LPS Banatul la Sfântu Gheorghe, cu ”pepiniere” de cluburi din prima ligă, CSȘ Lugoj la Mediaș cu Dinamo și Potaissa: juniori 1 timișeni la turneele semifinale FRH

Primele zile de primăvară aduc săptămâna aceasta ridicarea cortinei în turneele semifinale ale Campionatului Național FRH de handbal juvenil din ediția 2016-2017, prin cele 4 serii a câte 6 echipe rezervate competiției juniorilor 1, ”mari”, între grupările calificate aflându-se și LPS Banatul Timișoara respectiv CSȘ Lugoj, care vor avea parte zi de zi, de miercuri până duminică, de câte o confruntare inclusiv cu ”pepiniere” ale unor cluburi din Liga Națională. Iar doar primele câte două clasate avansează în turneul final pe țară…

Cu o victorie în dauna gorjenilor în reuniunea sub formă de turneu în zile consecutive al seriei vestice dar și cu înfrângeri tur-retur cu liderul LPS Târgu Jiu, LPS Banatul Timișoara s-a calificat la semifinalele naționale de pe poziția a doua în întrecerea zonală de 5 echipe a Seriei D.

La Sfântu Gheorghe, gazdă săptămâna aceasta a Grupei IV, de șase echipe, descinde de exemplu și CSM București, calificată de pe locul 1, cu 18 victorii din tot atâtea posibile, semn că nivelul întrecerii covăsnene se anunță ridicat.

LPS Banatul se aliniază în schimb fără interul Răzvan Trif, jucător de talie, dar și fără portarul încadrându-se acelorași discutabile criterii de talie Denis Doroiman, ambii indisponibili pe motiv de boală ca parte a unui cvartet de absenți din efectivul profesoarei Dana Ionescu-Tomaniycska. De fapt, pe seama acestei controversate stipulări regulamentare ce ține de criteriul de talie, timișorenii abordează turneul din județul Covasna cu o penalizare de 5 puncte,  handicap din start.

Vor încerca să-l surmonteze Andrei Maiorovits și Alin Aioanei – portari; Sebastian Boanchiș, Luca Mihăilă, Laurențiu Vuia, Paul Bologa, Andrei Pascari, Gigel Badea, Marius Sava, Bogdan Bradea, Viorel Mirescu, Dejan Savulov, Bogdan Durac și Aurelian Ciobanu, 3 dintre juniorii 1 ai timișorenilor fiind din generația 1998 iar ceilalți din 1999, în vreme ce Maiorovits și Ciobanu,  împrumutat de la grupa de juniori 2 a Corneliei Maria Craiu, de 2000.

”Banatul” va juca pe rând în Grupa IV miercuri cu LPS Suceava, joi cu CSM București, vineri cu CSȘ1 Constanța, sâmbătă cu CSȘ Făgăraș și duminică în compania celor de la CSȘ Sighișoara. Se identifică așadar centre juvenile din localități cu cluburi prim-divizionare sau din Divizia A – Seria B.

La nivelul semifinalelor se vor întrece începând de miercuri și juniorii 1 timișeni instruiți la CSȘ Lugoj de ex-căpitanul polist Nicolae Băban, în Seria III, de la Mediaș, bănățenii calificându-se de pe locul 4 în grupa vestică și având de jucat pe rând cu CS Viitorul Pitești, Potaissa Turda, Dinamo București, LPS Piatra Neamț și CSȘ Galați.

În seria zonală vestică, ”D”, lugojenii au pierdut tur-retur și în cadrul turneului în zile consecutive cu primele două clasate, din Târgu Jiu și Timișoara, având așadar o misiune foarte dificilă în județul Sibiu, unde se aliniază tot cu 3 juniori din generația 1998, precum omologii timișoreni, dar și cu 5 juniori 2 din 2000 iar restul de 1999.

Lotul convocat îi reunește pe Cristian Streitmatter, Sebastian Pelepeț și Sergiu Iova – portari; Albert Miclăuș, Rareș Torok, Albert Varcalin, Marius Pintilie, Vlad Oprescu, Andreas Blidaru, Vasile Ciocea, Vlad Ștefănescu, Laurențiu Gheorghe, Daniel Coțolan și Cristian Dejica.

Prima fază a ediției din acest an, cea zonală, cu sezon regulat tur-retur și încă două turnee de sală echivalând cu încă un tur de campionat, s-a derulat sub forma a șase serii, pe criterii geografice. Cea de-a doua fază, semifinală, mai propune de miercuri două turnee hexagonale, la Onești respectiv Turda, reunind pe de-o parte grupările LPS Târgu Jiu, CSȘ Sibiu, CSȘ Odorhei, Colegiul Tehnic Media București, LPS Vaslui și HC Farul, respectiv Știința Municipal Bacău, CSȘ2 Baia Mare, CSȘ Medgidia, CSȘ Ploiești, LPS Iolanda Balaș Soter Buzău și LPS Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: