”Le-am spus să zâmbească!”

Dublă victorie a junioarelor de la LPS Banatul vineri după prânz, atât la Drobeta Turnu Severin, pe frontul turneului semifinal al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, cât și la Făgăraș, în primul turneu al Seriei E în Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare 1. În județul Brașov, elevele lui Cosmin Zgîrdea au răspuns cu succes îndemnului de la pauză al antrenorului, acela de a zâmbi, și au răsturnat rezultatul: 36-32 (12-17) cu CSȘ Mediaș.

Junioarele 1 de la LPS Banatul Timișoara au fost împărțite în acest week-end în două garnituri, una aliniindu-se cu completări de la junioare 2 în turneul de campionat național de la Făgăraș, iar cealaltă participând în competiția școlară de la malul Dunării, unde, tot cu întăriri dintre colegele categoriei imediat inferioare de vârstă, bănățencele au învins din nou.

În Mehedinți, Roșu, Teșan, Florea, Chira, Surduc și Moloca, dintre sportivele care ar fi evoluat altfel în turneul din Ardeal, au contribuit astăzi la un 21-15 în dauna liceenelor din Sebeș, triumf echivalând cu apropierea la numai o victorie de calificarea în finala de mâine a întrecerii de la Drobeta Turnu Severin, poartă spre accederea la turneul final școlar pe țară.

Și în campionat, victorie în cea de-a doua zi a turneului de la Făgăraș, în dauna unor medieșence care erau depășite și în sezonul regular la un gol diferență, tur-retur.

Astăzi, LPS Banatul s-a impus și mai clar iar dacă dispune mâine de la ora 14 și de CSȘ Sibiu, biletele pentru turneul semifinal al junioarelor 1 în întrecerile Federației Române de Handbal sunt ca și acontate.

Timișorencele au reușit răsturnarea de scor prin 8 goluri marcate în puțin peste 4 minute imediat după pauza jocului de la ora 14 cu CSȘ Mediaș, care conducea la pauză. Când antrenorul Zgîrdea a optat pentru o indicație simplă dar eficientă: ”Le-am spus să zâmbească! Și într-atât de frumos au jucat în repriza a doua… Știau care e miza jocului și au fost prea încordate în prima parte.”

Mada a marcat de 12 ori pentru timișorence, Murariu, Sauciuc și Ludwig – fiecare cu câte 5 goluri, Tasits 4, Stîncescu 3 și Bud – două goluri.

Mada, care a recepționat o lovitură oarbă în coapsă, este totuși recuperabilă pentru mâine. ”Banatul” a început și astăzi în același 7 cu care demara ieri turneul în fața liderului CSȘ Dinamo Brașov și a rulat aproape toate handbalistele din efectiv.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: