Noroc cu succesele la masa verde şi penalizările altora

După patru jocuri disputate în răstimp de patru zile, jocul pe semicerc al ligii a doua a luat o pauză de exact trei săptămâni, până în 31 martie, când timişorencele vor evolua la Sfântu Gheorghe, în cea de-a doua rundă a ultimului tur, al patrulea de campionat. Ar mai fi în total 6 etape iar HCM Universitatea poate fi mulţumită că e pe penultimul loc, şi nu pe 8…

Clasamentul seriei a doua a ligii secunde la handbal feminin nu spune chiar totul despre balanţa de forţe din teren, în cursul jocurilor din primele 22 de etape. Astfel, deşi pe penultimul loc, al şaptelea în serie, cu 14 puncte acumulate graţie a şapte victorii, HCM Universitatea Timişoara ar fi putut sta de fapt şi mai rău dacă n-ar fi fost puse în aplicare penalizări implicând depunctări pentru nerespectarea de către adversare a unor cerinţe de vârstă.

Mai exact, clubul timişorean a învins numai de 5 ori în teren, câştigând alte două meciuri la masa verde, scor 10-0, pentru nerespectarea regulamentului de către SC Mureşul Târgu Mureş şi CSM Slatina, în nişte dispute pe care acestea le tranşaseră pe parchet. În acelaşi timp, lanterna roşie CS Viitorul Mediaş 2009 a obţinut de fapt 6 victorii şi o remiză, două dintre succese fiind nevalidate iar ardelencele pierzând cu 10-0 tot pentru alinierea unor componente nerespectând cerinţele limitelor de vârstă, iar la un alt joc, pierdut în teren, fiind penalizate cu un punct pe acelaşi criteriu al regulamentului.

Bănăţencele şi-au păstrat aşadar penultima poziţie profitând de carenţele organizatorice ce ţin de nerespectarea regulamentului la trei dintre rivalele din competiţie.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 10

 


Ultimele articole din categoria Handbal: