Identic: pe Criș, ca pe Bega. Fruntașa CSM Oradea trece și în retur de CSU Politehnica tot cu 43-27

CSM Oradea, a doua clasată în Divizia A – Seria B de handbal masculin, a confirmat statutul de mare favorită al jocului acasă cu CSU Politehnica, din etapa a 18-a, impunându-se de la ora 16 în Sala ”Antonio Alexe” cu exact același scor cu care învingea și în tur la Timișoara, bihorenii bifând așadar cu succes o ultimă revizie înaintea deplasării la liderul CS Minaur Baia Mare, pentru derby-ul grupei vestice din liga a doua.

Pierzătoare în premieră în acest campionat tocmai etapa trecută, cu 28-24 la CS Universitatea Cluj, gruparea orădeană s-a reabilitat astăzi prin a dispune pe teren propriu cu 43-27 (19-13) de ultima clasată, alb-violeții izbutind o primă repriză bună dar cedând constant după pauza întâlnirii din etapa a 18-a, ce a strâns în tribune peste 200 de spectatori.

Ca o mare raritate, s-a repetat la indigo rezultatul din tur, 27-43 în Sala ”Constantin Jude”, bihorenii punctând astfel în special după pauză prin opt jucători, și anume Georgel Haiduc – golgheter cu 10 reușite, Adrian Mihăilescu – autor a 8 goluri, Alexandru Pop și Elvis Acsinia cu câte 7 fiecare, Răzvan Radu, Petru Stroe și Cosmin Libert cu câte 3 respectiv Eduard Szilagyi cu două goluri.

Liderul din Baia Mare a învins însă tot astăzi la o diferență aproape egală, și încă în deplasare, 26-39 (15-21) la Craiova cu Universitatea, așa încât CS Minaur se anunță a avea prima șansă în derby-ul la vârf de duminica viitoare, din etapa a XIX-a, contând și ca revanșă pentru remiza din tur de la Oradea, 23-23 în 22 octombrie 2016.

De fapt, cu excepția respectivului draw și a eșecului de la Cluj, CSM Oradea a învins de cele mai multe ori în actuala ediție, cu doar încă o excepție, la ora începerii returului din 2017, 34-34 acasă cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

Astăzi, abordând deplasarea în 12 jucători valizi, plus cu Homneac, cu probleme la umăr, introdus doar pentru o aruncare de la 7 metri, fructificată, CSU Politehnica a condus inițial, cu 1-2, dar bihorenii s-au redresat prompt, la 7-2, după care au mai mărit avantajul până la pauză: 10-3, 11-8, 15-9 pe eliminarea polistă și 19-13 după 30 de minute.

Încasând multe goluri pe contraatac și pe faza a doua, alb-violeții de pe Bega au cedat pasul la reluare, pierzând partea a doua cu scorul de 24-14.

CSU Politehnica s-a înclinat cu 43-27 înscriind prin 9 handbaliști: Niță 8 goluri, Vișan 6, Predoi 3, Szilagyi 3, Micle 2, Jigovan 2, Vuia 1, Homneac 1 – din aruncare de la 7 metri și Hotca – un gol.

Au arbitrat cărășenii Ciati și Lupu. Rezultatele zilei în Divizia A – Seria B de handbal băieți, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: