În sfârșit, cineva înfrânge Reșița! Juniorii III ai ”Banatului”, 24-22 cu ”Adrian Petrea – A”

Punct final al celor 6 turnee din Seria G a Campionatului Național FRH de handbal masculin pentru juniori III, odată cu cele 3 zile de întrecere, de vineri până astăzi, în organizarea alb-violeților de la CSU Politehnica Timișoara.

Iar ultima reuniune a adus și spargerea gheții în ceea ce privește depășirea liderului detașat și incontestabil CS HC Adrian Petrea A Reșița, care, de o bună bucată de vreme cu sacii calificării la semifinalele naționale în căruță dar și păstrând nota de invincibilitate, a pierdut în cele din urmă un meci.

antet

S-a întâmplat în cea de-a patra și penultima etapă a turneului timișorean din weekend, sâmbătă după-amiază, când LPS Banatul Timișoara, într-o notabilă creștere de formă și după alte 3 victorii vineri și sâmbătă dimineață, a detonat bomba înfrângerii liderului reșițean, cu 24-22, la pauză 11-9. ”În sfârșit, cineva bate Reșița!”, a fost exclamația handbalului timișean, cu 4 cluburi implicate în serie, pe lângă garniturile A și B ale cărășenilor.

Marea diferență a făurit-o goal-keeper-ul Andrei Maiorovits, un veritabil înger păzitor al buturilor ”Banatului” contra liderului invincibil, care a ferecat poarta și a păstrat cheia, insuflând un prețios curaj coechipierilor juniori III din garntura profesoarei Cornelia Maria Craiu.

De fapt, Maiorovits se numără între cei 2 portari localnici convocați pentru următoarea selecție a loturilor naționale, conform recentului criteriu de selecție de la Sfântu Gheorghe, unde a corespuns cerințelor, precum a fost și cazul colegului său de post de la ”Școala Generală 7” Timișoara, Denis Doroiman. Și nu este exclusă convocarea altor aspiranți dintre juniorii timișeni prezenți recent la selecția din centrul țării.

Dar așa cum ”Banatul” a profitat sâmbătă după-amiază de unda de slăbiciune a câștigătoarei seriei, ”Adrian Petrea – A”, calificată la turneul semifinal de pe primul loc, la fel a urmat duminică dimineață și rândul celor de la LPS-ul timișorean, înfrânți după cele 4 triumfuri de vineri și sâmbătă. Deși a condus inițial cu 6-1, LPS Banatul s-a văzut încet, încet întrecută de ocupanta locului secund în Seria G, ”Școala Generală 7” Timișoara, care s-a impus în al 90-lea și ultimul meci al acestei grupe vestice, demarată în 24 octombrie 2014: 27-21, la pauză 13-12.

Pentru surprinzătorii învingători ai Reșiței au marcat în eșecul cu ”Generală 7” în special Sergiu Suculiuc, de 8 ori, Daniel Ciobanu 5 goluri, dar și Denis Faur – 3 goluri, Caius Radu și Darius Dorobanțu – câte două, respectiv Cristian Vezore, un gol, pe când din formația Mirelei Cîtu s-au înscris la gol Claudiu Ionescu, cu 8 reușite, Dumitru Manea 7, Robert Cîtu 4, Caius Belcescu 3, Silviu Șetelia 3, Adrian Căpraru 1, Narcis Bostan – un gol.

Generală 7, depășită în primele jocuri de garniturile reșițene, și-a revenit așadar de sâmbătă, prin 3 victorii, într-un turneu marcat de oboseala generală a tuturor formațiilor, la capătul celui mai consistent parcurs, ca număr de participante în această zonă, în comparație cu celelalte grupe de vârstă.

”Chiar dacă am pierdut cu echipele din Reșița, ne-am revenit frumos pe parcurs. Sunt foarte mulțumită de băieții noștri, care se străduiesc din greu pe două frontur, și cu școala, fiind în clasa a VIII-a!”, a remarcat Mirela Cîtu, antrenoarea juniorilor III (2000/1) de la Școala Gimnazială ”Sfânta Maria” Numărul 7 din Calea Lipovei, unica din țară care se pregătește în aer liber, dat fiind inexistența unui teren de handbal indoor în perimetrul instituției de învățământ. Iar acest loc secund după 30 de apariții la juniori III a fost completat de locul 2 la faza zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la Reșița, după LT Traian Vuia din localitate.

”A fost un ultim turneu marcat de oboseală. Se resimte oboseala copiilor”, a mai explicat Cîtu.

Răsplata constă în calificarea la turneele semifinale naționale FRH din 23-29 aprilie, ce vor consta din 8 grupe a câte 6 echipe. Pe lângă ”Adrian Petrea” Reșița vor evolua în turul următor și ”Generală 7”, de pe locul 2, LPS Banatul, de pe poziția a patra, respectiv CSU Polittehnica, de pe locul 5, în virtutea faptului că vecinii cărășeni nu pot alinia ambele garnituri la semifinale, conform regulamentului.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: