LPS Banatul câștigă la Giarmata toate jocurile celui de-al doilea turneu din seria vestică a junioarelor 3

Programate în urma turului de campionat, cele două turnee cu etape în zile succesive care acumulate echivalează cu încă un tur competițional au pus punct sezonului de toamnă în întrecerea seriei vestice a junioarelor 3 la handbal feminin, iar ultima sirenă s-a auzit sâmbătă după-amiază în sala de sport din Giarmata, bună gazdă de joi până ieri a câte 3 meciuri pe zi.

LPS Banatul Timișoara a învins în toate aparițiile turneului de la Giarmata, al doilea din acest sezon în Seria K din Campionatul Național FRH de handbal feminin, trecând pe rând la acest sfârșit de săptămână cu 36-26, de la 14-19 la pauză, de Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, cu 37-17 (19-9) de HC Jimbolia și cu 29-21 după 12-12 la pauză de CS Unirea Sânnicolau Mare.

Acest ultim joc între timișorence și CS Unirea a constituit de fapt derby-ul turneului dar și al întregii întreceri de toamnă, după ce cele două formații de junioare 3 încheiau la egalitate în meciul de campionat al ultimei etape a turului, disputat pe 29 octombrie în Sala ”Banu Sport” și încheiat la egalitate, 23-23, după 11-12 la pauză. Elevele din Sânnicolau Mare au înregistrat astfel sâmbătă dimineață la Giarmata întâia înfrângere din acest sezon, conturată după pauză.

Într-adevăr, cele 7 etape ale turului au ținut din 17 septembrie, când LPS Banatul suferea la debut unica sa înfrângere de până acum, 29-23 (12-11) pentru Școala Generală 7 în sala din Dumbrăvița, și până la încheierea lunii octombrie, după care primul turneu, cu 4 etape, s-a derulat în urmă cu două săptămâni, în perioada 24-27 noiembrie, iar cel de-al doilea zilele trecute.

Seria K este una dintre cele 12 grupe pe criterii geografice de la nivelul junioarelor 3, reunind șase cluburi timișene, din Diniaș, Giarmata, Jimbolia și Sânnicolau Mare, plus două din Timișoara, respectiv gruparea reșițeană, iar după încheierea turului principala protagonistă a primului turneu a fost Unirea Sânnicolau Mare, cu 4 victorii din tot atâtea partide, serie însă curmată în turneul de la Giarmata, în care joi a stat iar vineri a remizat cu Școala Generală 7, scor 27-27 (16-13).

În alte întâlniri, joi, HC Jimbolia – Școala Generală 7 21-20 (9-12) și AS Leu Giarmata – Diniășanca 20-17 (8-9), vineri LT Traian Vuia Reșița – Diniășanca 26-11 (12-5) iar sâmbătă Diniășanca – Jimbolia 25-24 (13-13) și AS Leu Giarmata – LT Traian Vuia 14-16 (6-9).

Înaintea celor 7 etape din returul ce se va disputa din 11 februarie în 25 martie 2017 primele clasate sunt CS Unirea și LPS Banatul, fiecare cu câte 9 victorii, două remize și o înfrângere, dar cu 25 respectiv 24 de puncte, urmate de Școala Generală 7, cu 8 succese și câte două remize respectiv eșecuri, și 18 puncte, celelalte formații având bilanțuri negative. Diferența de punctaj între primele două survine din bonusul pentru respectarea cerințelor de talie, de 5 puncte în cazul Unirii și 4 pentru LPS.

Tot în acest sfârșit de săptămână s-a derulat și turneul juniorilor 3, la Moșnița Nouă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: