LPS Banatul Timişoara, a patra victorie din 4 jocuri acasă: 34-29

Junioarele mari de la LPS Banatul au câştigat în această dimineaţă jocul cu CSS Hunedoara din prima etapă a returului Campionatului Naţional de junioare 1, apropiindu-se la un punct de liderul Universitatea Reşiţa şi consolidându-şi locul 2 în Seria E, din care primele 4 clasate la capătul următoarelor 6 etape se vor califica în prima fază semifinală a competiţiei.

Junioarele pregătite de profesorul Cornel Jude, care câştigau cu 34-23 şi partida tur, de la Hunedoara, după care învingeau în toate cele 3 meciuri disputate în toamnă pe teren propriu, în sala „Banu Sport”, s-au impus cu 34–29 (19-12) în jocul disputat de la 10,30 în etapa a opta a seriei vestice.

Victoria în dauna hunedorencelor este semnificativă, oaspetele, clasate pe locul 5 înaintea acestei runde, primul fără drept de calificare la semifinale, rămânând astfel cu 9 puncte în cont şi la 6 în urma timişorencelor, care nu mai par a avea vreo emoţie în privinţa accederii în faza următoare a Naţionalului sub egida FRH.

Jocul de azi a prilejuit şi reintrarea Danijelei Mihajlovic, căreia i-a expirat perioada de suspendare dictată de FRH după controversata deplasare din 13 octombrie, la Drobeta Turnu Severin, interul „Banatului” evoluând satisfăcător dat fiind lipsa de dată recentă a meciurilor în mână dar şi problemele de sănătate cu care s-a confruntat de la reluarea pregătirilor, în 6 ianuarie.

S-a detaşat în schimb ca goluri marcate Daira Ghiocel, cu 13 reuşite, urmată la acest capitol de Senciuc, Sângeorzan, Mihajlovic şi Loredana Kovacs, cu câte 4, Ţepurică şi Ştef, cu câte 3, respectiv Andrei, Istrate şi Gabără, cu câte un gol.

LPS Banatul a început în alcătuirea Stâncescu, înlocuită permanent cu Marcov de la pauză, Ţepurică, Mihajlovic, Senciuc, Ghiocel, Istrate şi Ciubotariu, iar la reluare au mai evoluat şi Gillicze, Ştef, Brejeia, Coca şi Gabără.

Cu excepţia Dairei Ghiocel, care solicita în toamnă dezlegarea de la secund-divizionara CS Universitatea, titularele de astăzi dar nu numai vor fi convocate şi pentru derby-ul timişorean al ligii a doua de senioare, de sâmbătă de la ora 11, în „Constantin Jude”, CSU – CS Timişoara, din prima rundă a returului Diviziei A – Seria B, majoritatea urmând a evolua la universitare.

Astăzi, junioarele s-au desprins la 3 goluri avans deja după primele 10 minute, şi au ajuns la un moment dat şi la 9 goluri avans, după care, pe fondul înlocuirii majorităţii componentelor primei garnituri, în partea a doua, diferenţa s-a mai ameliorat.

„Banatul” are acum linia de clasament 7 5 0 2 221-175 15 puncte, cu unul în minus faţă de reşiţence, neînvinse şi care astăzi au stat, având un meci mai puţin disputat.

LPS Banatul va juca duminica viitoare în deplasare la Petroşani iar în acest retur vor mai avea meciuri acasă cu cele de la CSŞ Drobeta şi reşiţence, precum şi alte două deplasări.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: