Juniorii 2 de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara câștigă la un scor și mai clar în Divizia A

Formația debutantă la nivelul ligii secunde de seniori a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara a încheiat în această după-amiază în trombă prima jumătate a sezonului de toamnă în seria vestică a Diviziei A, juniorii 2 izbutind a doua victorie consecutivă în eșalonul doi, de astă dată și mai clară, la 16 goluri diferență. Este vorba despre niște premiere, punctate de antrenorul coordonator al Centrului Olimpic din Timișoara, Atilla Ioan Horvath, semn al progreselor reușite, al unor prime certitudini dar și al perspectivelor, fostul jucător alb-violet dar și recent secund polist semnalând că ”ar trebui investit mult suflet și bani în această generație!”

”În primul rând acest tur al sezonului de toamnă este o premieră în condițiile în care echipa debutantă în Divizia A de seniori este alcătuită din elevi încă juniori 2, în proporție de 95% din generația 2003, pe când din 2002 sunt 3 sportivi, în primul an ca juniori 1. Iar în aceste condiții am câștigat două meciuri, ceea ce constituie o altă premieră, căci încă n-am auzit deocamdată de așa ceva, poate la Bacău sub îndrumarea lui Gabi Armanu, dar și acolo totuși cu câțiva seniori în efectiv. Sunt foarte mulțumit de ceea ce au reușit juniorii noștri contra unor echipe cu jucători cu maturitate, trecuți și prin Liga Națională, la alte echipe. Căutăm astfel să formăm o echipă competitivă atât pentru Timișoara cât și pentru România. Acești juniori sunt în proporție de 100% campioni naționali de juniori 2 în 2019, și se văd rezultatele, fiind vorba despre o generație de excepție și cu perspective în dezvoltarea sa, implicând încă 3 ani minim de Divizia A, căci trei sunt și anii pe care-i mai au de juniorat. Și vom vedea la momentul oportun cum vor face pasul spre Liga Națională, cu speranța ca în număr cât mai mare să ajungă să activeze în senioratul prim-divizionar la Timișoara, să ne bazăm și în continuare pe ei”, a explicat Atilla Ioan Horvath după victoria CNOPJ din această după amiază, 42-26 (20-9) în jocul disputat de la ora 15 în sala ”Constantin Jude” în etapa a VII-a din Seria D în Divizia A, campionat în care juniorii au încheiat pe locul 4 din 6 participante prima jumătate a sezonului de toamnă între seniori, cu bilanțul 6 2 o 4 176-179 6 puncte, învinșii de la HC Beldiman Arad rămânând pe penultima poziție, la egalitate de puncte, unul singur în 6 partide, cu codașa CS Universitar Politehnica Timișoara.

Juniorii 2 ai ”Centrului” repurtau prima victorie în Seria D în urmă cu două săptămâni, în runda a VI-a, 23-33 (8-14) pe 16 octombrie într-un meci considerat în deplasare la concitadina CSU Politehnica, dar jucat tot în sala ”Constantin Jude”, astăzi bisând, cu încă o partidă în program acasă și joia viitoare, la startul jumătății secunde a turului, cu CS Universitatea Craiova. 

CNOPJ Timișoara nu putea emite pretenții încă de la debutul divizionar în fața unor grupări de seniori, principale forțe ale seriei vestice în liga secundă, pierzând pe linie în primele 4 apariții în ”A” de la mijlocul lunii septembrie și până pe 12 octombrie, cu 34-28 la Craiova, cu 26-38 acasă cu liderul invincibil CSM Oradea, cu 29-20 la CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu și cu 27-29 (11-15) acasă cu CS Unirea Sânnicolau Mare, însă și marjele înfrângerilor au sugerat că juniorii 2 au opus o îndârjită rezistență: ”Din anumite puncte de vedere, debutul divizionar a fost prea dur, în special în plan fizic, la care lucrăm, însă ideea este că debutul în A este oportun la nivelul acestor juniori 2 campioni pe țară, o competiție în paralel pe lângă cea de la grupa lor de vârstă, în care rezultatele sunt grăitoare, fiecare cu câte 50-60 de goluri marcate, fie chiar și în deplasare, așadar la diferențe foarte mari, astfel încât aveau deja nevoie de alte meciuri mai tari, să le crească nivelul, să progreseze. A existat această oportunitate odată cu înființarea Centrului și zic că rezultatele sunt îmbucurătoare! Au prilejul să joace în Divizia A cu echipe destul de bune, având în componență foști prim-divizionari, și contează mult”, a mai specificat Horvath.

Vecine ierarhice pe hârtie, ocupante ale locurilor 4-5, CNOPJ și HC Beldiman Arad au fost despărțite încă din repriza I de peste zece goluri diferență, 20-9, cel mai mare scor la pauză între cele 3 partide ale etapei a VII-a, și cu mențiunea că în această seară s-a mai jucat și CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu – Universitatea Craiova, încheiat 28-32 (17-17) pe Jiu în sus, succes cu care cei din Bănie au săltat două trepte, pe locul 2 înaintea celorlalte 7 runde din toamnă, până în miez de decembrie.   

”Meciul de astăzi l-am abordat bine! Știam ce echipă are Beldiman Arad, tânără, în majoritate de juniori 1, cu câțiva tineri care au absolvit junioratul, plus 5 ucrainieni în componența lotului, dar am mai întâlnit-o și în pregătiri și am depășit-o la 10 diferență, azi puțin mai bine…” a mai semnalat Atilla Ioan Horvath.

Care tocmai a fost implicat și la nivel internațional pentru ”tricolor”, la Trofeul Carpați ca antrenor la cadeții României, incluzând 3 componenți ai CNOPJ Timișoara în lotul de juniori ai României, și anume portarul Claudiu Pal, Vlad Chira și Raul Bote, cedat sub formă de împrumut pe un an de zile celor de la Reșița, prezență a juniorilor pe care a catalogat-o drept onorabilă. ”Oricum, mai avem juniori din lot care au cochetat cu convocările, și anume Bălan, Moldovan, Samfirescu și Dumitrescu, aproximativ 7 au fost selecționați în mod destul de regulat. Ideea este că avem aici un grup foarte valoros și sper din tot sufletul ca la Timișoara să se contureze o generație de excepție, care în următorii 3 ani să-și adjudece cel puțin încă o medalie la nivel național, iar atunci ar deveni și cea mai productivă generație lansată aici, cel puțin după Revoluție…”

Horvath, fost secund polist al lui Pero Milosevic până la finalul ediției trecute a elitei seniorilor, a mai explicat că ”anumite principii de antrenament ale juniorilor sunt adoptate de la echipa Politehnicii de Liga Națională, dar metodele de antrenament nu sunt identice”. Coordonator al Centrului Olimpic pe semicerc din Timișoara dar și coordonator zonal Banat-Oltenia al proiectului PlanTalent, antrenorul timișorean a semnalat că juniorii 2 de la CNOPJ Timișoara se pregătesc fără excepție în sala ”Constantin Jude” iar cei din afara orașului sunt cantonați la Hotel ”Alexandria”, din zona sudică a municipiului, școlarizarea efectuând-o la diverse unități de învățământ de pe Bega.

Astăzi, pe convocator s-au aflat Claudiu Pal, Matei Brândea (n. 2002) și Sebastian Prodan – portari, Mircea Ulariu, Alexandru Moldovan, Alexandru Grad, Ianus Dumitrescu, Alexandru Samfirescu (n. 2002), Vlad Bălan, Ștefan Ghimpău, Samuel Horvath, Antonio Bordeanu, Vlad Chira, Alexandru Boancă, Alexandru Fudulache (n. 2002), George Ursu și Andrei Stolojan, însă accidentat.

CNOPJ Timișoara a început partida în șaptele Pal – Ulariu, Dumitrescu, Moldovan, Bordeanu, Chira, Samfirescu, juniorii 2 desprinzându-se rapid la 3-0 și chiar 9-1 în minutul 13, iar apoi 13-2 și 17-5, maxim al reprizei I. 

Galopul a continuat și în repriza a II-a, 23-10 și 27-11 în minutul 40, avantaj care avea să se consemneze și la încheierea partidei, grație ultimelor 3 reușite consecutive, aparținând învingătorilor în ultimele două minute. Unsprezece au fost marcatorii timișorenilor, în frunte cu Dumitrescu, autor a 7 goluri, Chira înscriind de 6 ori, Ghimpău, Bălan și Grad de câte 5 ori fiecare, Bordeanu de 4 ori, Ulariu și Samfirescu de câte 3 ori, Boancă de două ori, iar Ursu și Fudulache, o dată fiecare. Artem Ivanov, ucrainean din generația 2000, a punctat de 9 ori pentru HC Beldiman Arad, din rândurile căreia au mai marcat Budacă și Jeberan, câte 5 goluri, Ursu 4, Șiman două și Dorobanțu unul, antrenorul George Beldiman apelând la numai 10 jucători, dintre care 4 juniori din generația 2003, trei din 2001, doi de 2000 și unul născut în 1998.

Rezultatele etapei a VII-a în Divizia A – Seria D de handbal masculin, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: