LPS Banatul, după ani buni în faza semifinală a junioarelor I

Handbalul feminin local e în suferință, cu codașe în liga secundă de senioare, iar percepția e că nici n-a mai prea venit mare lucru din urmă, dar LPS Banatul Timișoara ține să scuture pesimismul, un pas înainte în sine fiind calificarea la faza I a turneelor semifinale naționale, la care se aliniază începînd de mîine, în Ardeal.

Cornel Jude, antrenorul junioarelor I la LPS Banatul Timișoara

Adică între cele mai bune 24 de trupe din țară… Este vorba despre generația 1994-1995 a junioarelor I, aproximativ aceeași garnitură care ajungea la categoria junioarelor III în turneul final al Campionatului Național al F.R.Handbal, și spunem aproximativ pentru că între timp două dintre produsele ”Banatului”, Roxana Cîrjan și Carla Puta, au fost selecționate la Centrul Național Olimpic de la Râmnicu Vâlcea, jucînd și ele handbal divizionar la Național, echipă de liga a doua marșînd pe tinere din 1994-´95.

Fără cele două, profesorul Cornel Jude le va alinia la primul turneu semifinal după cîțiva ani bunicei al LPS Banatul la junioare I pe Alexandra Stîncescu, Adelina Opriș – portari, Sandra Țepurică, Timeea Kovacs, Ancuța Agape, Dana Mihajlovic, Loredana Kovacs, Carla Senciuc, Claudia Andrei, Daira Ghiocel, Claudia Sîngeorzan, Mădălina Istrate, Ana Ciubotariu și Andrada Gherga. Majoritatea junioarelor au fost deja promovate în loturile secund-divizionarelor de senioare, CS Timișoara și CSU.

Iar debutul va fi contra LPS Bistrița, mîine la ora 16, în sala ”Florin Fleșeriu” din Sebeș, năsăudencele încheind primele seria lor zonală de calificare, una cu maramureșencele în componență.

Cît despre LPS Banatul, aceasta a încheiat a treia în Seria D, cu linia de clasament 5 1 6 321-316 11 puncte, dar venind pe val cu 5 victorii și doar două eșecuri, de fapt în fața celor care au devansat-o în ierarhie, LPS Slatina și CSȘ Caracal, grupare cu care se va reîntîlni în Alba.

”Banatul” cîștiga joia trecută cu 25-24 la Petroșani, pe care o devansa astfel cu un punct, pe locul 3, de această dată alte adversare urmînd să-i fie, zilnic, de miercuri pînă duminică, și CSȘ Viitorul Cluj, CSȘ Mediaș ori Liceul Teoretic N. Mozes Târgu Secuiesc. 5 partide în 5 zile, la finele cărora primele 4 clasate vor accede în faza II a turneelor semifinale, cu 16 cluburi rămase în cursă, și care va avea loc între 26 și 28 aprilie.

”Sperăm să ne calificăm de pe locul 3. Deși nu eram constrînși de regulament, în seria noastră am evoluat conform cerințelor de la turneul semifinal, cu 3 jucătoare de talie evoluînd ca minute cumulate un meci întreg și o portăriță de talie o repriză”, a explicat profesorul Cornel Jude. Locul 3 echivalează cu obținerea a 3 victorii din 5 sau eventual mai puține, dar depinzînd de alte rezultate.

Turneul final, de 8 echipe, e programat în 8-12 mai.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: