HC Odorhei oprește seria de victorii a lui CH CSU Politehnica pe propriul teren

CH CSU Politehnica Timișoara a pierdut 27-28 cu HC Odorhei. Alb-violeții au înregistrat prima înfrângere pe propriul teren, având până acum două victorii. Cu acest succes, echipa timișoreanului Vlad Caba rămâne singura neînvinsă în campionat. 

 

Alb-violeții au deschis scorul prin Leordean, dar oaspeții au preluat conducerea cu 3-1, după care au păstrat un avans de două-trei goluri până la jumătatea primei reprize, când conduceau cu 8-5. Echipa antrenată de Vlad Caba a mărit ecartul, astfel că la pauză conducea cu 17-11. Diferența s-a păstrat după primele zece minute scurse de la pauză, 21-15.

Poli a profitat de barele lui Rusia și s-a apropiat la 19-21, după jumătatea reprizei, iar diferența de două goluri s-a menținut până în minutul 22, când scorul era 22-24. Oaspeții s-au distanțat din nou pe tabelă, ajungând la un avans de cinci goluri, 23-28, când mai erau mai puțin de patru minute din meci. Finalul le-a aparținut elevilor lui Constantin Ștefan care au reușit patru goluri consecutiv și au redus distanța la o singură lungime, când mai erau zece secunde, totuși insuficient pentru a scoate un egal in extremis.

Marcatori…

Gheorghe Irimescu și Vladimer Rusia au fost principalii marcatori ai partidei, cu câte 8 goluri. Pivotul lui Poli a marcat un gol din acțiune, restul reușitelor venind de la 7 metri. Pentru gazde au mai marcat: Călin Leordean (6 goluri), Cristian Fenici (5), Irakli Chikovani (3), Demis Grigoraș (2), iar Denis Kaftin, Florin Ciubotariu și Andrei Păiuș, câte un gol. Au mai jucat: Tudor Stănescu, Zlatko Daskalovski, Mihai Timofte, aflat la primele minute jucate în acest sezon, Alexandru Ursu și Andrei Santeiu.

Meciul a fost marcat de foarte multe eliminări de 2 minute, nu mai puțin de 19 astfel de sancțiuni. Chikovan de la Poli și Șipoș de la Odorhei au văzut cartonașul roșu după ce au acumulat câte trei eliminări. Portarul Odorheiului, Shota Tevzadze, a avut o evoluție foarte bună, reușind să apere peste 20 de mingi.

Antrenorul lui Poli, Constantin Ștefan, și-a dorit să încheie seria neagră împotriva Odorheiului, neînvinsă în confruntările cu bănățenii de trei ani. „Prima repriză a fost una destul de slabă din partea jucătorilor mei. Dacă vrem să câștigăm cu echipele care și-au propus să se bată pentru podium, trebuie să jucăm 60 de minute de la egal la egal cu ei. Repriza a 2-a am arătat altceva în joc, atât în atac, cât și în apărare, dar sunt supărtat pentru că am vrut să învingem Odorheiul, Poli nemaicâștigând de 3 ani de zile cu această echipă. Ne-am pregătit destul de bine pentru acest meci”, a declarat Constantin Ștefan. Cu mai multă atenție la finalizare, alb-violeții puteau obține un rezultat mai bun, cu o echipă care putea fi învinsă. „Mă bucur că am avut totuși tăria de caracter să jucăm până la capăt. Asta le-am spus și băieților la vestiar că 30 de minute înseamnă mult în hanbal și poate cu o atenție mai mare la faza de finalizare, pentru că păcătuim aici în situații foarte clare, ratăm, poate puteam să întoarcem soarta meciului. Felicit Odorheiul, este o echipă bună. A arătat astăzi acest lucru. Dar nu este de neînvins și asta mă deranjează pe mine cel mai mult pentru că astăzi am vrut să o învingem”, a adăugat tehnicianul alb-violeților.

Revenirea timișorenilor din finalul jocului a venit în urma unei apărări foarte agresive. „Această apărare agresivă și avansată este cu două tăișuri. Am încercat-o în repriza a doua. Oricum, dacă încercam în prima repriză nu puteam să ducem tot meciul în acest sistem. Este o apărare foarte solicitantă și nu poți să o practici 60 de minute”, a explicat Constantin Ștefan.

De partea cealaltă, tehnicianul oaspeților, Vlada Caba, a pus revenirea lui Poli de la finalul meciului pe seama relaxării premature a elevilor săi. „O victorie destul de greu obținută până în final, cred că datorită unei relaxări venită foarte devreme în tabăra noastră, cu niște ratări. Am avut senzația că se cam joacă cu ocaziile și că dau șanse, uneori nesperate, echipei gazdă. Oricum, un meci frumos, un meci disputat, cel puțin în a doua parte, pentru public. Rămâne o victorie în deplasare pentru noi în sezonul regulat. Drumul este încă foarte lung. Felicit atât jucătorii mei cât și Politehnica și doresc tuturor succes mai departe și să ne vedem în play-off”, a concluzionat Vlad Caba.

În etapa viitoare, Poli se deplasează la Pandurii Târgu-Jiu (sâmbătă, ora 13; DIGISport), iar Odorheiul primește vizita Științei Bacău.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 4

 


Alte articole legate de acest subiect: