LPS Banatul, 22-41 la startul semifinalelor la junioare I în fața multiplelor medaliate juvenile CSȘ Caracal, cu 3 junioare din Timiș în lot

Misiune imposibilă pentru LPS Banatul în jocul de debut din Grupa 3 a fazei semifinale a Campionatului Național FRH de handbal feminin pentru junioare 1 de la Brașov, unde timișorencele s-au înclinat sever în această după-amiază fostelor vicecampioane și campioane ale țării la categorii inferioare de vârstă de la CSȘ Caracal, având în componență și sportive lansate tocmai de LPS Banatul și Unirea Sânnicolau Mare.

CSȘ Caracal a câștigat seria preliminară regională de calificare din sudul țării cu 15 victorii pe linie și golaverajul 500-353, iar astăzi de la ora 15 n-a lăsat nici o șansă elevelor lui Cosmin Zgîrdea, de la LPS Banatul, formația de junioare mari din localitatea din județul Olt tranșând la scor reprizele, cu 21-12 respectiv 20-10.

În urmă cu 2 ani, la finele primăverii, tot la Brașov, elevele Larisei și lui Adrian Olteanu cucereau ce-a de-a 31-a ediție a Campionatului Național de handbal feminin pentru junioare 3, sezon 2013/4 în care, în plus, CSȘ Caracal devenea în săptămâni succesive și vicecampioană a țării de junioare II, în turneul final de la Pitești, iar anul trecut gruparea olteană a mai făcut un pas înainte prin a-și adjudeca și titlul la junioare II, de astă dată pornind ca din tun tot sub Tâmpa, la debutul semifinalelor.

CSȘ Caracal s-a impus astăzi cu 41-22 (21-12) aliniind generația de campioane naționale de 1998 și confirmând încă din start că se numără între marile favorite ale seriei brașovene pentru pătrunderea în turneul final de 8 echipe. Este de notat că între campioanele naționale de junioare 3 din urmă cu 2 ani se numărau deja în lotul grupării școlare din Caracal și Denisa Ciobanu, portarul din generația 1999 lansat de Unirea Sânnicolau Mare și prezentă astăzi pe banca oltencelor, respectiv Georgiana Ivănescu, lansată de Florica Gallovits la LPS Banatul și acum în al 3-lea sezon în sudul țării, dar și interul stâng Alexandra Bojan, tot de la Unirea Sânnicolau Mare și din 2012 în Olt.

În fața garniturii de 1998 a Caracalului, LPS Banatul a aliniat la turneul semifinal de sub Tâmpa câte 5 junioare 1 din generațiile 1997 respectiv 1998, 3 de 1999 și mezinele Creștin și Iatan, alte junioare 2, dar din generația 2000.

Dintre acestea, Zgîrdea a început jocul cu Nicoară – Roșu, Ludwig, Moloca, Pantea, Teșan și Petruța și le-a introdus pe parcurs pe toate celelalte: Bejan, Chira – portari; Marinca, Szabo, Boștină, Bobu, Iatan și Creștin.

Un scor și mai drastic în primul joc, inaugural, al zilei I dar și al turneului Grupei 3 de la Brașov, CSM București – LPS Vaslui 44-16, la învingătoare jucând și Bazaliu, dar la final și unul pe muchie, HC Activ CSO Plopeni – Marta Baia Mare 25-24 (10-18).

Cu prahovencele, autoare ale revenirii după pauză, LPS Banatul va juca marți de la ora 12 în runda a doua din 5 a turneului din Sala Polivalentă ”Dumitru Popescu Colibași”.

Faza semifinală națională constă în 3 grupe a câte 6 formații și una de cinci, primele câte două clasate urmând a obține calificarea la finele celor 5 runde, vineri, în turneul final FRH al junioarelor ”mari” de 1997/98.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: