Noutate în întreceri. HCS Cîtu mărește la două numărul echipelor Timișoarei și timișene în Campionatul Național masculin de juniori 2

Formațiile juvenile de băieți ale handbalului timișean s-au cam rărit, LPS Banatul și CSȘ Lugoj apărând în absența reșițenilor în Seria D la juniori 1, vestică, de 5 echipe, iar tot ”Banatul” și noutatea la debut HCS Cîtu Timișoara în Seria G de 7 echipe a juniorilor 2 din Campionatul Național FRH. Cum alb-violetul lui Poli nu mai figurează la categoriile și mai mici la care evolua iar ”Generală 7” nu poate depăși plafonul juniorilor 3 dat fiind că este o școală gimnazială, sosirea în cadrul competițional federal al Asociației Handbal Club Sportiv Cîtu Timișoara constituie o completare mai mult decât binevenită.

HCS Cîtu Timișoara, 23-20 în primul meci acasă din Seria G a C.N. FRH de juniori 2, cu CSȘ Hunedoara

HCS Cîtu Timișoara, 23-20 în primul meci acasă din Seria G a C.N. FRH de juniori 2, cu CSȘ Hunedoara

Gruparea lansată anul trecut în luna decembrie și purtând numele soților Cîtu, Narcis, aflat în staff-ul tehnic federal la nivel juvenil, și Mirela, fosta handbalistă divizionară antrenând tot în sistemul juvenil, se lansează însă la apă în sezonul competițional recent început, 2016-2017, nu doar cu formația de juniori 2, care a și repurtat primul succes în Grupa G, la a doua încercare, ci și cu cele de juniori 4 ale băieților și fetelor, plus la minihandbal, la fel, la ambele categorii, întreceri care demarează conform tradiției ceva mai târziu, pe parcurs, urmând așadar ca în viitorul apropiat să mai fie legitimați câte 20 de băieți respectiv fete.

Momentan, clubul care a adoptat drept culori roșu-galben, cu alb-albastru la schimb, are 11 legitimați ca juniori 2 din generațiile 2000 și 2001, dintre absolvenți de clasa a VIII-a și liceeni, care începeau handbalul în clasa a V-a, aflându-se așadar la debutul celui de-al patrulea an pe semicerc.

Este vorba de fapt despre asigurarea unei continuități în handbal pentru foști elevi de la Școala cu clasele I-VIII Numărul 7 ”Sfânta Maria” din Calea Lipovei, care au jucat în echipele gimnaziale ale instituției de învățământ la categoriile mai mici ale Campionatului Național FRH, de juniori 3 și 4, și cu rezultate respectabile, în cazul celor de 2000 fiind vorba chiar despre o fericită reactivare pe semicercul competițional după un sezon fără întreceri. ”Era păcat ca munca lor de 3 ani de zile în echipa școlii și cu participări în Campionatul Național să nu se mai regăsească undeva și după absolvirea gimnaziului, căci dacă ai de fapt capacități de performanță poate fi mai mult decât aspectul de a face handbal la școală”, a explicat Mirela Cîtu, remarcând că ”băieții au muncit toată vara ca echipa să se reunească, să nu se destrame”.

Iar primele roade s-au văzut în week-end, în etapa a III-a din Seria G a juniorilor 2, cea vestică, după ce în runda secundă stăteau, când băieții de la HCS Cîtu Timișoara au obținut prima victorie de la debutul clubului în competițiile FRH, 23-20 (15-12) în sala de sport a Dumbrăviței cu CSȘ Hunedoara.

Asociația HCS Cîtu Timișoara are așadar baza în Dumbrăvița, a cărei Primărie susține activitatea noii grupări, de exemplu cu asigurarea transportului și a sălii pentru pregătiri și jocuri, în condițiile în care majoritatea copiilor de la grupele mici sunt din Dumbrăvița.

Iar selecția este continuă, la clubul aflat în primul an de activitate învățând tainele sportului cu mingea mică inclusiv ”micuți” din generația 2009. ”Ușa este deschisă tuturor celor cărora le place handbalul, iar în cazul în care vor veni mai mulți copii la noi, atunci sperăm ca și alți antrenori să ni se alăture, ușa fiind deschisă și pentru ei”, a spus Mirela Cîtu, care îi îndrumă pe copii și juniori împreună cu o altă ex-handbalistă divizionară, Daniela Ianto.

Pregătirile sunt în regim zilnic de la ora 18 pentru juniorii 2, tot în sala din Dumbrăvița antrenându-se de luni până vineri și cei mai mici, între orele 16,30 și 18, luni și miercuri băieții iar marți și joi fetele, vineri fiind un program mixt pentru copiii juniori 4.

Juniorii 2, și anume Alexandru Manea, Cătălin Săucă, Narcis Bostan, Paul Sîrbu, Paul Hidek, Daniel Duțu, Adrian Căpraru, Andrei Ungureanu, Claudiu Ionescu, Caius Belcescu și Timotei Epure, au început campionatul printr-un eșec cu 23-20 (9-7) în deplasare în Banu Sport cu concitadina LPS Banatul, având-o la cârmă pe Cornelia Maria Craiu. ”A fost un meci bun și de-o parte, și de alta, dar s-a văzut că cei de 2000 n-au mai jucat de un sezon, și la sfârșit s-a resimțit. Dar s-a observat apoi și un plus de la un meci la altul, în progres. Având o și mai mare dorință de a juca, au luptat mult pentru victorie în primul meci acasă și, cu seriozitate, au obținut-o. A fost o mobilizare umăr lângă umăr”, a spus Mirela Cîtu despre rezultatul ”în oglindă” 23-20 cu hunedorenii, contra cărora Hidek a marcat mai adesea de pe extrema stângă iar Săucă a închis bine poarta.

Seria G e condusă după 3 etape de CS HC Adrian Petrea Reșița, urmată tot cu punctaj maxim de LPS Banatul, după HCS Cîtu aflându-se în ierarhia de șapte LPS Liceul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, ACS Alpha Oradea, HC 2003 Aleșd și CSȘ Hunedoara. La băieții juniori 1, seria vestică, E, reunește numai 5 grupări, LPS Banatul având câte un succes și un eșec, în clasament după LPS Târgu Jiu, iar CSȘ Lugoj o victorie și două înfrângeri, după cei din Alba Iulia și înaintea lui CSȘ Avram Iancu Arad.

La juniori 3, participarea timișeană este mai largă în Seria G, de 7 echipe, timișorenele LPS Banatul și ”Generală 7” respectiv Unirea Sânnicolau Mare și CSȘ Lugoj concurând laolaltă cu cei din Reșița, Hunedoara și Oradea.

Aflată în cel de-al cincilea an între antrenorii echipelor de handbal ale Școlii cu clasele I-VIII ”Sfânta Maria” numărul 7, Mirela Cîtu continuă activitatea și la ”Generală” cu formația fetelor junioare 3, victorioase pe început de sezon și primele, după meciuri contra celor de la LPS Banatul, Diniășanca Diniaș și ACS Leu Giarmata, într-o grupă vestică de 7 reunind și trupele din Jimbolia, Sânnicolau Mare și Reșița. Cîtu le estă colegă la Generală 7 profesorului Zaharia Feneșan, la cârma fetelor junioare 3 dar și a băieților juniori 4, Emil Cosmescu ocupându-se de fetele junioare 4.

Ca o remarcă în comparație, dacă la juniorii 1 și 2 numărul seriilor la nivel național este același pentru băieți și fete, câte șase la cei mai mari respectiv 8 la categoria secundă de vârstă, în schimb la juniorii 3 fluxul fetelor spre handbal este net superior, cu 12 grupe pe țară, față de cele 8 ale băieților. De unde și ordinea alfabetică, Seria K în cazul grupei vestice de junioare 3, cu 6 cluburi timișene și unul din Caraș-Severin. Mai puține însă din Timiș la junioare 1, doar LPS Banatul, iar la junioarele 2 tot ”Banatul” dar și CS Unirea Sânnicolau Mare.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: