Juniorii mici ai CSU Poli, două succese în „Constantin Jude”

Sala „Constantin Jude” a fost duminică la amiază bună gazdă a celui de-al doilea turneu rezervat juniorilor IV în cadrul fazei judeţene a Campionatului Naţional, reunind într-o rară oportunitate pentru micuţii aspiranţi 5 echipe care au jucat câte două meciuri fiecare, Unirea Sânnicolau Mare şi gazda CSU Politehnica luându-şi partea leului.

„Am avut şansă ca majoritatea cluburilor de seniori să nu evolueze acasă la acea oră şi să găzduim turneul în <Constantin Jude>, ceea ce constituie un succes în sine. Unii copii n-o văzuseră înainte”, a spus Daniela Ianto, antrenoare a alb-violeţilor născuţi în anii 1998 şi ´99, şi care astăzi au dispus de LPS Banatul şi CSS Lugoj.

„Această echipă am alcătuit-o în urmă cu 2 ani, celor 20 de băieţi colega mea de secţie Lili Cojocăriţa alipindu-le în vară alţi trei jucători deveniţi de bază, de la Buziaş, şi preluând-o din mers. Ne completăm reciproc, am condus împreună efectuarea cantonamentului iar la următorul turneu, duminica viitoare, la Sânnicolau Mare, vom participa împreună, eu ocupându-mă în ultima vreme, în absenţa sa, reţinută de probleme familiale”, a explicat Daniela Ianto, care ne-a mărturisit că ţine foarte mult să reuşească o figură frumoasă cu această grupă de vârstă, prin calificarea la turneul semifinal naţional, verdictul fiind dat după cel de-al patrulea şi ultimul turneu, în 13 martie, în organizarea lui LPS Banatul.

Momentan, după primele două turnee, Unirea Sânnicolau Mare este lideră, cu 4 succese din tot atâtea jocuri, urmată de CSU Politehnica, învingătoare de trei ori, inclusiv în premieră în dauna Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7, care o urmează în clasament, cu două victorii şi două eşecuri, lugojenii având o victorie iar LPS Banatul nici una.

„Sistemul de desfăşurare al turneului este foarte binevenit, mai ales în ideea că băieţii au ocazia să evolueze în sală. Altfel, noi efectuăm antrenamentele în aer liber, pe suprafaţa de tartan din curtea Şcolii cu clasele I-VIII nr. 19, chiar şi pe vreme friguroasă sau închisă, sau – dacă timpul este foarte potrivnic – într-o sală de clasă transformată într-una de sport, axându-ne pe elemente de gimnastică sau forţă, găzduirea inclusiv în vestiarul de-acolo fiind prin bunăvoinţa directoarei instituţiei de învăţământ”, a amintit fosta handbalistă a Constructorului, Daniela Trucă, de pregătirile efectuate după-amiaza, de la ora 16,30, când juniorii au încheiat ziua şcolară.

„Unii sunt de aproape trei ani în echipă iar unul singur, portarul Ionuţ Bacoş, care a făcut un meci mare în victoria împotriva Şcolii 7, a venit în urmă cu doar un an, aria noastră de selecţie fiind zona Circumvalaţiunii, cu ale sale şcoli numărul 18, 19, 24 respectiv 26. O problemă este că nu-i pot aduce părinţii de foarte departe, ceea ce s-ar mai putea schimba, odată cu creşterea în vârstă. De fapt, menţionez că selecţia se face continuu şi cele mai bucuroase am fi ca alţi aspiranţi să ne calce pragul la antrenamente, întâmplându-se să ni se alăture copii şi din alte şcoli, de exemplu de la Liceul de Muzică – da, avem un chitarist în echipă, centrul Dragoş Moldovan – ori de la Liceul Maghiar…”, a mai spus Daniela Ianto.

Cei doi se regăsesc între cei 12 jucători aliniaţi astăzi pe parchetul fostei „Olimpia”, cu toţii evoluând mai mult sau mai puţin, şi anume Robert Lacsan, interul stânga de mână dreaptă, un alt inter, Andrei Pascari, Raul Aldea, cu toţii aduşi de Lili Cojocăriţa de la Buziaş, portarii Ionuţ Bacoş şi Norbert Deak-Wallisch, centrul Dragoş Moldovan, pivotul Levente Farcaş, extrema Bogdan Dragici, Sebastian Scurtu, Eman Kalousa, Bogdan Bradea şi Bogdan Bonchiş.

„La această echipă de ´98-´99 avem şi alţi câţiva elevi născuţi în 1997, care în toamnă vor fi utilizaţi în competiţia juniorilor III”, a adăugat fosta jucătoare, care în vara anului 2010 a format şi o grupă de minihandbal, cu copii născuţi între anii 2000 şi 2002, pe cei 20 de puştani antrenându-i ulterior, de la orele 18, la finele unei zile de muncă în care se dedică şi profesiei de inginer în cadrul AEM Luxten.

„N-am rezistat tentaţiei şi atracţiei handbalului şi am pus în aplicare cea de-a doua specializare, la 15 ani după absolvire, alcătuind şi instruind aceste grupe”, a spus jucătoarea retrasă din activitatea competiţională în 1998, la vârsta de 30 ani, şi care îşi adună băieţii şi într-o galerie dotată cu goarne, în stânga tribunei din sala „Constantin Jude”, la meciurile de-acasă ale alb-violeţilor seniori. „Am ajuns să ne şi antrenăm de două ori în acest an în această sală, ceea ce e mare lucru, iar gândul nostru bun merge spre directoarele de la Şcoala 19, care ne găzduiesc, şi Viorel Şerban, prorector al Universităţii Politehnica, sprijinindu-ne în existenţa acestor echipe”.

În paralel cu această competiţie oficială, sub formă de turnee, organizată de AJ Handbal Timiş în cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Lili Cojocăriţa menţine tradiţia turneelor de copii şi juniori dotate cu „Cupa Iepuraşul” şi „Cupa 1 Iunie”, o altă modalitate de a întreţine viu prin joc interesul micuţilor la adresa handbalului.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Juniorii mici ai CSU Poli, două succese în „Constantin Jude”

 1. Seeebiiii spune:

  😡 Mdeaa 😡 Locu’ II … Deocamdata :X Vedem Duminica 6.3.2011 ;x

 2. robby spune:

  bravo sannicolau ! cu un atac mai bun lugojul putea castiga

 3. Miclaus Albert (inter dreapta C.S.S Lugoj) spune:

  mda… dak eram si eu …pacat ca miam rupt picioru ca-i rupeam pe poli si pe gen VII

 4. norbii * spune:

  da, dar v-am batut de 2 oriiiiiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: