LPS Banatul îl pierde pe Pascari și cedează Sucevei la debutul în semifinalul juniorilor 1

Handbaliștii juniori mari de la LPS Banatul au fost ajutați de poartă la prima apariție din faza turneelor semifinale ale Campionatului Național FRH din ediția în curs însă n-au putut împiedica înfrângerea în fața omologilor de la LPS Suceava, în cel de-al doilea joc al zilei în Seria IV, programată de astăzi până duminică la Sfântu Gheorghe.

Cu suficiente probleme medicale, doar o minoritate din componenții lotului fiind complet aptă și validă la acest capitol, pe când mai mulți jucători sunt bântuiți de răceli iar în unele cazuri se tratează cu antibiotice, juniorii 1 timișoreni s-au înclinat cu 35-30 (14-21) în partida de la ora 16,45 cu LPS Suceava, ”pepinieră” a prim-divizionarei de seniori ce s-a desprins decisiv după mijlocul primei reprize și a avut în centrul Lazurcă un marcator a 8 goluri.

”Banatul” a abordat turneul semifinal din județul Covasna cu șaptele Maiorovits – Bologa, Mihăila, Boanchiș, Vuia, Pascari, Mirescu dar au suferit o pierdere încă de la mijlocul primei părți prin accidentarea la genunchi a lui Pascari, care astfel a devenit incert pentru restul întrecerii de la Sfântu Gheorghe.

Maiorovits, încă un junior 2, și-a făcut datoria în poartă, bine completat și de colegul său de post Aioanei, în vreme ce golurile le-au apaținut lui Vuia, cu 9 reușite, Mihăilă 6, Bradea și Savulov câte 5, Badea două și Ciobanu respectiv Sava cu un gol, însă timișorenii n-au mai putut surmonta în totalitate handicapul de 8 goluri apărut în prima parte.

Dana Ionescu-Tomaniycska, antrenoarea ”Banatului”, a apelat la numeroase înlocuiri, rulând întreg efectivul, pentru a le oferi un respiro în condițiile în care aproape toți întâmpinau dificultăți de respirație, pe fond de răceală.

Timișorenii au asistat înainte de joc la meciul inaugural al turneului hexagon de 5 zile, CSM București – CSȘ1 Constanța 26-24 (13-13), profesoara Ionescu-Tomaniycska remarcând că este vorba despre ”echipe bune, aproape că nu s-a detașat nici una. Constanța a și condus cu 2-3 goluri diferență”.

După partida bănățenilor a urmat meciul CSȘ Sighișoara – CSȘ Făgăraș 37-27 (17-11), însă aceste două oponente vor fi ultimele pentru ”Banatul” în Covasna, abia sâmbătă și duminică, după ce vor fi jucat în prealabil joi de la ora 16 cu CSM București iar vineri (ora 12,30) cu CSȘ1 Constanța.

Prima zi a turneelor semifinale de juniori 1, cu 4 serii a câte 6 formații, a adus și debutul lui CSȘ Lugoj în grupa de la Mediaș, elevii lui Nicolae Băban cedând tot de la ora 16,45 Viitorului Pitești cu 28-34, la pauză 11-18. În aceeași serie, LPS Piatra Neamț – CSȘ Galați 36-25 și Potaissa Turda – Dinamo 35-25, la pauză 13-10. Joi, timișenii joacă tocmai cu turdenii, înaintea prânzului.

Scorul etapei I s-a consemnat în aceeași grupă în care s-a înregistrat și unica remiză, CSȘ Medgidia – CSȘ Ploiești 32-32, CS Știința Municipal Bacău dispunând cu 41-18 de CSȘ2 Baia Mare.

Primele câte două clasate în fiecare serie hexagon la încheierea celor 5 runde, duminică, vor obține calificarea la turneul final național de 8 echipe sub egida Federației Române de Handbal, în întrecerea rezervată juniorilor 1, din generațiile 1998-1999 și mai mici.

În elita masculină, Liga Națională, penultima etapă a returului și a sezonului regulat, rundă în care SCM Politehnica stă, a fost inaugurată astăzi la Turda cu meciul Potaissa – HC Dobrogea Sud 35-29, ceea ce le-a desprins pe gazde pe locul 2 la 6 puncte avans față de CSM București, a treia, respectiv la opt comparativ cu constănțenii și HC Odorhei. Galben-albaștrii pregătiți de Horațiu Gal vor inaugura și runda finală, marțea viitoare, la Călărași, după care, pe 1-2 aprilie vor găzdui dubla manșă a sferturilor de finală din Challenge Cup, cu HC Dudelange, din Luxemburg. Timișorenii, în cazul plauzibil al menținerii pe locul 6 la capătul returului, ar urma să primească în sferturile fazei play-off din campionatul intern replica ocupantei poziției a 3-a după 26 de etape, sistemul competițional prevăzând maxim 3 dispute directe, dintre care cea de-a doua pe terenul grupării mai slab clasate în sezonul regulat.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: