei, Reșița sau Baia Mare, chiar două, Marta și CSȘ2, dar și ale unor orașe care au încheiat pe ultimele două poziții, 13 și 14 în Liga Națională, Ploiești și Galați.

Băcăuanii și CSM București se regăsesc și în turneul final al juniorilor II, de săptămâna viitoare, în care, cu excepția Potaissei și Academiei Minaur, harta este înclinată spre est, cu Buzău, Galați, Piatra Neamț și Suceava protagoniste între cele tot opt, pe când începând de astăzi, la categoria juniorilor III de 2001/2 și mai mici, vor juca în faza finală de la Bacău formațiile Academia Minaur, LPS Cluj, CSȘ Sighișoara și LPS Vaslui respectiv, în cealaltă grupă: CSM București, Olimpic Târgu Mureș, CSM Sfântu Gheorghe și LPS Suceava.

În schimb la juniori IV vor concura în turneul final un număr dublu de participante, 16 formații, trecute prin mai multe tururi preliminare, și anume faza pe localitate, faza pe euro-regiuni, sau zonă, în cazul vestului țării RO 5, reunind echipe din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin, respectiv faza semifinală, care în actualul sezon competițional a fost organizată la masculin în zonele RO 2, RO 8, RO 5 și RO 7, adică și în această parte de țară, unde s-a derulat Grupa 3, reunind calificatele de la RO 4 și RO 5. Conform sistemului competițional, din fiecare grupă semifinală s-au calificat pentru faza finală patru echipe, care vor evolua în perioada 23-26 iunie, după ce la fetele junioare IV turneul final se va derula începând de mâine până duminică.

Faza semifinală a turneului de handbal masculin din Grupa 3, RO5-RO4, a fost organizată de către Școala Generală 7 Timișoara în sala din Dumbrăvița, cu participarea în Grupa 1 a celor de la HC Adrian Petrea Reșița, HCM Craiova, LPS Banatul Timișoara și CSȘ Corabia, iar în Grupa 2, HC Torok Mori Râmnicu Vâlcea, Școala Generală 7 Timișoara, CSȘ Drobeta Turnu Severin și HC Hunedoara.

antet

Calificarea la turneul final au obținut-o cei din Reșița, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, prin LPS Banatul și Râmnicu Vâlcea, elevii de pe Aleea Ripensia sub îndrumarea lui Atilla Ioan Horvath și în componența Cotuna Adrian, Cătană Emil, Nolan Radu, Prodan Sebastian – portari; Ulariu Mircea, Miclăuș Sorin, Durac Alin, Giucă Andrei, Chira Vlad, Ciocheanu Casian – extreme; Grad Alexandru, Boghian Cătălin, Mihuța Alexandru, Moldovan Alexandru, Boancă Alexandru și Mercioniu Daniel – interi; Horvath Samuel, Prodaniuc Cristian, Loghin Vlad, Ursu George – centri, respectiv Șipoș Vlad – căpitan și Stolojan Andrei – pivoți.

În grupă, LPS Banatul a învins de două ori, pierzând cu reșițenii, și s-a clasat astfel a doua, disputând finala mică, în compania vâlcenilor, de care au dispus tot la o diferență cel puțin la fel de mare precum în serii, obținând astfel poziția a treia.

Rezultatele timișorenilor au fost HCM Craiova – LPS Banatul 16-22, AS Danubius Corabia – LPS Banatul 13-28, LPS Banatul- HC Adrian Petrea 14-16 și HC Mori Torok Râmnicu Vâlcea – LPS Banatul Timișoara 13-19.

De notat că la juniori IV timpul de joc constă în două reprize a câte 20 de minute, cu pauza de 5 minute și eliminarea un minut, la acest nivel putând fi înscriși până la 16 jucători, din care cel mult 3 sportivi mai mici, născuți în anii 2005 și/sau 2006.

La feminin, finalele junioarelor mari, I, au fost adjudecate de CSM București, cu 32-24 în ultimul act cu CSȘ Caracal, pe când la junioare II se aliniază începând de mâine HCM și CS Marta – ambele din Baia Mare, CSM și CSȘ 2 – ambele din București, CSM Ploiești, LPS Slatina A, ASC Corona Brașov 2010 și Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea. Cât despre junioarele III, CS Olimpic Târgu Mureș a câștigat cu 33-22 finala cu CSȘ Tulcea, pe când locul 3 l-a adjudecat Art Galați, cu 23-21 contra ploieștencelor, după o fază finală în care a mai concurat și o altă grupare din Galați, Danubius 2010, însă și LPS Brăila respectiv două din Brașov, Corona 2010 și Transilvania.

* În Campionatul Județean Timiș la handbal feminin, sâmbătă de la ora 12,30, Liceul Mihai Eminescu Jimbolia – Liceul Mathias Hammer Anina 37-32 (22-13), iar de la ora 17: AS Spartak Gottlob – Liceul Mathias Hammer 19-13 la pauză, când jocul a fost întrerupt din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: