Noile achiziții de la SCM Poli Timișoara așteaptă cu încredere noul sezon

SCM Politehnica Timișoara și-a început pregătirea de o săptămână, iar miercuri și-a prezentat noile achiziții într-o conferință de  presă. Pe  rând,  Marjanovic, Simovic, Lazarov, Savic, Milosevic și  Gurănescu și-au spus părerea  despre  lot, cum au fost convinși să vină la Poli și au vorbit despre speranțele  pentru rezultate  cât mai bune.

IMG_0178

Filip Marjanovic în stânga (nr. 17), Marko Simovic în centru (nr. 77) și Filip Lazarov în dreapta

Filip Marjanovic  a fost  primul  care a luat cuvântul. Extrema stângă crede  că o să joace bine în echipa pregătită  de  Pero  Milosevic. „Sunt  foarte mulțumit cu clubul  și cu tot din Timișoara. Oamenii din club și jucătorii sunt  foarte prietenoși. Prima  impresie a fost  foarte bună. Sunt bucuros că sunt aici și că am semnat un contract cu Timișoara. Am venit pentru că  m-a chemat Pero  Milosevic. E un antrenor bun și lucrează foarte bine. Cred că o să joc bine în echipa  lui”, a declarat jucătorul de 27 de ani venit de la  Vovodina.

Marko Simovic, prima achiziție a verii, și-a dorit să rămână  în campionatul românesc după cei doi ani petrecuți de interul dreapta la  CSM București.  „Sunt  foarte bucuros că sunt aici. Știu că Politehnica Timișoara a avut o echipă bună și anul trecut. Au avut câteva probleme dar acum toate  au rămas în urmă.  Și pe mine m-a sunat  Pero și am vorbit puțin despre ambiție, despre planurile lor. Ambițiile noastre erau la același nivel. Am fost doi ani în liga românească. Știu campionatul, știu jucătorii și am vrut  să rămân aici. Îmi plac  românii sunt  foarte prietenoși. Și  aici sunt destul de  mulți băieți din  balcani cu care am jucat înainte. O  să dăm maximum și sper că o să facem rezultate bune. Nu vreau să promit nimic ca locurile 1, 2, dar pot să spun că  vom juca cu toată lumea și vom încerca să fim surpriza acestui an”, a spus Marko Simovic, câștigător al Cupei României și finalist în campionat cu CSM București în sezonul trecut.

Filip Lazarov, ultimul sosit  la gruparea de pe Bega  a vorbit în macedoneană, și l-a ajutat Simovic cu traducerea. Interul stânga de 31 de ani a auzit cuvinte frumoase despre club  de la colegul  de națională Zlatko Daskaloski și a explicat că a părăsit o echipă de Champions League pentru a veni la Timișoara în căutare de  minute mai multe după ce în ultimul sezon nu a jucat foarte mult. „Am fost ofertat de Pero și Politehnica Timișoara. Nu m-am gândit  prea mult. Am vorbit cu Zlatko, colegul din echipa națională și am  auzit multe lucruri bune. Știam înainte câțiva jucători și am acceptat oferta imediat. Sper și știu că vom avea un sezon bun. Am jucat la  Vardar 5 ani în Champions League dar  în sezonul  trecut nu am jucat  foarte  mult și de asta am vrut să schimb ceva.  O să joc cu naționala la campionatul mondial din Franța și vreau să concurez în echipă,  să joc mai mult, să merg acolo la viteză maximă, în cea mai bună formă pentru campionatul  mondial”, a spus interul venit de  la Vardar Skopje.

IMG_0179

Adam Savic în stânga (nr. 12), Vuk Milosevic în centru (nr. 6) și Alexandru Gurănescu în dreapta

A  venit rândul portarului Adam Savic să ia cuvântul. Bosniacul de 30 de ani a vorbit despre profesionalismul clubului alb-violet. „Mă bucur mult  că am venit aici pentru Pero Milosevic care m-achemat. Din câte am văzut clubul  este mult  mai profesionist ca în Spania. În poartă eu și colegul meu Zlatko vom face o treabă bună în acest an și cred că vom încerca să câștigăm titlul, dacă se poate pentru că  avem o echipă bună. Mă bucur că am venit în România”, a declarat portarul venit  de  la  Bada  Huesca.

Vuk  Milosevic, fiul antrenorului principal Pero Milosevic, a urmărit și în sezonul trecut evoluția noii sale  formații. „Mă bucur  că sunt  aici. Anul trecut, când tatăl meu antrena,  știam toate rezultatele Timișoarei. Cunosc aproape toți jucătorii, am mai jucat cu unii dintre ei înainte. Și românii care au rămas sunt jucători  foarte  buni. pot să spun că liga românească este la ora actuală în top, crește calitatea în fiecare an. Pot să spun că în afară  de Barcelona, care e cea mai bună  în Spania, că  liga românească, mai mult  sau mai puțin, este aproape ca liga spaniolă  în acest  moment”, a declarat  Vuk Milosevic. Centrul  muntenegrean a vorbit și despre cum este  să lucreze cu tatăl său. „Întotdeauna e greu cu un fiu și  un tată, dar am colaborat acum 10 ani în campionatul spaniol. Pe de-o  parte  e mai ușor, pe de alta mai greu. Dar cred că în poziția pe  care joc, centru, cu Cristi Fenici, pot să spun că e cel  mai bun  centru din campionatul  românesc și că o să mă adaptez  foarte  repede cu el și vom face o treabă foarte bună și cu toată echipa pe  care acum o cunosc”, a mai spus jucătorul de 28 de ani care  poate evolua și pe  celelalte două  posturi din linia de 9 metri și a venit din Turcia, de la Bursa Nilufer.

Alexandru Gurănescu, singurul român transferat  de Poli în această vară a închis conferința  de prezentare a noilor alb-violeți. interul dreapta împrumutat  un sezon  de  la Centrul Olimpic de la Brașov  a fost  surprins de interesul timișorenilor, dar este încântat că va avea  ocazia să joace în cupele europene. „Am fost un pic surprins. Sunt  încântat că au avut încredere în mine și o să încerc să demonstrez că nu s-au înșelat. Antrenamentele sunt mai grele, mai intense, încerc să mă obișnuiesc și o să fie  bine. Visul meu e să  joc în cupele europene și Poli îmi  permite acest lucru și de-abia aștept”, a  spus și Alex Gurănescu.

SCM Politehnica Timișoara continuă pregătirea noului sezon pe plan local și va începe meciurile oficiale în ultimul week-end din august cu o deplasare la  Constanța pentru întâlnirea din prima etapă a Ligii Naționale cu HC Dobrogea Sud.

 

IMG_0185

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: