Junioarele 1 de la LPS Banatul Timișoara, remiză în Serbia, la turneul memorial ”Aleks Đukanovs”: 27-27 cu JRK Mokrin

În calitate de formație invitată la ediția inaugurală a competiției juvenile de handbal feminin dotată cu trofeul ”Memorial Aleks Đukanovs”, generația de 1997 a ”Banatului” Timișoara, condusă de profesorul Cosmin Zgârdea, a remizat într-un meci demonstrativ, în afara întrecerii în sine, cu gruparea locală Jenski Rukometni Klub Mokrin, rezultat 27-27, după ce și la pauză se consemna un scor de egalitate.

Loredana Kovacs, de la timișorence, a fost premiată drept cea mai bună jucătoare a partidei, iar LPS Banatul a revenit pe malurile Begăi cu un trofeu de participare, din partea organizatorilor. Competiția a fost dedicată categoriilor mai mici de vârstă, din România participând cu grupele de 2004, la întrecerile de junioare V, minihandbal, grupările din Peciu Nou și Jimbolia, la cârmă cu Vlastimir Todorov respectiv Iren Rică.

Formația din Mokrin a avut în componență și 4 junioare de la centrul regional din Kikinda, la meciul cu două reprize a câte 25 de minute, disputat duminică de la 11,30, asistând și reprezentanți ai asociației regionale de handbal a Vojvodinei.

Antrenorul Zgârdea a aliniat la start junioarele 1 de 1997: Aparaschivei – Kovacs, Erie, Pantea, Țarina, Surduc, Roșu, introducându-le minute bune pe parcurs și pe colegele lor de generație Teșan, Florea, Vrăjitoru, Moloca, Duța, Bejan și Chira, ultimele două, portari.

Organizarea turneului găzduit în sala unei instituții de învățământ a fost foarte bună, sârbii dovedindu-se ospitalieri și îngrijindu-se de toate cele trebuincioase oaspeților lor.

Pentru junioarele 1 reîncep pregătirile, pe întreaga perioadă a sărbătorilor, însă fără cantonament, urmând ca partea a doua a campionatului să fie reluată oficial cu o apariție pe 16 ianuarie 2015.

LPS Banatul a încheiat turul Seriei E în Campionatul Național FRH de junioare 1 cu linia de clasament 10 6 0 4 231-239 18 puncte, pe locul 3, după Universitatea Reșița, cu punctaj maxim, 27, și LPS Slatina, 20 de puncte, timișorencele urmând să joace în turneul de 3 zile care precede etapele din retur cu LPS Slatina și, pe 17 ianuarie, CSȘ Caracal.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: