Jude: „Cu regula aceasta suntem unici în Europa. Căci aşa vrea Drăgănescu!”

Cornel Jude, care a început duminică şi cel de-al doilea sezon la cîrma secund-divizionarei de senioare CS Universitatea, grupare la care a cooptat în această vară un număr semnificativ de absolvente ale sistemului juvenil sau junioare cu dublă legitimare de la LPS Banatul, unde activează pe semicercul feminin, a criticat vehement o decizie federală pe care o pune în seama lui Remus Drăgănescu, membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, spunînd că hotărîrea aduce a „discriminare” la adresa unor handbaliste junioare.

Cornel Jude, antrenorul Universităţii, a acceptat să continue la cîrma secund-divizionarei, la care a adus junioare crescute la LPS Banatul

Astfel, Jude, ale cărui echipe, LPS Banatul şi CS Universitatea, au pornit la drum cu un 22-22 sîmbătă, în debutul Campionatului Naţional de junioare I, acasă cu cele din Sebeş, respectiv 24-35 în faţa favoritei CS Timişoara, duminică, în prima etapă a Diviziei A, Seria B, a spus că reglementarea introdusă odată cu acest sezon în sistemul juvenil în ceea ce priveşte baremul de înălţime al portarilor ciunteşte şi mai mult din numărul şi aşa în pericol al aspirantelor la handbalul divizionar.

„Pînă acum reglementarea stipula să fie în lot dar din această vară s-a introdus obligativitatea utilizării unui portar de 1,75 metri cel puţin pentru o repriză în meciurile Campionatului Naţional de junioare I. Problema este că limita inferioară permisă la junioare II este de 1,73 metri, ceea ce mă face să mă întreb oare ce aş avea de făcut. Să-i spun unei junioare care intră în clasa a XI-a şi face pasul la categoria I să se lase de handbal, căci n-a ajuns la 1,75!? Este discriminatoriu şi suntem singura federaţie din Europa cu această regulă. Şi asta pentru că aşa vrea Drăgănescu… Le spune tuturora da în teritoriu, cînd discută problemele handbalului, că va lua aminte la cele propuse, dezbătute, dar cînd ajunge înapoi face tot exact cum vrea dumnealui!”, a fost foc şi pară Jude.

Cornel Jude a pierdut-o în această vară din lotul Universităţii pe Florentina Grigore, absolventă a junioratului la LPS Banatul şi care a apărat anul trecut în liga a doua în ciuda unor accidentări cu potenţial de… bisturiu, portar plecat la FC Nurnberg.

În aceste condiţii, alte portăriţe junioare de la LPS, şi anume Stîncescu şi Contra, titular la debutul de astăzi contra lui CS Timişoara, au fost cooptate pentru Universitatea de la LPS Banatul.

Cît despre junioarele I, doar Ancuţa Agape, dintre secund-divizionarele aliniate contra lui CS Timişoara, a evoluat şi sîmbătă, la debutul întrecerii juvenile, într-un 22-22 cu cele din Sebeş, ardelence ce au revenit de la un handicap de 6 goluri înregistrat la pauză. Agape a dat însă satisfacţie duminică, fiind principala marcatoare a tinerei garnituri a Universităţii, cu 8 goluri.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: