La Mulţi Ani, Vucko! Vine Omer cu Al Sadaka…

Împlinirea vârstei de 51 de ani l-a prins pe Nedeljko Vuckovic… într-un picior. „Din prea multă dorinţă, m-am accidentat la fotbal”, a explicat presându-şi glezna dreaptă cu un cub de gheaţă antrenorul principal al prim-divizionarei CSU Poli Municipal Timişoara, în cursul antrenamentului violeţilor, din această după-amiază. Iar „Vucko” ne reaminteşte despre dubla aniversare din sânul colectivului polist: „E şi ziua lui Viorel Şerban!”

Iar antrenamentul mai special de marţi i-a regăsit pentru ultima dată cu poliştii în această lună pe Cristian Stelian Fenici, Ioan Stan şi Călin Hagiu, care de mâine se alătură acţiunii lotului naţional, în cazul primilor doi revenirea fiind programată la începutul lui noiembrie, iar în ceea ce-l priveşte pe ultimul, cooptat în lotul <B>, pe 30 octombrie. Pe de-o parte e bine că violeţii au componenţi în vederile selecţionerilor, pe de alta însă, după cum a admis şi antrenorul Vuckovic, poliştilor le-ar fi prins bine în aceste următoare 3 săptămâni de pauză competiţională în Liga Naţională să mai exerseze laolaltă, mai ales în condiţiile în care Hagiu este una dintre piesele noi din formaţie, sosit fiind în cursul acestui tur.

Ar fi aşadar 3 jocuri de verificare fără selecţionabili, mai întâi cu HC Arad, marţea viitoare, apoi vinerea viitoare cu libanezii de la Al Sadaka, antrenaţi de Aihan Omer, de numele căruia se leagă perioada fastă a vecinilor cărăşeni, iar pe 3 noiembrie cu Dinamo Pancevo.

Până atunci, Vuckovic îşi poate trage răsuflarea, măcar şi cu ocazia zilei sale de naştere. Antrenorul sârb al poliştilor a jucat handbal de la vârsta de 15 ani până la 36, între care 11 sezoane la Proleter Zrenjanin, încheind vreme de 4 ani în liga secundă germană, la Kaiserslautern. A activat mai apoi, din 1992, ca antrenor-jucător la Secenj, localitatea sa de baştină, în Herţegovina, revenind ulterior la Proleter, ca antrenor principal, pentru 4 ediţii de campionat, înaintea descinderii pe Bega, în 2005.

Vuckovic, care are o soră şi un frate, se bucură că unul dintre fii săi, Veselin, este în preajma semicercului, în calitate de ziarist pentru Sport Jurnal, postură din care i-a intervievat la jocul de Liga Campionilor disputat de Partizan la Vrsac pe componenţi ai oaspeţilor de la AG Copenhaga, Henrik Toft Hansen şi Gudjon Valur Sigurdsson.

Vuckovic, care simpatizează cu Steaua Roşie Beograd dar are prieteni în tot spectrul sportului din ţara vecină, întreţinând bune legături inclusiv cu reprezentanţii campioanei Partizan, mai are un fiu, Vladan, momentan la facultate.

Dacă Vuckovic este accidentat la gleznă, iar compatriotul său Gorjan Spahic, grav accidentat cu ocazia „Cupei Politehnica”, şi aşteptându-şi spre finele acestei săptămâni rândul în sala de operaţie, pentru o intervenţie chirurgicală la ligamentele genunchiului, după care va urma o perioadă recuperatorie de 6 luni, în schimb Dragan Mrakic, momentan încă efectuând separat o pregătire post-traumatică, ne spune că „trebuie să reintru şi să fiu 100% pregătit pentru jocul cu Odorhei”, următorul meci oficial al poliştilor, de miercuri în 3 săptămâni, pe 9 noiembrie.

Mrakic are marţi o lună de la accidentarea la ligamentele interioare ale genunchiului stâng, o întindere, când s-a lovit totodată în zona rotulei, în impactul cu parchetul, „şi mai am două săptămâni, după cum au spus medicii, până să pot juca din nou”. „Sunt mai bine”, a mai spus veteranul pivot, rezumându-se momentan la alergări liniare şi exerciţii de mobilitate şi motricitate.

Juniorul Claudiu Şimicu, frate mai mic al internaţionalului ex-polist ajuns la HCM Constanţa, se antrenează şi el în ultimele două săptămâni cu violeţii, întregind rândurile câtă vreme cei 3 selecţionabili vor fi la lot. Iar acum să lăsăm fotografiile să vorbească…

Urmează 3 săptămâni doar cu amicale, revenirea oficială fiind odată cu jocul amânat cu ardelenii lui Vlad Caba, din etapa a VII-a, marcând mijlocul turului, şi deplasarea la Dinamo Municipal Călăraşi, în 13 noiembrie.

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: