In memoriam, medalion Adrian Cioroianu (Politehnica Timişoara)

În preziua celei de-a treia ediţii a turneului de handbal juvenil „Memorialul Adrian Cioroianu”, ce va reuni 4 echipe de juniori în „Banu Sport”, am creionat prin amintirile soţiei Corina Daniela Cioroianu, Ela pentru prieteni şi cunoscuţi, o succintă traiectorie pe semicerc a fostei extreme stîngi a alb-violeţilor.

Adrian Cioroianu (1961-2011)

 

Născut în 13 aprilie 1961 în Timişoara, Adrian Cioroianu a adunat un total de 25 de ani de legitimare la Federaţia Română de handbal, punctaţi de cîteva momente de vîrf.

„Între 1971 şi 1976 a studiat la Şcoala Generală numărul 16 iar în 1972 s-a produs întîlnirea cu profesorul Mircea Birăescu, portar al Politehnicii, şi care i-a pus pentru prima dată o minge de handbal în mînă. A fost component al echipei masculine de handbal Politehnica Timişoara din 1978. A făcut parte din echipa vicecampioană a României, din anul 1987, şi a jucat două finale ale Cupei României, în 1983 şi 1988”, a rememorat Ela Cioroianu, continuînd prin a spune că „Adrian Cioroianu a trăit pentru handbal, punîndu-şi sufletul în fiecare minge, în fiecare minut de joc. S-a făcut remarcat de Valentin Samungi, Cornel Gaţu şi Gheorghe Gruia, la lotul naţional de Tineret, într-o perioadă în care handbaliştii români erau campioni mondiali şi olimpici. A fost unul dintre puternicii oameni de defensivă ai Politehnicii Timişoara în anii ´80, a jucat extremă stângă, iar mai târziu pentru alte echipe de handbal din Timiş, Tehnomental Timişoara, Unirea Sânnicolau Mare şi CSM Lugoj”.

Alături de colegii de lot Feher, Knuff, Nagy, Buligan, Giurgea, Folker, Gunesch, Basaraba, Iankovici, Ianto, Ionescu, Voicu şi Bucăţea, Adrian Cioroianu era finalist cu Politehnica al Cupei României pe 27 februarie 1983, la Buzău, unde ceda lui Minaur Baia Mare.

Iris, fiica sa, i-a călcat pe urme la nivel juvenil, absolvind LPS Banatul Timişoara, după care s-a concentrat începînd cu anul trecut pe studiile Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, unde este integralistă cu media 9 după prima sesiune la medicină generală.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 72

 


Ultimele articole din categoria Handbal: