Juniori 1: LPS Banatul Timişoara, cu 7 din 7, detronează liderul

Fără a-l „întinde” pe Daniel Beşliu, recrut al Timişoarei la Centrul Naţional Olimpic, LPS Banatul a încheiat astăzi un retur ca la carte în Campionatul Naţional de juniori 1, reuşind o a şasea victorie din 6 jocuri în 2013, cu care momentan a detronat la golaveraj liderul CSŞ Sibiu.

Timişorenii şi-au adjudecat aşadar derby-ul seriei, jucat la ora 12 în „Banu Sport”, dar barometrul fidel al nivelului actual al juniorilor mari bănăţeni va fi reliefat cu ocazia fazei I a turneului semifinal pe ţară, de peste 3 săptămîni, la care „liceenii” s-au calificat la pas.

Echipele de provenienţă îşi pot convoca jucătorii selecţionaţi la Centrul Naţional de Excelenţă pentru două jocuri dintr-o jumătate de sezon, ceea ce a făcut şi LPS Banatul duminică, în cazul lui Daniel Beşliu, ţinînd cont că timişorenii, clasaţi la startul jocului pe locul 2, primeau vizita liderului Seriei E, CSŞ Sibiu, însă juniorul bănăţenilor a fost în cele din urmă menajat, după ce ieri evolua pentru Naţional Sighişoara în liga secundă de seniori, contra ex-prim-divizionarei CSM Oradea.

Cu toate acestea, LPS Banatul s-a impus şi în faţa primei clasate, cu 36-32 (21-16), detronînd-o momentan pe CSŞ Sibiu graţie golaverajului marginal superior. Astfel, LPS Banatul, care a înregistrat a şaptea victorie la rînd respectiv al optulea meci fără eşec, a încheiat returul cu palmaresul 12 8 1 3 17 puncte (golaveraj 416-351), cei de pe Cibin urmînd a-şi redobîndi şefia duminica viitoare, în ultima etapă, în care „liceenii” vor sta, cu ocazia jocului acasă cu mai slab cotata CSŞ Drobeta. Sibienii au acum golaverajul 376-312.

Meritoriu, timişorenii i-au învins pe sibieni, la care remizau 31-31 la finele toamnei.

„Am comunicat cu selecţionerii de la Centrul Naţional de Excelenţă, care s-au declarat mulţumiţi de progresul constant înregistrat de Beşliu”, a confirmat Luciean Vasilache,m antrenor al juniorilor 1 la LPS Banatul Timişoara.

Pentru care golgeterul Claudiu Şimicu a marcat duminică de 11 ori, urmat fiind la acest capitol de Robert Năstăsie, cu 9 goluri, Darius Hriştea, cu 6, Cristian Zamfor – 5, Florin Mînzatu – două, respectiv Ciprian Chivari, Ioan Maier şi Sorin Homneac cu cîte un gol.

Au mai evoluat cei 3 portari, şi anume Piţur, Jurcă şi Bojin, respectiv Beşliu, Jeberian, Paşcu, Ban şi Ghimişi.

Încheind a doua parcursul de 14 runde al Seriei E, LPS Banatul aşteaptă faza I a turneului semifinal naţional din 13-17 martie 2013.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci opt

 


Alte articole legate de acest subiect: