LPS Banatul – Dinamo București 34-14 la debutul acasă al juniorilor mari în ”Grupa Principală – Valoare”

Handbaliștii juniori I de la LPS Banatul au câștigat primul meci pe teren propriu în ”Grupa Principală – Valoare” a Campionatului Național FRH, disputat astăzi de la ora 12 în sala ”Banu Sport” în cadrul etapei a II-a din faza decisivă pentru accederea la turneul final, 34-14 la pauză 16-8 cu ”pepiniera” clubului laureat pe țară al seniorilor, CS Dinamo București. Iar în continuarea cuplajului, tot la categoria ”Valoare”, juniorii III ai liceului timișorean au obținut și cel de-al doilea succes în două runde, 31-28 (15-14) cu CS Unirea Sânnicolau Mare.

Depășiți la finele săptămânii trecute în deplasare la startul fazei principale ”Valoare”, 27-25 la Călărași cu CSȘ, juniorii mari de la LPS Banatul s-au impus categoric astăzi în Timișoara contra dinamoviștilor, la 20 de goluri diferență, pe fondul unui joc bun.

Profesoara Cornelia Maria Disici s-a bazat în această partidă pe Denis Doroiman, Bogdan Grosu, Cristian Radu, Andrei Vezure, Hlinka Tamas, Ionuț Suculiuc, Răzvan Groza, Eduard Ailincăi, Darius Dorobanțu, Marian Prodaniuc, Darius Românu, Diego Buju, Andrei Maiorovits și Alexandru Bura.

Opt juniori ai timișorenilor și-au înscris numele pe lista marcatorilor, Radu având 11 reușite, Suculiuc 7, Groza 5, Ailincăi și Buju câte 3 fiecare, Bura și Vezure câte două iar Prodaniuc, un gol.

LPS Banatul a dispus la scor de dinamoviști, învinși acasă ai reșițenilor în runda inaugurală cu 28-40, în absența lui Adrian Groza, accidentat.

Astfel, după două etape din totalul de 10 al Grupei 2 la categoria ”Valoare”, trei fiind seriile a câte șase echipe, LPS Banatul ocupă un loc de calificare la turneul final național, poziția a treia, cu două puncte, în urma lui CSM București și CSM Școlar Reșița J1, cu câte 4 fiecare, maxim. Liderul a dispus astăzi acasă cu 34-24 (17-11) de călărășeni iar cărășenii pe Cibin de CSȘ Sibiu, cu 29-31 (13-14). Primele două clasate în fiecare serie după 10 etape se califică la turneul final pe țară al juniorilor 1, caz valabil și pentru două dintre formațiile de pe locul 3 în cele trei grupe.

Runda viitoare, programată peste 3 săptămâni, propune un duel bănățean la Reșița, între CSM Școlar și LPS Banatul, parte a unei ”duble”, și la juniorii III, tot în cadrul categoriei ”Valoare”.

Juniorii III timișoreni au învins astăzi acasă de la ora 14:30 în continuarea cuplajului, într-o dispută timișeană din grupa bănățeano-brașoveană, 31-28 (15-14) cu CS Unirea Sânnicolau Mare, înfruntare între câștigătoare săptămâna trecută în runda inaugurală.

LPS Banatul s-a impus cu efectivul Adrian Cotuna, Andrei Belu, Daniel Tudor, David Mihăilă, Filip Peia, Roberto Voinescu, Sebastian Chilian, Csaba Banfi, Cristian Prodaniuc, Sasha Disici, Darius Petrescu, Răzvan Mușet, Rareș Roșie, Daniel Emu, Dusan Diniașanin.

Dintre aceștia, Emu s-a detașat din nou ca principal marcator, cu 10 goluri, fiind vorba despre un junior din generația 2005 măsurând 1,83 metri înălțime. Prodaniuc a înscris 5 goluri însă s-a accidentat și nu a mai jucat în repriza a II-a, iar Peia a contribuit tot cu 5 goluri, Voinescu marcând 4, Tudor 3 iar Mihăilă și Roșie câte două.

Două victorii în grupa bănățenelor a adunat și ACS Transilvania Brașov, handbaliștii juniori III de sub Tâmpa impunându-se cu 21-40 în propriul județ, la Ghimbav, pe când CSȘ Făgăraș, care a trecut acasă de reșițeni cu 38-25, i-a egalat la numărul de succese, unitar, pe cei de la CS Unirea Sânnicolau Mare.

La feminin, LPS Banatul s-a calificat la categoria ”Valoare” cu junioarele II, care vor debuta duminica viitoare la Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, într-o grupă reunind încă o formație din Râmnicu Vâlcea dar și din Craiova, Drobeta Turnu Severin și Reșița.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: