Noile achiziții Sadoveac și Dragaš adună 21 de reușite, Poli anulează un deficit de 6 goluri

Încep noi ediții de campionat dar unele lucruri nu se schimbă. Deja specialiști ai revirimentelor, alb-violeții au dat de înțeles încă din start ca primă impresie că, oricât de mult ar putea pierde pasul în timpul unui joc, sunt capabili să vină din urmă, ceea ce au izbutit și în debutul întârziat cu o săptămână în sezonul 2018-2019, așteptare care le-a dăunat în repriza I a duelului cu una dintre echipele forte ale Ligii Zimbrilor, Potaissa, desprinsă la 6 avans vreme de peste 10 minute, turdenii deja cu meciuri oficiale tari în mână în ultimele săptămâni fiind totuși egalați până la mijlocul părții secunde, când și Poli se arăta intrată parcă în ritm, mai ales prin noile achiziții Sadoveac și Dragaš, cu peste 80% din golurile violeților: SCM Politehnica – AHC Potaissa Turda 26-26 (12-17).

Dacă elevii lui Pero Milosevic sunt pe teren, imprevizibilul este garantat iar răsturnările de situație deloc excluse, cu un deznodământ pe măsură din nota celor mai echilibrate, diferența persistentă de 6 goluri în favoarea oaspeților din Ardeal dar transformată în cele din urmă într-o remiză sugerând ca o completare într-o rundă inaugurală cu încă un rezultat de egalitate și în disputa Dunărea – CSA Steaua că întrecerea abia începută va captiva măcar prin suspansul luptei ”din față”.

Fără doar și poate, poliștii au fost apăsați de inerția așteptării timp de-o săptămână a acestui start de campionat, ceea ce nu prevedeau când și-au croit după un anumit plan pregătirile de vară, iar handicapul pornire s-a făcut destul de rapid resimțit, Potaissa desprinzându-se în sala ”Constantin Jude” după primele 10 minute pe fondul unei mai bune conectări la ritmul competițional, deprins în examenele căzute cu cei din Porto, în EHF Cup.

Implicit, deși interul revenit la matcă a ținut inițial pasul pentru alb-violeți prin asumarea executării tirului la poarta lui Irimuș, timișoreanul Marius Sadoveac înscriind 5 din primele 6 goluri ale gazdelor, elevii lui Horațiu Gal au profitat tot mai adesea de inexactitățile ofensive ca în rodaj ale bănățenilor și i-au taxat pe contraatac, detașându-se până la mijlocul reprizei I, de la 4-5 în minutul 8 la 5-10, avantaj pe care îl și amplificau în minutele următoare.

Nesigură pe seama startului ratat, ”Poli” a continuat să-l facă remarcat pe portarul turdenilor, Irimuș, inclusiv dintr-o aruncare de la 7 metri ratată după ce golgheterul ”violet” al ediției anterioare, extrema sârbă Filip Marjanovic, fructifica una, în vreme ce Potaissa, mai elaborată și uniformă ca și contribuție a efectivului, și-a conservat avantajul, de la 7-13 în minutul 22 la 11-17 puțin înaintea pauzei. Diferență echivalând cu numărul intervențiilor portarului vizitatorilor.

Și totuși, înscriind ultimul gol al primei părți, așa cum îl marca și pe primul al jocului, ”Poli” a dat semne că nu renunță, iar Potaissa nu mai avea să rămână pentru multă vreme cu cele 6 goluri avans, ultima oară în minutul 33, 13-19 prin Georgică Cîntec.

Se punea întrebarea dacă noua garnitură remaniată a alb-violeților va avea reacție iar răspunsul a fost pozitiv, elevii lui Pero Milosevic primind după pauză doar puțin peste jumătate din numărul golurilor încasate în exces în prima parte, în cele din urmă înscriindu-se în general chiar mult pentru un duel între trupe ce cochetează cu primele locuri ierarhice.

Încă o cursă de urmărire polistă, încă un motiv de satisfacție, apărarea arătându-se a fi mult mai dârză după cele nu mai puțin de 17 goluri încasate în prima parte dar și atacul mai uns, cu noua achiziție Miloš Dragaš făcând legătura prin contribuții pe ambele faze, liant care l-a completat aproape în egală măsură pe Marius Sadoveac ca număr al reușitelor.

Vreme de peste 6 minute, golurile lor fără replică au readus-o pe Poli în meci, patru la număr până la mijlocul reprizei a II-a, 21-21, ultimul sfert de oră rămânând deschis oricărei posibilități.

Iar timișorenii chiar au și trecut tot de două ori la conducere, precum o făceau și în primele 3 minute, 23-22 prin Cristian Fenici cu peste 10 minute rămase de jucat dar și 26-25 spre final, prin Vuk Milosevic, în cărți pentru o victorie. În cele din urmă n-avea să fie, la un șut cu bara al deținătoarei Challenge Cup considerându-se că mingea mică a depășit cu întreaga circumferință linia porții, gol validat, ceea ce a împăcat și capra și varza, ca pentru prima etapă.

Veniți din urmă, timișorenii pot fi mulțumiți de capacitatea lor combativă încă de la prima strigare, dar deja și cu gândul la deplasarea televizată de sâmbătă de la ora 17:30, la Dinamo, campioană care a asudat la rândul ei în această seară, la debutul în Grupa D din EHF Champions League, victorioasă cu 26-24 (12-11) contra vikingilor de la Elverum, străinii Bannour, cu 5 goluri, Komogorov și Kuduz – cu câte 4, fiind cei mai prolifici pentru bucureșteni.

Una peste alta, prin revirimentul croit spre mijlocul părții a doua și evitarea eșecului, Poli n-a lăsat senzația că ar fi pornit cu stângul în noua campanie, ba din contră, că ar avea mai multe de oferit în cazul unei capacități sporite de concentrare încă din primele faze ale jocului.

Marius Sadoveac și Milos Dragas și-au făcut debutul oficial pentru SCM Politehnica Timișoara cu 11 respectiv 10 goluri, celelalte fiind marcate de Marjanovic – două, Pribanic, Fenici și Vuk Milosevic câte unul, pe când turdenii au punctat prin masivul Talas și extrema Thalmaier de câte 5 ori, Rotaru cu 4 goluri, Lazăr, Cîntec și Pavel de câte 3 ori, Ghiță două goluri iar Szoke unul. La eliminări a fost 2-4, Dragas și Marjanovic pe rând în cele două reprize respectiv Savic și Ignat în prima parte iar Thalmaier și Pavel la reluare, ultimul pe final, cât privește aruncările de la 7 metri, ”violeții” au mai avut tot două și în partea secundă, fructificate de Sadoveac.

Rezultatele etapei I, programul celei de-a doua și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.      

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: