Notabil, Școala Generală 7 Timișoara umăr la umăr cu Adrian Petrea Reșița: 4 din 4 în primul turneu al juniorilor III

E vremea turneelor urmând sezonului regular și precedând fazele semifinale pe țară, iar în prima reuniune a Seriei G din Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru juniori III, disputată pe parcursul a 4 runde, de joi până astăzi, echipa Școlii cu clasele I-VIII Nr. 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei, s-a impus meci de meci, precum liderul cu punctaj maxim CS HC Adrian Petrea Reșița. Chiar și așa, ițele calificării sunt ceva mai încurcate pentru elevii Mirelei Cîtu, și asta exclusiv dintr-o gogomănie federală.

393254_276850562376903_312213831_n

 

Mai exact, într-o încercare de a încuraja și răsplăti utilizarea juniorilor de talie, FRH a introdus la această categorie odată cu sezonul în curs criteriul bonificației în cazul respectării cerințelor de talie, oferind un punct pe meci formațiilor care aliniază și tineri de o anumită înălțime, însă indiferent de rezultatul obținut de respectiva grupare.

Aberația acordării unui punct în plus în clasament doar pentru respectarea criteriilor de talie, așadar chiar și unei învinse, putea da naștere unor distorsionări ale realităților ierarhice, ceea ce s-a și întâmplat, exemplificate fiind cât se poate de evident în cazul întrecerii din Seria G, vestică, reunind 8 cluburi, dintre care 3 timișene și unul din Caraș Severin, iar celelalte din județele Alba, Bihor, Hunedoara și Mehedinți.

Ei bine, elevii victorioși pe linie ai ”Generalei 7” Timișoara în turneul disputat de joi până astăzi în Sala ”Banu Sport” nu-s prea siguri însă de calificarea fie și de pe locul 4 în Seria G în fazele semifinale naționale, chiar dacă au înregistrat numai 3 eșecuri în 18 apariții, pe locul 2 ca bilanț după reșițeni și binișor la acest capitol înaintea altor pretendente la podium, dat fiind că n-au aliniat juniori de talie și implicit nu s-au ales cu vreun punct bonus, spre deosebire de majoritatea celorlalte competitoare, cinci dintre acestea obținând de la 10 puncte în plus pe baza acestui criteriu.

Un regulament cel puțin controversat, dând naștere discuțiilor și mai ales alterării realităților din teren. Se sesizează cineva?

Până atunci, Școala Generală 7 și-a văzut de drum, câștigând și astăzi, 31-22 (17-11) cu LPS Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, victorie semnată prin golurile lui Andrei Ungureanu, de 8 ori, Robert Cîtu 7,  Adrian Căpraru 6, Paul Hideg 6 și Alex Daminescu 4.

Aceasta a fost a patra victorie a elevilor din Calea Lipovei în tot atâtea zile, fosta handbalistă divizionară Mirela Cîtu apelând la un efectiv cu adolescenți din generațiile 2001 și 2002, dar și 2003, din care au mai făcut parte și Bogdan Preda, Ștefan Stoian, Gabriel Privantu, Sebastian Soca, Lucas Hamad, Cătălin Săucă și Darius Frunză.

”Generală 7” învingea la scor și ieri, 39-17 (15-10) cu CSȘ Hunedoara II, succes conturat prin reușitele fiului profesoarei, Cîtu, cu 14 goluri, Hideg 8, Privantu 5, Căpraru 5, Ungureanu 4, Hamad 2 și Stoian – un gol.

Remarcabil, joi și vineri cei de la Generală 7 au învins cu un scor identic, 20-19, smulgând victoria în ambele meciuri de fiecare dată în ultimele 30 de secunde de joc.

A fost 20-19 (12-12) cu LPS Banatul Timișoara, împotriva căreia au înscris Ungureanu – de 5 ori, Daminescu 3, Cîtu 3, Privantu 2, Hamad 2, Foca 2 și Hideg 2, pentru concitadini marcând în schimb Marco Ursuleanu – 6 goluri, Tiberiu Hidiș 4, Vlad Șipoș 3, Eduard Alincăi 3, Eugen Noja 1, Marian Prodaniuc 1 și Valentin Bobucean 1.

Tot 20-19 (8-12) și cu CS Unirea Sânnicolau Mare, prin golurile lui Cîtu – de 5 ori, Ungureanu 4, Căpraru 4, Privantu 3, Hideg 2 și Daminescu 2, pe când pentru elevii lui Alin Kirsch a marcat mai ales Răzvan Palade, de 4 ori.

Ca o concluzie la finalul reuniunii cu un total de 16 partide, ”jocurile au fost mai echilibrate, parcă nu au mai existat asemenea diferențe ca la începutul campionatului”, după cum a remarcat profesoara Cîtu.

Care a pus însă punctul pe i, în privința existenței acestei bătătoare la ochi probleme ”cu taliile, căci noi tot câștigăm, câștigăm, dar să reușim măcar să ne calificăm de pe locul 4 ca puncte. Ca victorii obținute, am fi pe 2, după Reșița, dar ca puncte cu bonus, suntem dezavantajați. Și ce vină au oare juniorii noștri!? Înțeleg să încurajeze echipele, că au talie, dar nu astfel! Oricum, eu sunt foarte mulțumită de băieți, s-au bătut de la prima până la ultima minge, sunt buni, joacă în echipă, și-au atins scopul, au câștigat meci de meci, chiar dacă n-avem talie”.

Despre al doilea și ultimul turneu al Seriei G înaintea semifinalelor, turneu ce ar putea avea loc la Reșița, în perioada 25-27 martie, Mirela Cîtu și elevii săi știu un singur lucru: ”Iar n-am voie să pierd!” Provocarea e și mai mare, venind la rând un duel cu gazda cu punctaj maxim din 18 apariții, CS HC Adrian Petrea, învingătoare tot pe linie în acest final de săptămână, în ”Banu Sport”.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: