O echipă frumoasă, cu 4 de 1,95-1,96 metri, în fața unui careu tare la Mediaș: LPS Banatul Timișoara în turneul semifinal al Campionatului Național de juniori II

Probabil cea mai bună actuală generație juvenilă a handbalului masculin timișorean, cea de juniori II de la LPS Banatul, care s-a comportat ca atare, numai cu succese și un egal în 2012-2013, debutează mîine la Mediaș, într-un turneu semifinal de 5 echipe, centre unul și unul, miza fiind prinderea unuia dintre primele două locuri de acces la turneul final.

Juniorii II ai Danielei Ionescu-Tomanyicska, din generaţia ´96, au trei vârfuri cooptate la Centrul Naţional de Excelenţă

 

Cu cîțiva componenți ai lotului venind din pregătiri de la Centrul Național de Excelență Marian Cozma Sighișoara, și anume Neamțu, Inișconi și Marușca, LPS Banatul țintește depășirea acestui nivel atins în sezonul precedent, urmînd a juca pe rînd cu Extrem Baia Mare și Dinamo Brașov, ambele mîine, cu LPS Târgu Jiu, sîmbătă după-amiază, respectiv cu U Transilvania Cluj, duminică, în runda a cincea și ultima a competiției.

Este vorba despre seria G4 a fazei semifinale, înaintea căreia profesoara Daniela Ionescu-Tomaniycska, fost handbalistă divizionară și antrenor al echipei, ne-a spus: ”Problema este să jucăm la potențialul maxim, să trecem peste emoții, și sper într-un rezultat bun. Este o echipă frumoasă, acoperită uniform pe posturi, iar la fel ca talie, cu 4 juniori de 1,95-1,96”.

Din fericire, pe lîngă jocurile din fazele preliminare ale sezonului, în care timișorenii n-au prea avut însă mult de furcă, lotul a avut parte și de un cantonament la Secu, plus cîteva meciuri utile de pregătire cu vecinii cărășeni, respectiv un turneu cu cei din Turda și de la Centrul Național de Excelență.

Iar selecționabilii în reprezentativa juvenilă au avut chiar parte de două experiențe internaționale în acest 2013, în Polonia și Franța. La ”Centru” a mai fost și Dascaliuc, revenit între timp de la Sighișoara, unde l-au solicitat și pe Vokan, care a declinat însă participarea.

Dar iată lotul de 1996 deplasat astăzi pe Tîrnave, cu 16 în componență și doar cu Jurcă din generația 1997: Mădălin Marușca, Cristian Berbec, Cristian Teșan – portari, Daniel Micle, Alin Predoi, Dan Jurcă – centri, Adrian Jigovan, Paul Custură – pivoți, Denis Neamțu, Bogdan Vișan, Ionuț Ursache, Alex Dascaliuc, Robert Furak – extreme, Wilhelm Vokan, Victor Niță și Vlad Inișconi – interi. 

+ Vom reveni în timp util cu lotul celeilalte semifinaliste timișene, CS Unirea Sânnicolau Mare (antrenor Dan Morar), care va evolua la Turda, în semifinalul G3, contra lui Minaur și CSS Odorhei (ambele vineri), LTTV Reșița (sîmbătă) și Potaissa Turda (duminică).

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 36

 


Ultimele articole din categoria Handbal: