Juniorii 2 de la CNOPJ Timișoara și Poli, patru jocuri într-o săptămână. În al treilea, de la egal la egal 50 de minute în Divizia A cu Universitatea Craiova

Meciuri la câte 48 de ore cu tot cu deplasări la Alba Iulia și Oradea pentru juniorii 2 angrenați pe fronturi paralele la SCM Politehnica Timișoara, lider cu succese pe linie în 8 apariții din Seria G a categoriei de vârstă, respectiv Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara, în plin tur al campaniei de debut în liga secundă a seniorilor, în care astăzi de la ora 16 a demarat în sala ”Constantin Jude” a doua jumătate a sezonului de toamnă, în compania unei foste campioane a României, CS Universitatea Craiova, căreia i-au ținut piept până după mijlocul reprizei a II-a.

Foarte încărcat calendar competițional pentru handbaliștii juniori 2 de la CNOPJ Timișoara și SCM Politehnica, implicați duminică și marți în partide de campionat din seria regională vestică în Campionatul Național juvenil, iar astăzi și la sfârșitul săptămânii în etapele Seriei D din Divizia A pe semicercul seniorilor.

Duminică după-amiază au galopat în sala ”Constantin Jude” contra concitadinilor de la LPS Banatul, 46-22 după 21-10 la pauză, iar marți s-au impus și mai clar la Alba Iulia cu LPS Liceul Militar Mihai Viteazul, 20-53 la pauză 13-36 în etapa a noua din 14 ale sezonului regular în Seria G la juniori 2, rundă în care astăzi în ”Banu Sport” cei de la LPS Banatul au dispus cu 46-36 de CSȘ Lugoj, tot astăzi juniorii 2 de la SCM Politehnica trecând pe frontul divizionar, în tricoul CNOPJ Timișoara, pentru întâlnirea din etapa a opta cu CS Universitatea Craiova.

Cea mai dificilă ”dublă” pentru ”pepiniera Centrului” în seria vestică din Divizia A, astăzi primind vizita secund clasatei din capitala Olteniei iar duminică de la ora 13 urmând a juca în sala ”Antonio Alexe” cu liderul imbatabil CSM Oradea, trecut prin Liga Națională.

Primul episod, pierdut pe teren propriu în a doua jumătate a reprizei secunde, plusul de forță și de rutină competițională a seniorilor craioveni spunându-și în cele din urmă cuvântul în fața entuziasmului juvenil. S-a încheiat 31-37 (20-20), din tabăra lui Ioan Atilla Horvath consemnându-se 10 marcatori de goluri, în frunte cu Bălan, autor a 10 reușite, urmat de Grad cu 7, Ghimpău 4, Bordeanu 3, Dumitrescu două, iar Ursu, Ulariu, Samfirescu, Moldovan și Horvath, câte unul fiecare.

CNOPJ Timișoara a început meciul divizionar cu craiovenii cu șaptele Pal – Ulariu, Dumitrescu, Moldovan, Bălan, Bordeanu, Samfirescu, iar pe durata întâlnirii au intrat aproape toți componenții,  în condițiile în care gazdele au avut câteva indisponibilități, Chira suferind o fractură de piramidă nazală duminică în jocul de la nivel juvenil cu LPS Banatul, iar pivotul Stolojan fiind la rândul său accidentat.

”Juniorii noștri au reușit un meci bun, având și 4 goluri avans în repriza I a unui joc din divizia de seniori împotriva unor handbaliști cu experiență. S-au comportat bine și 50 de minute au ținut piept Universității Craiova. Au apărut apoi mai multe greșeli, ratări, dar oricum suntem pe drumul cel bun, dacă pot juca de la egal la egal cu o formație care emite pretenții pe locul 2 în Seria D, juniorii fiind în schimb în primul an la divizie”, a semnalat antrenorul principal Horvath.

Iar programul plin pe două fronturi al juniorilor 2 va continua și după deplasarea la Oradea, săptămâna viitoare, când la nivel juvenil vor primi miercuri vizita lui CSȘ Hunedoara iar în Divizia A, duminică 17 noiembrie, pe cea a trupei din Târgu Jiu.

Până atunci însă, pentru câțiva dintre componenți, o convocare sub ”tricolor” în vederea unui turneu de pregătire și meciuri peste graniță, începând de luni, în Ungaria, în atenția lui Narcis Cîtu fiind portarul Pal, Samfirescu și Dumitrescu, în funcție însă de buletinul medical în urma partidei din această după-amiază, când a suferit o accidentare la umăr.

Clasamentul Seriei D în Divizia A și programul etapelor 8-9, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × opt =

 


Alte articole legate de acest subiect: