LPS Banatul, 2 la ONSȘ, ”Săcă”-gol!

O frumoasă generație care practică de 6 ani handbalul sub îndrumarea Adrianei Bota, încă din clasa a III-a, și-a adjudecat noi distincții pe țară, de această dată în Olimpiada Națională a Sportului Școlar, LPS Banatul Timișoara devenind vicecampioană a României la ONSȘ pentru echipele de handbaliste de gimnaziu după ce a pierdut doar în ultimul act al turneului final de pe Olt, în fața gazdelor vâlcence cu junioare ale Centrului Național de Excelență în componență. Plus un premiu individual pentru centrul ”Banatului”, Diana Ana-Maria Șamanț, cea mai tehnică handbalistă a turneului final de 8 echipe, și în plus golgheter.

(de la stânga: sus) Cîmpeanu, Mitriș, profesoara Bota, Denisa Alexa, Chereși, ; (de la stânga: jos) Brindescu, Andraș, Rebeca Alexa, Șamanț, Micu, Balint.

LPS Banatul, 2 pe țară la ONSȘ gimnazii (sus, de la stânga) Cîmpeanu, Jeremic, Mitriș, profesoara Bota, Denisa Alexa, Chereși, Tîrnovan; (jos, de la stânga) Brindescu, Andraș, Rebeca Alexa, Șamanț, Micu, Balint.

 

LPS Banatul a reușit așadar în week-end la ONSȘ să se plaseze pe podium în imediata apropiere a garniturii triumfătoare vâlcene, cu componente ale Centrului de Excelență de pe Olt, o formație foarte greu de învins și cu atât mai dificil în fief-ul ”Energeticului”, unde timișorencele au contribuit la un foarte frumos ultim act.

Iar titlul nominal pentru cea mai bună jucătoare a finalelor a fost adjudecat de Diana Ana-Maria ”Săcă” Șamanț, care a semnat minim 15 goluri pe meci în aparițiile la turneul de pe Olt.

Profesoara Bota s-a bazat la finale pe exponente ale generației de 2001 pe care le-a ghidat încă de la primii pași pe semicerc, și anume Diana Șamanț, Iulia Carina Brindescu, Larisa Tîrnovan, Ramona Cîmpeanu, Iasmina Jeremic, Luiza Mitriș, Rebeca Alexa, Denisa Natalia Alexa, Ramona Chereși, Denisa Balint, Larisa Andrași precum și mezina Alexandra Micu, de 2002.

Intrarea în ”careul de ași” s-a realizat prin victorii în grupă, 26-22 cu elevele din Onești, 34-27 cu cele din Ploiești și 28-22 cu gălățence, urmate de un alt succes cu 7 goluri avans, în semifinala cu ardelencele din Sebeș, depășite cu 30-23.

LPS Banatul a pierdut abia în finală, 20-26 cu ”Energetic” Râmnicu Vâlcea, pe podium mai urcând și elevele din Galați, pe 3. ”Ne bucurăm pentru reușita de a deveni vicecampioane naționale într-un turneu final cu valori și meciuri sensibil egale, în care departajarea s-a creat prin multă muncă și voință. LPS Banatul face performanță!”, a spus profesoara Adriana Bota despre o generație pe care a ghidat-o și spre alte bune clasări, toate în competițiile republicane ale Campionatului Național FRH de handbal feminin la nivel juvenil, și anume ca și campioane naționale de minihandbal – junioare V în 2012, participante la fazele semifinale din 2013, la un nou turneu final în 2014, în care Șamanț obținea diplomele de golgheter și cel mai tehnic jucător al întrecerilor, respectiv la semifinale anul trecut.

Iar acum, în premieră la startul ONSȘ, un loc 2 pe țară pentru a ”VIII-a C” de la ”Banatul”.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: