Pandurii Târgu Jiu – AS CH Politehnica Timişoara 27-26 în primul joc al triunghiularului de verificare din Oltenia

AS CH Politehnica Timişoara a întors în aceste zile vizita Pandurilor Târgu Jiu, oaspeţi aproape de regularitate la turneele precompetiţionale găzduite de alb-violeţi, pierzând la limită în jocul inaugural al triunghiularului la care mai participă şi revelaţia neînvinsă a Ligii Naţionale, Potaissa Turda, cu care dă piept astăzi, cu exact o săptămână înaintea redebutului în campionat, cu ocazia celei de-a treia runde a returului, la Steaua.

Politehnica se va mai deplasa la Târgu Jiu şi peste două luni, în ultima etapă a returului, duel care ar mai putea conta atunci pentru calificarea în play-off-ul 1-6

 

Ocupanta locului 8 în Liga Naţională a cedat în faţa grupării gazdă cu 27-26, la pauză 16-16, cei de la Energia Pandurii Lignitul, pregătiţi de Liviu Andrieş şi clasaţi pe 6 în elită, urmând a fi adversari ai alb-violeţilor chiar în ultima etapă a returului, din 20 martie, tot la Târgu Jiu.

Handbaliştii timişoreni vor disputa cel de-al doilea lor meci în Oltenia astăzi de la ora 16, contra Potaissei Turda, care va mai evolua şi mâine de la 11, în compania gazdelor. Politehnica întâmpină însă probleme de efectiv pe acest început de an, pe lângă extrema Irimiaş, aflat în recuperare după o intervenţie chirurgicală la ligamente, indisponibil fiind şi interul Chikovani, accidentat în jocul de duminica trecută al Georgiei, contra Turciei, în preliminariile Mondialului.

Poliştii, care au disputat primele două meciuri amicale din această lună spre finele săptămânii trecute, remizând şi câştigând cu maghiarii din Oroshaza, au fost conduşi de această dată de pe bancă de Dan Dumitru, antrenor secund înlocuindu-l cu ocazia acestui turneu pe Constantin Ştefan, aflat la un stagiu de perfecţionare în Danemarca, laolaltă cu alţi tehnicieni autohtoni.

Pandurii, care a dat 3 internaţionali selecţionatei României, recent calificată la barajul de accedere la C.M. Qatar 2015, şi anume pe portarul Şelaru şi Asoltanei respectiv Acatrinei, al doilea cel mai eficace jucător al Ligii Naţionale după primele 13 etape, cu 74 de reuşite, este principala contracandidată a Timişoarei în lupta pentru locul 6, ultimul din play-off, gorjenii având 24 de puncte din 8 succese şi 5 eşecuri, faţă de cele 12 ale alb-violeţilor, care au pierdut de 9 ori. Din retur mai sunt 9 etape de disputat, începând de la finele săptămânii viitoare.

Cele 3 participante la turneul de la Târgu Jiu s-au întâlnit şi la „Cupa Politehnica”, organizată în vară la Timişoara şi adjudecată fără pas greşit de alb-violeţi, de-atunci Pandurii mai trecând pe malurile Begăi, unde s-au impus în tur cu 28-25.

„Poli” va juca în etapa a XIV-a la Bucureşti, cu Steaua, pe 24 ianuarie de la ora 18. Cinci dintre cele 9 dispute din retur ale timişorenilor vor fi în deplasare.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Handbal: