Junioarele I ale Timișoarei, cădere și eșec de la 6 avans la pauză

Handbalistele de la LPS Banatul au irosit astăzi de la ora 10 șansa unei revanșe acasă în primul meci pe teren propriu din 2016 dar și ultimul la Timișoara în cadrul sezonului regular al Seriei E în Campionatul Național FRH pentru categoria junioarelor 1, risipind un avantaj de 7 goluri avut în minutul 27 al jocului cu secund clasata CSȘ Făgăraș.

antet

 

Învinse la limită weekend-ul trecut la Hunedoara, în prima apariție din noul an, elevele lui Cosmin Zgîrdea s-au înclinat astăzi cu 35-37 (20-14) în fața oponentelor din județul Brașov, care conduceau cu exact același scor, 20-14, la pauza meciului tur din sala Colegiului Radu Negru din Făgăraș, în urmă cu 3 luni și jumătate, când și-au amplificat însă avantajul în repriza a doua, impunându-se atunci cu 40-29.

LPS Banatul n-a reușit însă același lucru, cedând total inițiativa la reluare, când făgărășencele au revenit de la 24-20 la 24-27, după ce egalau în minutul 48. Ulterior, vizitatoarele sălii ”Banu Sport” au mai avut o serie de reușite, de la 30-32 la 30-35, într-un minut și jumătate, învingând și în jocul retur, disputat în cadrul etapei a XII-a și antepenultima a sezonului regular în Seria E.

Despre căderea survenită în joc de la scorul de 20-13 în minutul 27, profesorul Zgîrdea a explicat că ”ne-am relaxat prea mult după pauză, complet, relaxare urmată de 10 greșeli personale, la pase, pase la intercepție, aruncări ratate… Am demonstrat față de jocul tur că putem dar din păcate am putut doar o repriză și apoi ne-am revenit prea târziu. Trebuie lucrat mai mult la partea fizică și mentală”.

Prin acest eșec, junioarele I timișorence au ratat victoria pe teren propriu și la cea de-a treia încercare în retur, după un 27-38 cu liderul CSȘ Dinamo Brașov și remiza 23-23 de la finele stagiunii de toamnă, pe 29 noiembrie 2015, cu CSȘ Sibiu, astfel încât ultimul succes acasă datează din ultima etapă a turului, pe 1 noiembrie, 10-0 cu CS Arena Târgu Mureș, prin neprezentarea ardelencelor.

Ultime adversare ale ”Banatului” înaintea celor două turnee de sală ale seriei, ce vor echivala cu încă un tur de campionat regular, meciul de la Târgu Mureș din runda finală a returului fiind programat pe 14 februarie și abordat de timișorence cu bilanțul 11 4 2 5 289-318 10 puncte. CS Arena este imediat următoare bănățencelor în ierarhia cu 7 echipe, pe locul 5.

Astăzi, antrenorul Zgîrdea a început cu șaptele Nicoară – Roșu, Surduc, Tasits, Ludwig, Teșan, Florea, apelând pe parcurs și la portarii Chira și Bejan precum și la Sauciuc, Stîncescu, Ailoaiei și Bobu.

În ciuda înfrângerii, extremele ”Banatului” și-au probat din nou abilitățile ce le-ar putea recomanda pentru o eventuală convocare în efectivul secund divizionarei de seniori CSU de Vest, Roșu înscriind pe stânga de 11 ori iar Karina Teșan, o dreptace, opt goluri. Au mai marcat astăzi pentru învinse și Ludwig, de 5 ori, Bobu 4, Tasits 3, Stîncescu două goluri iar Florea și Surduc câte unul, în vreme ce Goldan și Boștină au rămas rezerve.

Optarul Roxana Judele a contribuit cu 10 goluri, dintre care 4 din aruncări de la 7 metri, la victoria lui CSȘ Făgăraș, a opta din 10 apariții.

Acest meci a fost primul al unui veritabil festival handbalistic programat astăzi în Sala ”Banu Sport”, cu mai multe partide juvenile din întrecerile categoriilor 1997/8, 1999/2000 și 2001/2 ale Federației Române de Handbal, atât la fete cât și la băieți.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: