LPS Banatul cade după pauză în semifinalele II de juniori 2

Trecută de faza seriilor zonale preliminare și calificată apoi din primul tur semifinal al Campionatului Național FRH de handbal masculin pentru juniori 2, LPS Banatul Timișoara a pierdut în primele apariții la cel de-al doilea nivel al semifinalelor rezervate generațiilor 2000 și 2001, cedând pasul după pauză unor garnituri cu experiența anterioară a prezențelor chiar la finale.

Începând de vineri, tot la Turda, unde obținea recent calificarea din faza I semifinală, echipa juniorilor 2 a ”Banatului” Timișoara a dat piept cu aspirante la accederea în faza următoare, cea a turneului final național de 8 echipe, iar omologii din Reșița și Băilești s-au desprins clar după pauză.

Trecută în turul precedent la Turda de Dinamo, cu care remiza, bucureștenii ieșind din cursă, LPS Banatul a revenit în județul Cluj cu aceeași trupă înaltă, cu nu mai puțin de nouă talii dintre care 3 duble, tot 3 fiind în lot și juniorii 2 din generația 2001, însă lipsa de experiență competițională la acest nivel, fiind vorba despre premiera debutului în turneul II semifinal, cât și o implicită lipsă de încredere au dus inevitabil la căderile din repriza a doua, repetându-se scenariul din eșecul din faza precedentă, cu gazda AHC Potaissa.

Timișorenii îndrumați de Cornelia Maria Disici au ținut de fiecare dată aproape în prima parte a jocurilor de la Turda dar au capotat la reluare, ieri cu 22-33 (11-13) în fața celor de la CS HC Adrian Petrea Reșița iar astăzi chiar mai drastic în fața juniorilor olteni, 23-38 (12-15) în duelul de la 8,30 dimineața cu CSM Progresul Băilești, trupă de ex-medaliați naționali la o categorie mai mică de vârstă.

Dacă seniorii de la Potaissa Turda joacă în acest weekend, duminică 21 mai de la ora 19, în manșa I a finalei Challenge Cup, la Lisabona, cu Sporting CP, în schimb terenul semifinalistei din Liga Națională a fost pus cu termen de neutralitate la dispoziția seriei patrulater a juniorilor 2, celelalte orașe gazdă ale fazei a II-a semifinală fiind Medgidia, Mediaș și Slănic Moldova.

Ieri, contra reșițenilor, pentru LPS Banatul au marcat Vezure de 5 ori, unic stângaci din lot, de pe extrema dreaptă, respectiv Bura, Ursuleanu, Radu și Suculiuc – fiecare câte 3 goluri, Ciobanu și Faur câte două iar Ailincăi un gol.

Astăzi, împotriva Progresului Băilești, de câte 5 ori au punctat pentru LPS Banatul interul stânga de 1,97 metri înălțime Dorobanțu și interul dreapta de 1,92 Radu, 3 goluri marcând Faur iar câte două Suculiuc, Ursuleanu și Buju, în vreme ce Vezure, Bura, Ciobanu și Ailincăi au înscris câte un gol.

Cei din Băilești câștigau la scor și în ziua inaugurală, vineri, 36-23 (18-13) cu LPS Roman, care s-a revanșat în schimb astăzi, 33-29 (15-14) cu CS HC Adrian Petrea, reșițenii crescând o generație care a mai ajuns deja la turneul final, deși cu un an mai mici.

Pentru LPS Banatul, ultima apariție e programată duminică tot de la 8,30 dimineața, cu LPS Roman, timișorenii prezentându-se în turneul de 3 partide din Ardeal în componența Andrei Maiorovits, Angelo Boca și Denis Doroiman – portari; Ionuț Suculiuc, Eduard Ailincăi, Aurelian Ciobanu, Darius Dorobanțu, Caius Radu, Marco Ursuleanu, Andrei Vezure, Ciprian Căpâlnaș, Alexandru Bura, Valentin Bogulean, Bogdan Grosu, Denis Faur și Diego Buju.

Pentru profesoara Cornelia Maria Disici nu este însă și ultima prezență în actualul sezon în fazele înalte ale întrecerilor naționale cu grupe juvenile de la LPS Banatul, după participarea în turneul semifinal cu juniorii 4 urmând săptămâna viitoare alinierea în turneul final pe țară la juniori V, minihandbal, la Vaslui.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: