LPS Banatul Timişoara, calificată cu grupa de minihandbal – juniori V în turneul final al Campionatului Naţional FRH

O formaţie încropită în septembrie trecut a trecut cu mari emoţii dar cu brio de primul hop semnificativ pe semicercul juvenil, LPS Banatul I Timişoara încheind sâmbătă a doua, din 8 echipe, turneul semifinal al euro-regiunilor sud-vestice rezervat celei mai mici categorii de vârstă, minihandbal – juniori V.

LPS Banatul Timişoara, minihandbal (2003 - juniori V), pregătită de Attila Ioan Horvath, locul 2 şi "argint" la Rastimo "Trofej Grada Novog Sada", în Serbia, iar tot în mai 2014 şi locul 2 şi calificare în turneul final FRH al categoriei

 

Spunem „Banatul I” pentru că liceul timişorean a aliniat două garnituri în competiţia din weekend din judeţul Olt, şi anume una de 2003-2004, pregătită de Attila Horvath, şi alta de 2004-2005, „Banatul II”, antrenată de Cornelia Maria Craiu.

Calificată de la nivel judeţean şi trecută de faza interjudeţeană de la Hunedoara, „Banatul I” ar putea deveni acum gazdă a turneului final, calitate în favoarea căreia AJH Timiş pledează pe lângă forul federal. Juniorii timişoreni şi-au apropiat acest drept printr-o calificare reuşită la Caracal pe seama a două victorii şi o remiză în faza grupelor şi un eşec în finala turneului semifinal, în faţa gazdelor.

LPS Banatul I a remizat mai întâi, 9-9 cu HCM Craiova, şi a trecut cu 12-11 de LPS Drobeta Turnu Severin respectiv 17-12 de CSŞ Hunedoara, acumulând 7 puncte şi încheind pe primul loc, de pe care au evoluat în ultimul act, pierdut cu 6-9 în faţa celor din Caracal.

Principalii marcatori ai juniorilor V timişoreni pe parcursul celor două zile au fost Chira, autor a 12 goluri, Grad, cu 8, Horvath, cu 7, şi Durac, cu 6 goluri.

Competiţia din Oltenia a programat vineri grupele iar sâmbătă jocurile de clasament, durata partidelor fiind de 2×15 minute.

În cea de-a II-a grupă CSŞ Romanati Caracal a încheiat pe primul loc, în faţa celor de la Academia Adi Petrea Reşiţa, HCM Râmnicu Vâlcea şi LPS Banatul 2, care a pierdut toate jocurile, învingând în schimb cu 8-5 în meciul pentru locurile 7-8, cu cei din Hunedoara.

Cărăşenii de la Academia Adi Petrea Reşiţa au obţinut locul 3, cu un 9-6 în finala mică, şi s-au calificat la rândul lor la turneul final de 16 echipe ce ar putea aşadar avea loc la Timişoara, în perioada 6-8 iunie.

O menţiune pentru antrenorul Attila Horvath, care, după ce vineri şi sâmbătă i-a condus pe juniorii V de 10-11 ani la calificare în turneul cu 4 partide de la Caracal, duminică a finalizat turul de forţă pe băncile tehnice ale formaţiilor juvenile de pe Bega prin a conduce gruparea de juniori I a Politehnicii Timişoara, echipa satelit, la o victorie cu 26-22 în Campionatul Judeţean Timiş, într-un joc din returul întrecerii, în care violeţii au urcat vertiginos pe locul secund, trecând în sala-„balon” a Bazei II din cadrul UPT de Timişul Lugoj.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: