Liderul învinge codașa: CSM București – LPS Banatul 34-18. Teșan 8

Unica grupare cu victorii pe linie în primele 4 etape ale Grupei 3 în faza turneelor semifinale naționale ale junioarelor 1, CSM București, a dispus în meciul cădere de cortină peste cele cinci zile de handbal feminin la Brașov de singura formație numai cu înfrângeri în cont, LPS Banatul Timișoara, scorul reprizelor fiind identic, 17-9. Și cu Bianca Bazaliu în componență, bucureștencele se anunță candidate la titlul național la categoria 1997/8, pe când bănățencele se pregătesc de turneul final pe țară al ”Școlarelor”, din week-end-ul viitor.

CSM București – LPS Banatul a pus punct astăzi de la ora 14 celor 15 partide din Grupa 3 a turneelor semifinale în Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare mari, ce s-a derulat începând de luni în Sala ”Dumitru Popescu Colibași”, liderul cu punctaj maxim impunându-se cu 34-18 (17-9) și calificându-se la turneul final de 8 echipe, însoțit de sub Tâmpa de secund clasata CSȘ Caracal, cu 4 victorii din 5 apariții. Precum bucureștencele, CSM Ploiești și CSȘ2 Baia Mare au acces numai cu succese în cont în această săptămână în faza finală a republicanelor de junioare 1, a patra grupă fiind adjudecată de CSȘ Târgoviște cu 4 triumfuri și un eșec. Cu același bilanț a obținut biletele, din aceeași serie, și câștigătoarea fazei preliminare în zona vestică, CSȘ Dinamo Brașov, pe când alte foste oponente ale bănățencelor în calificări, CSȘ Făgăraș (4 0 0 4) respectiv CSȘ Hunedoara (5 2 0 3), n-au obținut nici ele calificarea.

CSM București, un aspirator de talente juvenile din întreaga țară, a câștigat grupa brașoveană cu golaverajul 180-108, aliniind un efectiv preponderent din generația 1997 și efectuând rotații complete de jucătoare în meciuri.

Câștigătoarele, cu Ciupitu și Iliescu pe bancă, s-au aliniat sub Tâmpa cu Cristina Ciaușescu (n. 2000), Bianca Avram și Andreeea Chetraru (n. 2000) – portari; Maria Matei și Elena Dache – câte 6 goluri în partida de astăzi, Elena Leușteanu (n. 1999) – 5 goluri, Bianca Bazaliu și Cătălina Sava – câte 4 goluri, Ștefania Boștină 2, Maria Radu 2, Beatrice Stoican 1, Mădălina Pal 1, Diana Herciu 1, Aura Popescu (n. 1998) 1, Oana Buca – un gol, în vreme ce Andreea Pîrvu (n. 1999) n-a jucat.

Golgheter al întâlnirii, cu aproape jumătate din reușitele elevelor lui Cosmin Zgîrdea, a fost Karina Teșan – 8 goluri, de la LPS Banatul mai înscriind Boștină, Pantea, Ludwig și Marinca – fiecare câte două goluri, respectiv Bobu și Roșu – câte un gol, ultima fiind introdusă doar pentru executarea aruncărilor de la 7 metri, dat fiind că este accidentată. Iar astăzi s-a mai accidentat de la bănățence și Pantea.

În celelalte meciuri ale zilei finale la Brașov, Activ Plopeni – HC Vaslui 30-27 și CSȘ Caracal – Marta Baia Mare 30-25, prahovencele încheind pe 3 și fără calificare, cu 3 victorii, iar maramureșencele pe 4.

Urmează așadar turneul final de 8 echipe al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, liceenele ”Banatului”, urmând a juca în perioada 6-8 mai la Râmnicu Vâlcea.

La senioare, într-un meci văzut pe viu de timișorence miercuri seară la Brașov, Corona – CSM București 29-33 în optimile Cupei României, participantele în Final4 EHF Champions League trecând de semifinalistele Cupei EHF. S-au mai calificat în sferturile din 11 mai și HC Zalău, Dunărea Brăila, SCM Craiova, HCM Roman, HCM Baia Mare, Rapid și Unirea Slobozia. În cupele europene, CSM București va juca semifinala Champions League cu Vardar Skopje, iar a doua zi, în funcție de rezultat, pentru trofeu sau în finala mică, în compania uneia dintre celelalte participante în faza Final4 de la Budapesta, Buducnost Podgorica sau Gyor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: