Juniorii 1 de la LPS Banatul Timişoara, al doilea cel mai clar succes stagional: toţi marchează, cu gândul mai mult la apropiatul turneu semifinal naţional

LPS Banatul Timişoara a pus astăzi deoparte recentele eşecuri cu primele două clasate, ocupanta locului 3 în Seria E a Campionatului Naţional de handbal băieţi pentru juniori 1 adjudecându-şi fără drept de apel, 42-16 (22-8), disputa din antepenultima rundă a returului.

Fără câţiva jucători, dintre care bolnav e Dicu, cu sinuzită, care l-a împiedicat să se pregătească întreaga săptămână, LPS Banatul a obţinut al doilea cel mai clar triumf în actualul campionat, în dauna unor hunedoreni care au făcut deplasarea la sala „Banu Sport” în dimineaţa meciului, început la ora 12. „Ne creşte puţin moralul”, a punctat profesoara Cornelia Maria Craiu rolul acestei victorii, la care au contribuit toţi cei 14 juniori convocaţi, şi anume portarii Teşan şi Iancu respectiv Sorin Homneac, autor a 6 goluri, Alexandru Dascaliuc şi Daniel Micle, cu câte 5, Bogdan Vişan şi Adrian Jigovan, cu câte 4, Robert Furak, Viorel Predoi, Cristinel Zamfor şi Victor Niţă, cu câte 3, Andrei Vuia, Paul Custură şi Ionuţ Ursache, cu câte două.

Juniorii 1 ai Banatului sunt însă mai mult cu gândul la apropiatul debut în turneul semifinal naţional, programat în prima decadă din martie, moment al competiţiei în care, în mod normal, timişorenii ar trebui să beneficieze şi de aportul celor 5 selecţionabili la Centrul Naţional de Excelenţă din Sighişoara. Aceştia au fost convocaţi de la liceul de pe Bega şi n-au evoluat în meciurile seriei sud-vestice pentru „Banatul” dar regulamentul FRH prevede ca formaţiile în cauză să aibă dreptul de a rechema juniorii cooptaţi la loturi.

Rămâne de văzut, cert fiind că până atunci nici nu mai e mult, LPS Banatul intrând în ritmul unor asemenea turnee comprimate cu ocazia următoarelor două jocuri din serie, la Turnu Severin şi Craiova, într-o restanţă, sâmbătă şi duminică, după care vor pune punct, acasă, cu LPS Arad, în intermediara de peste 11 zile. Mai apoi, peste încă o săptămână, timişorenii vor purcede spre semifinal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: