Junele portar polist Pal, în lotul României

Claudiu Pal, în vârstă de 18 ani, se numără între cei 25 de handbaliști convocați în lotul selecționatei de seniori a României, reprezentant al ”violeților” Politehnicii Timișoara, unul dintre cele 9 cluburi din Liga Zimbrilor cu exponenți pe lista lui Xavi Pascual, actualizată săptămâna aceasta dat fiind accidentările suferite de mai mulți jucători.

Cluj găzduiește între Crăciun și Anul Nou ediția din acest an a ”Trofeului Carpați”, turneu amical internațional în pregătirea găzduirii de către România, și tot la Cluj, în prima decadă a lunii ianuarie, peste două săptămâni, a patrulaterului Grupei 3 din prima fază preliminară a calificărilor la turneul final al Campionatului Mondial din 2023.

FRH nu stă absolut deloc pe roze, România fiind nevoită să abordeze preliminariile ”Mondialului” de peste 2 ani din chiar turul inițial al calificărilor europene, debutul fiind programat vineri 7 ianuarie 2022 la ora 17 în Cluj Arena cu Israel, după care la 8 ianuarie întâlnirea cu Cipru și duminică 9 ianuarie cu Moldova. 

O serie patrulater s-a jucat deja, între 5 și 7 noiembrie în Finlanda, gazdele încheind neînvinse patrulaterul, cu bilanțul 3 2 1 0 102- 81 5 puncte, și câștigând Grupa 2, urmate de Estonia, cu 4 puncte, Georgia cu 3 și Regatul Unit fără nici un punct. O altă serie și-a consumat două dintre cele 6 runde, disputându-se sub forma unui campionat cu etape tur-retur și meciuri jucate pe terenul fiecăreia dintre participante, iar Grecia are punctaj maxim din două partide și Turcia o victorie și o înfrângere, pe când Belgia și Kosovo câte o remiză din două apariții. În fine, Grupa 4 se va juca între 14 și 16 ianuarie în Insulele Feroe, reunind și Estonia, Italia și Luxemburg.

Acesta este așadar nivelul de la care demarează ”tricolorii” campania de calificare la turneul final al C.M. 2023, având în vizor mai întâi accederea în faza a II-a a preliminariilor europene, programată în primăvară. 

Nouă cluburi din Liga Națională masculină sunt reprezentate în efectivul selecționat de ibericul Xavi Pascual, Potaissa Turda având cei mai mulți exponenți în lot – 5, pe când bucureștenele CSM și CS Dinamo câte 4 fiecare, trei provenind de la CS Minaur Baia Mare, printre care și Andrei Buzle, lansat de CS Unirea Sânnicolau Mare. Iar ambii convocați de la cluburi străine sunt foști poliști alb-violeți, timișoreanul Alexandru Șimicu din Franța, de la St. Raphael, iar Demis Grigoraș de la Sport Lisboa e Benfica. 

În lot, și junele portar Claudiu Pal, de la SCM Politehnica Timișoara, unic convocat la echipa reprezentativă dintre handbaliștii bănățenilor. Juniorul născut la 3 mai 2003 se alătură așadar lotului cu care România va aborda partidele din cadrul ”Trofeului Carpați”, programat în 27-29 decembrie în sala ”Horia Demian” din Cluj, și apoi cantonamentul și turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2023, patrulater găzduit tot de Cluj.

Iată convocatorul României pentru cele două turnee…

VASILE DAN SPORTIV HC DS CONSTANTA  
NISTOR IONUȚ SPORTIV HC DS CONSTANTA  
IANCU IONUT SPORTIV CSA STEAUA BUCUREȘTI  
CONSTANTINA SABIN SPORTIV CSA STEAUA BUCUREȘTI  
BOTEA TUDOR SPORTIV CSM BUCUREȘTI  
ROTARU ADRIAN SPORTIV CSM BUCUREȘTI  
ANDRAS SZASZ SPORTIV CSM BUCUREȘTI  
BUCĂTARU ALEXANDRU SPORTIV CSM BUCUREȘTI  
CUMPĂNICI  GABRIEL SPORTIV CSM  VASLUI  
BUZLE ANDREI SPORTIV MINAUR BAIA MARE  
BUGULEȚ TUDOR SPORTIV MINAUR BAIA MARE  
CĂBUȚ CĂLIN SPORTIV MINAUR BAIA MARE  
DUMITRIU GABRIEL SPORTIV POTAISSA TURDA  
SZOKE MARIUS SPORTIV POTAISSA TURDA  
THALMAIER ROLAND SPORTIV POTAISSA TURDA  
GHIȚĂ CRISTIAN SPORTIV POTAISSA TURDA  
GHIVIL ALEXANDRU SPORTIV POTAISSA TURDA  
HUMET JAVIER SPORTIV DINAMO BUCURESTI  
MILITARU ROBERT SPORTIV DINAMO BUCURESTI  
DEDU CĂLIN SPORTIV DINAMO BUCURESTI  
RACOȚEA DAN SPORTIV DINAMO BUCURESTI  
PAL CLAUDIU SPORTIV SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA  
ROȘU ALIN SPORTIV CSU SUCEAVA  
ȘIMICU ALEXANDRU SPORTIV SAINT RAPHAEL  
GRIGORAȘ DEMIS SPORTIV BENFICA LISABONA  
PASCUAL XAVIER ANTRENOR DINAMO BUCUREȘTI  
PETREA ADRIAN ANTRENOR    
FONT RIBAS ROGER ANTRENOR    
APOSTOL ELIAN KINETO SCM POLI TIMIȘOARA  
GHENEA CĂTĂLIN ASISTENT MEDICAL    
CIOCOIU FLORIN MEDIC    
PINTEA MARIUS STATISTICIAN    
CHEREGI RADU ANALIST PERFORMANȚĂ    
STAMATE IULIAN ANTRENOR FEDERAL  

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: