Irimescu 9 și Poli șirag: dispune și de a patra oponentă din play-out, 33-26 la Târgu Jiu. Spre București, vineri…

Deși nu se mai punea oricum deloc problema, Politehnica Timișoara a evitat deja matematic retrogradarea directă din Liga Națională și este ca și ferită și de locurile de baraj, grație încheierii cu încă o victorie, a patra din tot atâtea apariții, a turului fazei play-out, și încă cea mai clară, 26-33 la Târgu Jiu. După triumfuri la 5 goluri diferență, la Timișoara cu Steaua, trei la Vaslui și două sâmbătă la Sânnicolau Mare cu CSU Suceava, alb-violeții au obținut de la ora 18 al treilea cel mai clar succes al lor din actuala stagiune, pe un teren pe care se mai impuneau și cu 3 goluri avans, în tur. Astfel, au risipit orice urmă de dubiu, descărcând Energia la 10 puncte în urma lor…

Copiind traiectoria din sezonul trecut, în care au creat un șirag de victorii odată ajunși în grupa valorică 7-9, handbaliștii Timișoarei au sfârșit cu brio prima jumătate din întrecerea locurilor 9-13, de evitare a retrogradării, semnând și a patra victorie, 33-26 la Pandurii, pe care au condus-o și la pauză, cu 14-10, ceea ce reprezintă al doilea cel mai detașat triumf în deplasare pe care l-au conturat în această ediție, după un 32-24 în retur la Steaua.

Bucureșteni pe care alb-violeții îi vor întâlni în Sala Apollo vineri de la ora 19, la debutul returului în play-out, și care au cedat astăzi acasă, la limită, vasluienilor, care rămân astfel umăr la umăr cu elevii lui Milosevic, cu 25 de puncte, în cursa pentru locul 9, de palmares.

Irimescu

Irimescu

 

Totodată, astăzi a fost vorba despre a cincea victorie în deplasare a poliștilor în actuala stagiune precum și de al cincilea meci la rând în care n-au cunoscut înfrângerea.

Gheorghe Irimescu a fost principalul marcator al ”violeților”, cu peste un sfert din reușitele vizitatorilor, 9 goluri, alți 7 handbaliști scuturând plasa pentru cei de pe Bega: Irakli Chikovani de 6 ori, Călin Leordean 4, Mihai Timofte 4, Demis Grigoraş 4, Cristian Fenici 4, Alexandru Ursu și Levente Szentpeteri – câte un gol.

Diferența finală a fost și cea mai mare din acest meci al rundei a V-a în play-out, în care și Energia Pandurii a avut un semnatar a 9 reușite, Florin Acatrinei, precum și alți 7 autori de goluri: Vlad Stoica 6, Marinko Kekezovic 3, Sifre Flores 2, Filipe Mota 2, Andrei Enache 2, Paul Giotoiu și Tadas Stankevicius – cu câte un gol. Arbitri la Târgu Jiu au fost Adrian Georgescu şi Mihai Moldoveanu, ambii din Constanţa, iar observator: Nicolae Stoian (Bucureşti).

În cadrul rundei din weekend, Energia Pandurii va juca împotriva Sucevei pe când poliștii, după deplasarea la Steaua, vor primi miercurea viitoare vizita Vasluiului, dar la Sânnicolau Mare. HC Vaslui a dispus așadar cu 27-26 de Steaua, la Bucureşti. Energia Pandurii a rămas pe locul 11, la 10 puncte în urma poliștilor, cu 15, în timp ce Suceava, cu 13 puncte, ocupă locul 12. Ultima poziţie, care duce direct în liga secundă, este deţinută de Steaua, cu 9 puncte.

* Joi se joacă meciurile 2 în semifinalele fazei play-off, după ce în prima zi, duminică, se consemnau scorurile: Potaissa – CSM București 27-29 (11-17) și Dinamo – Minaur 30-27 (17-9). Noua echipă a lui Constantin Ștefan mai are nevoie de un triumf la Baia Mare, joi sau sâmbătă, pentru a accede în finala Ligii Naționale.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: