După băieţi, şi fetele de la LPS Banatul Timişoara înving afară

Junioarele 1 de la LPS Banatul Timişoara au cîştigat astăzi pentru prima oară în deplasare în actualul sezon al Campionatului Naţional, copiind reuşita de miercuri a colegilor juniori 1, aflaţi la rîndul lor la primul succes extern stagional. Iar şase dintre ele sunt incluse şi în lotul secund-divizionarelor de la Universitatea, pentru deplasarea de mîine la Reşiţa, în cea de-a doua etapă a returului Diviziei A, Seria B.

Pornind returul de pe locul 5 din 7 formaţii, junioarele antrenate la LPS Banatul de profesorul Cornel Jude s-au impus astăzi de la ora 10 pe terenul ultimei clasate în seria vestică a întrecerii naţionale, timişorencele îmbunătăţindu-şi astfel linia de clasament la 7 meciuri 2 1 4 191-194. Înaintea acestei a opta runde a campionatului junioarelor 1, CSŞ Caracal conducea în ierarhie cu punctaj maxim (12), urmată fiind de LPS Slatina şi CSŞ Petroşani, fiecare cu cîte 8 puncte.

Într-o serie rămasă într-un număr impar de competitoare după ce LPS Târgu Jiu s-a retras din întrecere în luna octombrie, LPS Banatul a cîştigat sîmbătă cu 28-22 (13-11) la LPS Sebeş, profesorul Jude spunîndu-ne că „junioarele noastre au jucat bine, au arătat ca o echipă, exact aşa cum ne doream de mult. Nota generală a fost bună! Începutul a fost destul de strîns iar gazdele ne-au mai condus dar am egalat şi apoi am luat două goluri avans. După pauză, avantajul nostru a crescut la 6-7 goluri.”

Timişorencele debutau în actuala ediţie a Seriei D în Naţionalul de junioare 1 cu o remiză în sala „Banu Sport”, 22-22 pe 15 septembrie, cu omoloagele lor din Alba, şi au avut de aşteptat pînă în ultima etapă a anului trecut pentru a înregistra un prim succes, 36-26 cu cele din Petroşani, dar iată că anul 2013 le-a adus victoria la prima încercare, postură din care Daira Ghiocel şi compania aşteaptă acum încrezătoare vizita celor de la CSS Drobeta, sîmbăta viitoare, în primul dintre ultimele 5 meciuri ale bănăţencelor în returul premergător turneului semifinal I al categoriei, din 17-21 aprilie.

Portarii Opriş şi Stîncescu, precum şi Mihailovici, Ghiocel, Senciuc şi Timeea Kovacs nu vor avea însă prea mult timp să savureze prima victorie stagională în deplasare, căci de dimineaţă vor fi din nou pe drumuri, cu destinaţia Reşiţa, unde derby-ul universitar bănăţean va avea loc la ora 11, în etapa a XV-a a ligii secunde a senioarelor.

Cele 7 marcatoare ale timişorencelor în Alba au fost Ţepurică, de 6 ori, Senciuc şi Mihailovici, cu cîte 5 goluri, Timeea Kovacs, cu 4, Loredana Kovacs şi Ghiocel, cu cîte 3, respectiv Agape, cu două goluri.

Cornel Jude a început la Sebeş cu Opriş – Ţepurică, Agape, Loredana Kovacs (Mihailovici), Ghiocel, Timeea Kovacs şi Ciubotariu, pe parcurs mai jucînd Senciuc, Mate şi portarul Stîncescu, în vreme ce Gherga a rămas pe bancă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: