LPS Banatul Timişoara accede în turneul final la juniori III

Echipa de juniori III a Liceului cu Program Sportiv Banatul a obţinut încă înaintea ultimei zile de întreceri din seria a IV-a a turneului semifinal naţional calificarea între cele mai bune opt cluburi din ţară la această categorie de vârstă, elevii de clasa a VIII-a antrenaţi de Dana Ionescu Tomanyicska fiind în faţa finalelor de peste nici două săptămâni după două adevărate tururi de forţă, în care s-au clasat de fiecare dată pe locul secund, în urma Universităţii Transilvania Cluj, mai întâi în ultimul act al Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar rezervat nivelului gimnazial, săptămâna trecută, la Târgu Mureş, iar acum la Sighişoara, în semifinalele Campionatului Naţional de juniori.

Deja calificaţi graţie victoriilor obţinute vineri, în dauna lui LPS Târgu Jiu, şi sâmbătă, când au avut de jucat două meciuri, cu CS Seini şi gazda CSS Sighişoara, băieţii pregătiţi de profesoara Ionescu-Tomanyicska au ţinut cât au putut piept duminică, în jocul pentru câştigarea grupei, celor din Cluj, care s-au impus cu 46-35.

„Cluj are o echipă puternică şi totuşi ne face curte, pentru cooptarea unor jucători de-ai noştri”, a remarcat antrenoarea timişoreancă. Ursache, cu 12 goluri, Micle, cu 7, Niţă şi Inişconi, cu câte 6, Vişan cu 3 şi Roman, cu un gol, au fost marcatorii liceului în unicul eşec în turneul semifinal transilvan.

„Am avut foarte multe meciuri, patru în 3 zile la acest turneu, după ce weekendul precedent, la ONSŞ, unde am obţinut locul doi pe ţară, după Cluj, care ne-a învins în finală cu 32-26, am disputat 3 jocuri în grupă, o semifinală cu Baia Mare, câteodată şi două partide pe zi. Am venit în Timişoara, am stat 3 zile acasă, iar apoi din nou pe drum”, a reliefat oboseala acumulată pe umerii unor elevi totuşi de clasa a VIII-a.

După muncă, şi răsplată, antrenoarea declarându-se mulţumită de aportul şi evoluţia juniorilor, remarci pozitive venind şi din partea federalilor de la centrul naţional de excelenţă, care va coopta minim doi jucători plămădiţi în ultimii ani la liceul timişorean. În acest sens, Dascaliuc şi Inişconi vor efectua vizita medicală la Bucureşti, Maruşca şi Vokan fiind în egală măsură în vederile selecţionerilor.

„Cu clujenii a fost mai greu, pentru că se acumulase oboseala, plus accidentările din jocul mai dur de sâmbătă, cu gazdele noastre din Sighişoara. Am avut 4 loviţi, printre care Vokan, cu o entorsă la mână, pe care nu avea rost să-l forţez, mai ales în ideea recuperării lor pentru prezenţa la turneul final, peste nici două săptămâni”, a explicat profesoara, care a remarcat grupările „U” Transilvania Cluj, ACS Academia de Handbal Minaur Baia Mare şi LPS Piatra Neamţ ca potenţiale aspirante la medalii în turneul final de 8 echipe al cărui oraş gazdă va fi desemnat zilele următoare.

Juniorii III care au obţinut calificarea în faza finală a naţionalului de juniori III sub egida FRH sunt Mădălin Maruşca – Alexandru Dascaliuc, Vlad Inişconi, Daniel Micle, Tiberiu Roman, pivotul Victor Niţă, Bogdan Vişan, şapte aliniat în jocul de duminică, împotriva clujenilor, şi Ionuţ Ursache, Eduard Szucs, Gabriel Ionică, Cristian Berbec, Cristian Teşan şi Paul Custură, care au intrat pe parcurs, plus remarcabilii Wilhelm Vokan şi Adi Jigovan, ultimul, accidentat ceva mai serios la genunchi dar cu şanse să fie recuperat pentru finale.

„Ne-am calificat dar am şi vizitat Sighişoara, ceea ce-i ajută pe băieţi la teza la Geografie, ce-i aşteaptă luni”, a spus profesoara Dana Ionescu-Tomanyicska.

Echipa Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7 „Sfânta Maria”, din Calea Şagului, antrenată de profesorul Cristian Uţă, s-a clasat ultima într-alta din cele 4 serii semifinale ale Campionatului Naţional de juniori III, dar performanţa elevilor timişoreni de a accede în penultima fază a competiţiei, unde au dat piept cu pepiniere ale unor prim-divizionare ca HC Odorhei şi ACS Academia de Handbal Minaur Baia Mare, plus Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa şi CSS Sibiu, trebuie salutată ca atare.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: