LPS Banatul încheie cu 4 victorii maratonul de 7 jocuri în 72 de ore la turneul final național de juniori IV

Generația de 2003 cu completări din 2004 a handbalului masculin timișorean a încheiat pe val intensa participare la turneul final al Campionatului Național FRH de juniori IV, prin a adăuga duminică la prânz și al patrulea succes consecutiv în nici 48 de ore, de această dată în dauna unei grupări finaliste acum 2 ani la această categorie de vârstă. În plus, dintre elevii pregătiți la LPS Banatul de Atilla Ioan Horvath s-a remarcat Vlad Chira, principal marcator astăzi care a intrat de pe extrema dreaptă în 7-le turneului final, fiind selecționat pe un prim convocator la națională, pentru luna viitoare.

Mai târziu și în urma derulării tuturor celorlalte turnee finale juvenile, la categoriile juniorilor 1, 2, 3 dar și minihandbal, reuniunea de la Sfântu Gheorghe a celor mai bune 16 garnituri din țară de juniori IV, calificate din faza semifinală, a adus de joi dimineață până duminică la amiază un total de câte 7 apariții pentru fiecare dintre protagoniste, într-un veritabil maraton handbalistic cu plusurile și minusurile unui asemenea sistem competițional.

Programat în 4 zile succesive din ultima săptămână plină a lunii iunie și așadar împins binișor la finalul unui vast sezon competițional 2015/6 în handbalul carpatin, turneul final federal rezervat juniorilor de 12-13 ani, elevi de gimnaziu, a avut o garnitură bănățeană implicată în faza semifinală play-off a locurilor 1-4, CS HC Adrian Petrea Reșița încheind finalmente pe locul 4 după un 17-19 (9-9) astăzi cu CSȘ Medgidia, și una câștigătoare a grupei a II-a valorice, LPS Banatul, învingătoare în dauna lui CS Top Arena Topoloveni cu  21-17 (12-9) și clasată astfel pe locul 9 din 16 finaliste.

Vlad Chira, care a întors priviri pe parcursul turneului de la Sfântu Gheorghe, a fost golgheter al timișorenilor de la LPS Banatul în victoria contra vicecampioanei de juniori IV din 2014, cu 6 reușite, atrăgându-și selecția la naționala de profil, cu un stagiu programat pe 20-30 iulie. Pe lângă extrema dreaptă, din rândul juniorilor de pe Bega au mai înscris astăzi, în partida de clasament a locurilor 9-10, și Alexandru Grad – de 4 ori, respectiv Samuel Horvath și Alexandru Moldovan – câte 3 goluri fiecare, Vlad Șipoș și Mircea Ulariu – câte două goluri, respectiv Andrei Stolojan un gol.

Timișorenii s-au axat pe generația de 2003, ceea ce a fost cazul în general pentru participantele la turneul final, cu doi exponenți de 2004 în lotul celor de pe Bega, iar apariția finală a fost abordată de antrenorul Horvath cu garnitura Cătană – Ulariu, Grad, Șipoș, Stolojan, Moldovan, Chira, plus Horvath pe atac, pe parcurs mai intrând și ceilalți componenți selecționați pentru întrecerile din Covasna, și anume Cotuna, Prodan, Radu – cu toții portari, Ursu, Mercioniu, Loghin, Durac și Miclăuș.

Maratonul celor 7 meciuri a început pentru timișoreni joi dimineață la ora 9 printr-un prim meci în Grupa A cu CSM Ploiești, pierdut cu 24-26 (12-12), și a continuat în aceeași zi, după-amiaza, de la ora 15, în Sala Kati Szabo, printr-o remiză 16-16 (8-9) cu LPS Târgu Mureș.

A doua zi, vineri de la ora 10, LPS Banatul a suferit unica înfrângere categorică la turneul final, 18-29 (10-16) cu CS Știința Municipal Dedeman Bacău, devenită între timp, conform finalei de astăzi după prânz, vicecampioană a țării printr-un 25-26 (11-14) în ultimul act cu CSM București.

A patra în seria preliminară a primei faze, LPS Banatul a continuat însă turneul numai cu victorii, patru la rând de vineri după-amiază până duminică dimineață, ceea ce a plasat-o la vârful grupei locurilor 9-12. Pe rând, timișorenii au trecut cu 26-19 (10-10) de HC Torok Râmnicu Vâlcea și cu 28-11 (18-8) de AH Minaur Baia Mare, în jocurile din grupa celei de-a doua faze a întrecerii, iar apoi cu 23-15 (7-7) de CSȘ Odorhei și cu 21-17 astăzi de argeșeni în meciurile de clasament ale zonei 9-12.

Trăgând linie, bilanțul general al timișorenilor în Covasna a fost 7 4 1 2 156-133, în ceea ce a fost întâia participare a celor de la LPS Banatul în acest deceniu la turneul final de juniori IV, cu mențiunea că două dintre aparițiile fără victorie au survenit în fața unor oponente clasate finalmente pe locurile 2 respectiv 6, ca parte a unei jumătăți mai aspre a tabloului competițional la Sfântu Gheorghe.

De remarcat pe de-o parte prezența și la acest nivel a celor de la CSM București dar și din handbalul maramureșean, cu reprezentante în toate cele 5 turnee finale juvenile ale băieților din acest sezon, dar și numărul mai mare de meciuri existent față de categoriile de juniori 1-3 la finalele juniorilor 4, dat fiind participarea unui număr dublu de formații, 16 față de opt, nefiind însă exclus ca sistemul competițional al ediției 2016/7 să propună ca noutate două faze semifinale și implicit una finală cu numai 8 echipe, precum la cei mai mari.

Chiar și în cazul unei participări numerice mai extinse, s-a remarcat totuși în general nivelul foarte bun de joc, rămânând însă de văzut continuitatea acestor juniori IV pe parcursul ascensiunii în piramida juvenilă.

Așadar, CSM București și echipe din Bacău, Medgidia și Reșița în frunte la juniori IV, urmate în ierarhia finală de formațiile din Suceava, Târgu Mureș, Sighișoara, Tecuci, Timișoara, Topoloveni, Ploiești, Odorheiu Seciuesc, CSȘ2 București, Minaur, Drobeta Turnu Severin și Râmnicu Vâlcea, după ce tot în acest sezon la juniori III s-a impus LPS Suceava, urmată de LPS Cluj, LPS Vaslui și Olimpic Târgu Mureș, la juniori II CS Știința Municipal Bacău, urmată de Potaissa, LPS Suceava și Minaur, iar la juniori I tot băcăuanii, urmați de CSM București, CSȘ Odorhei și CSȘ2 Baia Mare.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: