La a cincea apariție în 17 zile, Poli nu ține ritmul pe finalul reprizelor într-o altă deplasare lungă: 32-29 (18-16) HC Vaslui. Și vine Dinamo

Handbaliștii alb-violeți au resimțit joi seară intensitatea debutului de sezon cu 5 meciuri într-un interval de numai 17 zile, dintre care 3 în deplasări lungi și foarte lungi la Constanța, în Estonia și la Vaslui, slăbind ritmul pe parcursul jumătăților secunde ale reprizelor începute bine pe terenul moldavilor, și în special în cea de-a doua, în care au și condus succint puțin după pauză, fără a putea însă împiedica al doilea eșec la rând în Liga Națională. Iar strânsoarea nu slăbește pentru ”violeți”, care duminică la 11 îi așteaptă în Sala ”Constantin Jude” pe cei care i-au oprit în semifinalele play-off din sezonul trecut, dinamoviștii campioni și lideri la zi fără eșec după 3 runde, mai puțin presați după ce ultima apariție au avut-o luni, în deschiderea etapei, într-o reeditare victorioasă a finalei ediției precedente, 28-27 cu CSM București.

Într-adevăr, în vreme ce roș-albii vizitatori duminică ai Timișoarei au deschis etapa la începutul săptămânii, cei de la SCM Politehnica au tras cortina peste runda a treia abia joi de la ora 18,30, într-o deplasare lungă și grea în celălalt capăt al țării, la Vaslui, unde s-au văzut în cele din urmă depășiți cu 32-29 (18-16) de handbaliștii pregătiți de Sandu Iacob și Alexandru Acsinte, care au fost purtați pe aripi de un public foarte partizan.

Așadar, după ce au avut parte de apariții în debutul de campionat în zile de marți și miercuri, inaugurând Liga Națională 2016-2017 printr-un triumf la limită la nou-promovata din Constanța dar și cedând apoi acasă tot la limită în fața Dunării Călărași, în ceea ce au fost meciuri disputate între jocurile dublei manșe cu estonienii din Polva, bănățenii s-au aliniat la centru și într-o seară de joi, ceva mai târziu decât grosul rundei a treia tocmai datorită lungimii deplasării avute în week-end-ul trecut până în Țara Baltică.

Redebutul european după aproape zece ani în EHF Cup a fost punctat cu brio zilele trecute de timișoreni, prin succese la câte 4 goluri diferență care au asigurat prezența și în turul II preliminar, din octombrie, când îi va aștepta și o descindere în Norvegia, însă a determinat pe de altă parte într-o suficient de mare măsură și o stare de oboseală ce i-a ajuns din urmă la a doua ieșire într-un interval de nici o săptămână, și aceasta cât se poate de anevoioasă.

Mari datori propriului public după un catastrofal debut de campionat, 28-45 acasă cu Potaissa Turda, vasluienii se revanșau în runda secundă printr-un la fel de surprinzător succes cu 26-25 marțea trecută la CSM București, care trebuia însă neapărat completat și printr-o primă victorie pe teren propriu, iar moldavii n-au irosit acest prilej în fața timișorenilor pe drumuri, desprinzându-se încet și sigur odată cu scurgerea fiecărei reprize.

Spre meritul lor, poliștii s-au dăruit din nou total, trecând chiar de puțin în avantaj cu forțele proaspete recăpătate la pauză, dar și resursele au limitele lor, HC Vaslui semnând în schimb primul succes acasă, împinsă cu sârg de la spate de un public entuziast.

SCM Politehnica a izbutit să mențină echilibrul pe tabela de marcaj până la mijlocul primei părți, după care gazdele s-au desprins la două goluri diferență prin Hrimiuc, la 9-7, iar Gabriel Bujor chiar a și dublat ecartul la un maxim de 4 avans, repriza I încheindu-se cu o reușită timișoreană prin Lazarov și scorul de 18-16.

A doua, care avea să fie ceva mai săracă în goluri, mai strânsă și aprigă, dar și adjudecată tot de vasluieni, doar la limită, demara cu reușite bănățene, extrema dreaptă Lasica semnând egalarea la 18, însă elevii lui Iacob au revenit destul de rapid în avantaj până la mijlocul ei, conservând apoi ecartul de 3 goluri.

Cu Tamaș bun în poartă și principalii marcatori săltând ca zestre de goluri de la notabilul succes de la CSM București, Hrimiuc plusând la 8 goluri iar ex-polistul Hagiu la șase de la cele câte 3 semnate în capitală, pe când Gabriel Bujor a rămas relativ constant în contribuția sa, șapte în deplasare, șase pe teren propriu, HC Vaslui a provocat al doilea eșec la rând în campionat alb-violeților medaliați cu bronz, răsturând rezultatul consemnat în pregătiri pe malurile Begăi, când elevii lui Pero Milosevic se impuneau cu același 32-29.

Filip Marjanovic, extrema stângă de 27 de ani, sosit de la Vojvodina și prezent în ianuarie cu Serbia la EHF Euro 2016, a semnat cele mai multe goluri pentru învinși, nu mai puțin de 10, ceilalți 7 marcatori pentru SCM Politehnica fiind joi Lasica, cu 5 reușite, tot de pe extremă, Simovic și Milosevic cu câte 4 goluri, Lazarov 3 iar tânărul Ștefan, Pejovic și centrul căpitan Fenici, fiecare cu câte unul.

Poli a dat așadar înapoi în privința rezultatelor înregistrate la Vaslui, unde se impunea cu 27-23 în ultima decadă din septembrie 2015, după ce învingea și în faza play-out din ediția anterioară, în primăvara aceluiași an, însă circumstanțele actualului debut de campionat, comprimat pentru ”violeți”, au influențat și soarta acestei deplasări.

Acum, alb-violeții sunt în căutarea unui prim triumf acasă în Liga Națională, însă liderul Dinamo, cu 3 zile de odihnă în plus după derby-ul local adjudecat luni cu CSM, și care alb-roșii n-au avut încă încărcătura jocurilor internaționale, care în schimb bat la ușă în Grupa D din EHF Velux Champions League, pe 25 ale lunii la TTH Holstebro și în 29 septembrie acasă cu Motor Zaporozhye, după care în octombrie va încheia turul seriei contra lui Besiktas, la ABC/UMinho și acasă cu HBC Nantes, va ține cel mai probabil să-și conserve invincibilitatea și să se apropie cu pași victorioși de disputele din cupa continentală, până la care vor mai apărea și miercuri de la ora 18, acasă cu CSM Făgăraș, pe când pe timișoreni îi mai paște o altă descindere în Moldova, sâmbăta viitoare, la Focșani.

Până una alta, după jocul pierdut la Vaslui cu 32-29 și înaintea disputei de duminică de la 11 cu dinamoviștii, pentru care violet-albii mai au parte de un singur antrenament, sâmbătă de la 10, antrenorul Politehnicii Timişoara, Pero Milosevic, a explicat că „programul aglomerat din această perioadă s-a simţit în jocul nostru, mai ales în condiţiile de joc rapid la care a trebuit să ne adaptăm la Vaslui. Ritmul infernal de meciuri şi deplasările foarte lungi au făcut ca băieţii să nu mai poată face suficiente antrenamente; de exemplu, între sosirea din Estonia şi plecarea la Vaslui am avut un singur antrenament tactic. Referitor la joc, pot spune că echipa a luptat, dar nu s-a putut mai mult. Am luat prea multe goluri în prima parte a jocului, deci apărarea nici portarii nu au mai fost la fel de inspiraţi ca în alte întâlniri. Lipsa noastră de prospeţime ne-a costat puncte în partida cu Vasluiul, dar mai ales la precedentul meci acasă cu Călăraşi; sunt convins, la fel ca toţi membrii staff-ului, că dacă nu aveam şi jocurile europene atât de devreme am fi luat punctele în ambele jocuri de campionat, pe care le-am pierdut. Continuăm acest campionat foarte echilibrat cu dorinţa de luptă la fiecare meci. Ne aşteaptă duminică un meci cu Dinamo, care porneşte ca favorită, dar şi noi sperăm într-un sprijin masiv al publicului pentru a face împreună un rezultat remarcabil.” La Vaslui a arbitrat brigada Georgescu-Moldoveanu.

Rezultatele rundei a treia precum și clasamentul și programul etapei a patra, pe coloana dreaptă. Astăzi se inaugurează și Divizia A – Seria B, prin CS U Cluj – Poli II Timișoara, tot din prima rundă în grupa vestică a ligii a doua apărând și CS Unirea Sânnicolau Mare, sâmbătă, la Sibiu.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: