Junioare timişence înving pentru Reşiţa la… Timişoara

Trist cuplaj, dublă înfrîngere timişoreană acasă… Dacă Universitatea Timişoara s-a obişnuit cu eşecurile pe linie, ca efect al interesului limitat al conducerii clubului doar de a menţine echipa în întrecere fie şi la coada ierarhiei, astăzi consemnîndu-se a şasea înfrîngere din 6 etape în seria vestică a ligii a doua, în schimb mai competitiva C.S. Timişoara trece la rîndul ei prin cele mai dificile momente de la lansarea în vara lui 2011, înregistrînd un al treilea eşec la rînd, în cel de-al doilea joc al cuplajului de duminică dimineaţa din sala „Constantin Jude”, unde vecina Universitatea Reşiţa a obţinut un al doilea succes la Timişoara în doar 3 săptămîni, şi asta inclusiv graţie unei triplete de junioare jimbolience adunînd 16 goluri. E toamnă şi e trist pe semicercul feminin local.

Într-adevăr, junioarele Alexandra Maria Dinu, din generaţia 1996 şi cu 9 goluri în „Constantin Jude”, Alina Elena Cristea, tot din ´96 şi cu 5 goluri, şi Gianina Iung, din 1994 şi cu două goluri, au marcat duminică aproape jumătate din reuşitele Universităţii Reşiţa la Timişoara, în condiţiile în care handbalistele au fost lansate de Handbal Club Jimbolia, unde au fost bine îndrumate de soţii Iren şi Marian Rică.

După ce HC Alba Sebeş s-a impus oarecum scontat, pentru a doua oară la rînd în deplasare, dispunînd cu 22-16 (11-8) de „lanterna roşie” Universitatea Timişoara, şi cea de-a doua oaspete a sălii „Constantin Jude”, Universitatea Reşiţa, a înregistrat un nou succes pe Bega, repetînd reuşita din faţa galben-albastrelor, 26-22, în urmă cu 3 săptămîni. Iar victimă de-această dată i-a fost CS Timişoara, cu 33-32 (21-21).

Interesant, reşiţencele, aşadar cu unele componente din handbalul juvenil timişean, sunt la al treilea succes stagional la numai un gol diferenţă, respectiv al doilea la rînd, aspect cu atît mai remarcabil cu cît cele 14 componente, cu excepţia lui Roiban, născută în 1989, provin din generaţiile 1993-1997. Adică din rîndul junioarelor…

Şi de fapt tocmai pe final şi-au ţinut tinerele cărăşencele cu jimbolience între ele nervii mai tari, revenind puternic şi decisiv de la 30-28 la 30-33, şi pe fondul aruncărilor irosite de CS Timişoara, cu 4 succesive în contul Monicăi Bahuczki. Tinereţea şi dorinţa de afirmare au răpus în acest caz experienţa superioară…

Se părea că timişorencele vor reveni pe căi victorioase odată ce au răsturnat situaţia puţin după pauză, de la 21-22 la 26-22, dar tot aşa cum a avut în prima parte tenacitatea de a se ţine scai sau chiar desprinde uşor-uşor pe tabela de marcaj, Universitatea Reşiţa n-a încetat deloc să creadă în şansa sa, răsplata venind pe final, după ce în minutul 55 era 30-28. Gazdele au condus cu maxim două goluri pe finele primei parţi dar şi cu 4 la reluare, risipind însă avantajul în faţa unei evident mai tinere formaţii cărăşene.

Dacă ar fi vorba de o rază de soare în acest al doilea eşec pe teren propriu în 4 zile pentru vicecampioana seriei, atunci să amintim de Gabriela Curtuiuş, sosită în această vară de la concitadina Universitatea Timişoara, care a dovedit că a te pregăti şi a evolua cu coechipiere de un mai bun nivel valoric îţi îmbunătăţesc implicit propriul joc. Interul doiar a fost golgeter al meciului, cu 11 goluri din 13 aruncări, dîndu-şi aşadar drumul la joc, în vreme ce cu 9 goluri au contribuit timişorencele Sas şi Bahuczki, ultima însă din 17 aruncări, respectiv jimbolianca Dinu, dar pentru reşiţence.

A fost aşadar 32-33 (21-21), marcatoare fiind Curtuiuş, cu 11 goluri, Sas şi Bahuczki, cu cîte 9, Crapciu-Cioriciu, cu două, şi Marin, cu un gol, pentru CS Timişoara, respectiv Dinu, cu 9, Voina şi Roiban, cu cîte 6, Cristea, cu 5, Ciordaş, cu 3, Iung, cu două, şi Stanciuc respectiv Mihai, cu cîte un gol.

7-le de start, la CS Timişoara, a fost Râpa – Andrei, Curtuiuş, Bahuczki, Crapciu-Cioriciu, Marin, Sas (extremă stînga), mai evoluând pe parcurs portarii Scuta, în rocadă de 3 ori cu Râpa, şi Ţurlea, un minut, iar în cîmp Durac (39 minute), Iosin (16), Sângeorzan (6), Obreja (5) şi Cioriciu (3 minute), în vreme ce Universitatea Reşiţa a apelat la 16. Buda – 3. Voina, 4. Cristea, 6. Roiban, 9. Dragoş, 18. Dinu, 20. Ciordaş, cu Stoiculescu (portar), Mocodean, Grozuţa, Roşian, Pecoli, Ioţa, Stanciu şi Mihai intrate pe parcurs.

Dar iată şi evoluţia scorului: 1-0 / 1-1 / 2-1 / 2-2, 2-3 / 3-3 / 3-4 / 4-4 / 4-5 / 5-5 / 5-6 / 6-6 / 6-7, 6-8 / 7-8 / 7-9 / 8-9, 9-9 / 9-10, 9-11, 9-12 / 10-12 / 10-13 / 11-13, 12-13 / 12-14, 12-15 / 13-15 / 13-16 / 14-16, 15-16, 16-16, 17-16 / 17-17 / 18-17, 19-17 / 19-18 / 20-18 / 20-19, 20-20 / 21-20 / 21-21: scor la pauză.

(după pauză): 21-22 / 22-22, 23-22, 24-22, 25-22, 26-22 / 26-23 / 27-23 / 27-24, 27-25, 27-26 / 28-26, 29-26 / 29-27, 29-28 / 30-28 / 30-33 / 32-33 – scor final.

La 7 metri, acordate de arădenii Sorin Guţu şi Mihai Botez, Reşiţa a excelat, cu 4 din 4, pe cînd CS Timişoara a ratat unul din 3

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Junioare timişence înving pentru Reşiţa la… Timişoara

 1. cstm spune:

  Ar fi frumos sa vedem si clubul HC Jimbolia in competitia de senioare, cu siguranta ar fi un castig pentru judet.

  Iar cei care conduc U Timisora ar fi bine sa isi dea un interes mai mare, ar putea lua exemplu de la organizarea celeilate echipe timisorene, CS, si chiar de la echipa resiteana, care dovedesc ca in zona sunt jucatoare capabile sa creeze o echipa, eventual un antrenor nou ar aduce un plus.
  Eu sper ca Universitatea sa nu se multumeasca cu plafonarea si intradevar sa incerce sa revina unde merita, adica in prima liga.

  • suporter spune:

   Ca in bancul ala… CS -ul vine dupa trei infrangeri consecutive, din care doua acasa, dar imi place organizarea. Chiar sunteti penibili cu articolele astea scrise la comanda si postari idioate. Pai daca sunt atat de bine ,,organizati,, cei de la CS de ce nu au adus ei jucatoarele valoroase din zona anul trecut cand le-a luat Resita. Poate cred in revigorarea handbalului timisorea cu jucatoare de 35, 36, 38 de ani. Singura dorinta a lor a fost sa desfiinteze Universitatea, lucru care nu le-a reusit.
   E trist ca jucatoare din Timisoara au luat drumul Resitei. Oamenii de acolo le ofera insa ceva si au avut rabdare un an. Aici nici o echipa nici cealalta nu e in stare sa asigure nimic.
   Ar trebui sa existe un moment zero in handbalul feminin timisorean, din pacate cu actualii conducatori -din ambele tabere- e imposibil.

 2. sorin spune:

  Bun bancul dar mai potrivit mi se pare urmatorul: …Sorinele, fetele tale stiu handbal? SORINEL: sigur ca stiu! Sorinele fetele tale alearga bine? SORINEL: sigur ca da! Sorinele fetele tale joaca in echipa, se inteleg? SORINEL: normal, au o legatura apropiata!.Sorinele, dar eu vad ca fetele tale nu stiu handbal, nu alearga, nu au relatie de joc, nu au determinare! SORINEL: asta cam asa este! Sorinele atunci nu inteleg de ce le-ai mai adus la meci? SORINEL: ca sa le fac de rasul lumii bai !!!!

 3. Daniel Narcisse spune:

  Domnilor,jale…cu j mare..Era vorba la inceputul campionatului ca echipa s-a intarit. La ce se vede,se pare ca e mult mai slaba,s-au pierdut jucatoare de baza,ce s-a intamplat cu ele???Cele noi nu se ridica nici la jumatate la ce se vede pe teren in etapele scurse. Bahuczki a venit ca mare vedeta,dar,a ratat pana a pierdut meciul pe mana ei,pare expirata..joaca mai bine la emisiunile tv..ca si comentator..fara suparare. La cum arata acum echipa,nu termina in prima jumatate a clasamentului.

 4. Monica Bahuczki spune:

  Dragule, este trist ca nu e nimeni in stare de mai mult, decat de comentarii rautacioase… Nu am venit la CS Timisoara ca ¨mare vedeta¨, am venit ca orice alta jucatoare, sperand sa pot da o mana de ajutor. Cel mai usor e sa critici . As fi curioasa sa vad ce mare lucru ai facut tu, ca sa ajungi sa ma critici pe mine. Sigur, nici macar nu ma cunosti… Ar trebui sa te uiti in jur si sa vezi ca problema nu este la cei care incearca sa faca ceva ptr handbalul feminin timisorean. Lucrurile pot iesi mai bine sau mai rau, dar macar exista bunavointa… Marea problema este ca nu vrea nimeni sa ajute si sa se implice. Si-a pus cineva intrebarea de ce ajung sa joc eu, care sunt ¨expirata¨ si nu vin din urma jucatoare de valoare? Nu a fost dat nimeni afara ca sa am eu loc… Cele care au plecat, au facut-o pentru ca asa au vrut. Stii cum se zice:¨vorba multa, saracia omului¨…. Asa ca, daca vrei sa ajuti cumva handbalul feminin, lasa-te de comentariile astea rautacioase si fa ceva pozitiv.

 5. Daniel Narcisse spune:

  Domnisoara Monica,comentariile nu sunt decat un mod de a comunica,de a-ti exprima parerea,si,din cate stiu traim intr-o tara libera,asa ca,toti avem dreptul sa ne exprimam o parere,care, are toate sansele sa si deranjeze anumite persoane.Referitor la partea cu ”vedetismul” era doar o concluzie la ce vazusem,si aici ma refer la interviuri,aparitii la emisiuni tv,putin incomatibile cu statutul unei simple jucatoare,in general e de preferat sa arati pe teren ce poti si abia apoi sa treci la partea cu inteviurile si aparitiile tv,iar pana acum,din cate am vazut,toate aparitiile pe teren au fost mediocre si cam atat,nu cred ca trebuie sa-ti reamintesc ca intr-o oarecare masura ai pierdut pe mana ta ultimul meci prin 4 ratari consecutive in ultimele minute.Ce am facut eu,e strict problema mea,nu eu evoluez acolo pe teren,accepta criticile,joaca bine si vei primi laude.Daca joci prost si te deranjeaza criticile,e simplu….lasa-te!M-am uitat si in jur..si vad ce se intampla,si trebuie sa te contrazic,problema e exact acolo in interior,nicidecum in alta parte.La Timisoara nu se doreste constructia unei echipe de viitor,e vorba doar de interese personale,va plangeti ca nu vin din urma jucatoare…dar v-a batut Resita cu fete de aici din zona.De ce sunt acolo si nu joaca pt Timisoara? Oare,pt ca nu avea nimeni rabdare sa le creasca,dorindu-se doar rezultate de moment?Autoritatile v-au dat suficienti bani pt nivelul actual,iar,avand in vedere antecedentele d-lui Voicu nu va veni nimeni sa arunce cu banii acolo. Ne putem aminti vremurile in care le punea pe fete sa semneze hartii ca au incasat diferite sume de bani,ele nevazand nici un leu,lucuri ce pot fi confirmate de multe fete ce au evoluat in trecut laTimisoara.Totul se rezuma la interese personale,la baraj de ce nu v-ati prezentat? Umbla vorba ca pt a le ceda locul celor de la Targu Mures s-a primit o suma de bani.In buzunarul cui a ajuns?Cat despre cele care au plecat…am inteles ca n-au facut-o din dorinta de a renunta la handbal si datorita anumitor probleme interne de acolo…ceea ce e foarte trist. Daca se dorea performanta se incerca depasirea lor si mentinerea lor in echipa. Efectul se vede…in clasament.. To be continued..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 27

 


Ultimele articole din categoria Handbal: