Heel despre Şimicu: „Prezenţa la Mondial îi este benefică, pentru a-şi da seama cît mai e de lucru”

Otto Heel, antrenorul CSU Politehnica Municipal, despre evoluţia României la CM din Suedia

„În primul rînd este trist că vizionăm atît de puţin din acest Campionat Mondial. Dacă la competiţia feminină am văzut ce-a fost mai bun, acest canal este inaccesibil multor oameni, ceea ce este păcat. Cît despre evoluţia României, într-un fel aceasta reflectă puterea campionatului intern”, spune Otto Heel, antrenorul prim-divizionarei de handbal masculin CSU Politehnica Municipal.

„De asemenea, perioada scurtă de pregătire a participării la Mondial, insuficientă pentru omogenizarea echipei, a creat alt handicap, în condiţiile lipsei experienţei competiţionale la acest nivel, dată de infuzia de tineri jucători în lot”, a continuat experimentatul tehnician, privind lucrurile în ansamblul lor: „În general, accederea la Campionatul Mondial e mai uşoară iar calificarea în sine a fost o întîmplare, graţie şansei exploatate de noi în ziua returului cu Rusia. Faptul că am ajuns din nou la turneul final e remarcabil”.

Despre Alexandru Şimicu, care în ultimul joc, pierdut luni cu 15-14 în faţa Algeriei, a evoluat 33:26 minute, antrenorul său de la echipa de club a spus că „este un tînăr de viitor dar care trebuie să-şi îmbunătăţească mai ales jocul de atac, în special pentru un asemenea nivel competitiv. Participarea îi prinde însă foarte bine, făcînd contact cu handbalul adevărat. Îi este foarte benefică, tocmai pentru a-şi da seama cît mai are de lucru”. Heel şi jucătorii de la CSU Politehnica Municipal au vizionat împreună jocurile României la Mondial, în cadru organizat, laolaltă în faţa monitorului TV cu tatăl handbalistului Alexandru Şimicu.

„România n-a jucat deloc rău în primele două meciuri, cu Croaţia şi Danemarca, şi a debutat în turneu cu cîteva faze foarte frumoase, create în prima repriză, însă nu a menţinut consistenţa evoluţiei şi n-a reuşit să fructifice minusurile adversarelor, iar cînd nu taxezi eşti taxat. Finalmente, neavînd meciuri în mînă de o asemenea intensitate, la acest nivel, a căzut pradă fricii, emoţiilor. Privind lucrurile în ansamblu, există însă un lanţ al slăbiciunilor, cu tare evidente de la nivelul creşterii juniorilor, reliefate în repunerea rapidă a balonului în joc, faza de contraatac, puterea de aruncare, întrebări pertinente pentru Comitetul Tehnic Federal, legate de concepţia de pregătire. În acest sens ar fi multe de spus…”, opinează Otto Heel.

„Ne-am calificat printr-o minune contra Rusiei, cine mai credea!? Tot aşa, ne-am putea califica doar printr-o minune, mai ales că ultimul joc e cu Serbia, foarte greu. Iar dacă în cazul unei faze de atac sunt carenţe ţinînd de inconstanţă, e cu atît mai greu să susţii consistenţa evoluţiei pe parcursul unui întreg joc de o asemenea miză. Doar o remarcabilă tresărire de orgoliu ar putea descătuşa echipa…”, a mai spus antrenorul principal al alb-violeţilor.

După eşecurile cu Croaţia, 21-27, în care România condusese cu 13-11 la pauză, cu Danemarca, 30-39, în care scandinavii aveau 17-16 la pauză, şi cu Algeria, în care magrebienii au învins cu 15-14, de la 8-10 la pauză, România se mai aliniază în grupa Mondialului suedez contra Australiei, astăzi, şi Serbiei, mîine.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: