În semifinală, ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti – Unirea Sânnicolau Mare 26-23. Denisa Şelever 13 iar timişencele joacă pentru locul 3 cu Marta Baia Mare

Unirea Sânnicolau Mare a ratat nu cu mult calificarea în finala Campionatului Naţional de junioare II, elevele lui Cristian Bălăoi fiind depăşite în această după-amiază cu 26-23 de gazda turneului final, ACS Şcoala 181 Bucureşti, dar timişencele, învinse doar de echipele care-şi vor disputa mîine ultimul act, au şansa să obţină medaliile de bronz în finala pentru locurile 3-4 cu CS Marta Baia Mare precum şi să o menţină pe Denisa Şelever ca golgeter al competiţiei.

Astăzi, cînd reprezentativa de senioare şi-a aflat adversarele în Grupa D a turneului final al Campionatului Mondial feminin ce va avea loc în luna decembrie în Serbia, şi anume Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia, cu primă destinaţie Novi Sad, junioarele II din oraşul din apropierea graniţei cu Ungaria dar şi cu Serbia au încercat să răstoarne calculele hîrtiei în fieful ceva mai viguroasei ACS Şcoala 181 SSP, ce are în componenţă un centru şi extreme de lot naţional de juniori.

Dar în ciuda faptului că a pornit foarte bine, dominînd prima pătrime a semifinalei, şi s-a ţinut scai de gazda sa, CS Unirea a plătit tribut irosirii cîtorva momente cheie ale jocului, pe fondul unei evidente frăgezimi a băncii de rezerve, ce şi-a spus cuvîntul în acest al patrulea joc în 4 zile, sânmiclăuşencele avînd în componenţă şi numeroase junioare din generaţia 1997, ba chiar un portar născut în 1999.

S-a încheiat aşadar 26-23 (14-11) pentru bucureştence, CS Unirea nefructificînd pe final nici un ultim moment de posibilă cotitură, dat de o superioritate numerică. Denisa Şelever a fost însă vioara întîi a junioarelor II de pe Aranca, marcînd 13 goluri şi păstrîndu-şi postura de golgeter inetrimar al competiţiei reunind 8 grupări.

Grupul Şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea şi bucureştencele îşi vor disputa mîine finala Campionatului Naţional de junioare II, iar Unirea va lupta pentru locul 3, de la ora 10, cu Marta Baia Mare.

În altă ordine de idei, revenind la tragerea la sorţi ce a avut loc astăzi la Beograd, iată componenţa grupelor turneului final al Campionatului Mondial de handbal feminin din Serbia:

Grupa A (Beograd): Muntenegru, Olanda, Franţa, Coreea de Sud, RD Congo, Republica Dominicană;

Grupa B (Nis): Danemarca, Brazilia, Serbia, China, Japonia, Algeria;

Grupa C (Zrenjanin): Norvegia – deţinătoarea la zi a trofeului, Polonia, Angola, Spania, Argentina, Paraguay;

Grupa D (Novi Sad): Ungaria, Germania, România, Cehia, Tunisia, Australia.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: