Juniorii Maruşca, Neamţu şi Wokan precum şi antrenorul secund Dumitru, toţi din Timişoara, iau cu România biletele turneului final al Campionatului European de 18 ani

Reprezentativa generaţiilor 1996-1997 a României, incluzând 3 handbalişti de ´96 crescuţi la LPS Banatul şi Şcoala Generală 7 din Timişoara, şi avându-l pe secundul alb-violeţilor Politehnicii, Dan Dumitru, antrenor secund al selecţionatei, s-a calificat astăzi la turneul final de 16 echipe al Campionatului European de 18 ani, graţie şi unei a doua victorii în triunghiularul de la Chiajna, la debutul oficial internaţional al acestei garnituri.

Având nevoie de victorie pentru a se califica, românii au depăşit Turcia cu 37-30, adjudecându-şi primul loc în Grupa 8, una dintre cele doar două ale preliminariilor cu numai 3 formaţii în componenţă, cu două victorii, 4 puncte şi golaverajul de 88-39.

Naţionala condusă de selecţionerul Octavian Hârţoagă, învingătoare şi vineri, cu 51-9 în dauna Armeniei, spulberată şi mai clar sâmbătă, cu 57-11, de turci, i-a devansat pe cei din urmă cu două puncte, calificându-se la turneul final european din 14-24 august, din Polonia.

Handbalul timişorean a contribuit la aceste prime teste ale garniturii de 1996-1997 cu portarul Mădălin Maruşca, extrema stângă Denis Neamţu şi interul Wilhelm Wokan, iar Neamţu, plecat de la „Generală 7” din Calea Lipovei şi ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara via LPS Banatul Timişoara, a adăugat astăzi alte 4 goluri celor 3 reuşite de alaltăieri. Golgeter al gazdelor şi al meciului decisiv a fost clujeanul Thalmaier, cu 7 reuşite, urmat de Gal şi Mănescu, cu câte 6, Laslo şi Mănescu, cu câte cinci, Ştefan cu 3 şi Dumitru, cu un gol. Oaspeţii au avut 2 marcatori în plus dar au pierdut rapid pasul, fiind conduşi la pauză cu 20-12, avantaj „tricolor” ce avea să fie conservat aproape în totalitate la reluare.

Preliminariile desfăşurate la acest final de săptămână au constat în 9 grupe, dintre care 7 de câte 4 echipe, şase dintre acestea oferind câte două calificate la turneul final. Belarus s-a calificat din cealaltă grupă cu câte 3 formaţii.

Germania şi Ungaria, din Grupa 1, Suedia (Grupa 2), Franţa (Grupa 3), Spania (Grupa 4), Elveţia (Grupa 5) şi Serbia, din Grupa 7, sunt alte reprezentative deja calificate până la această oră.

România a ocupat locul 11 la precedentul turneu final european de 18 ani, din 2012, dispunând de Franţa în jocul de clasament cu 39-30, după ce în grupa iniţială câştiga o partidă din 3, 30-29 cu Elveţia, iar în cea intermediară, din zona 9-16, alte două întâlniri, după care era depăşită cu 27-41 de Norvegia, în disputa pentru intrarea în lupta la locurile 9-10. Palmaresul a fost aşadar de 4 succese şi 3 înfrângeri.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: