Pero Milosevic: „Înțeleg că HCM Constanța are prioritate dar noi n-am știut până vineri că jucăm joi, acum”. Gheorghe Irimescu: „De ce să nu vină și a treia victorie!? Scorul sezonul acesta e 2-1”

CH CSU Politehnica Timișoara va juca al doilea meci în această săptămână joi, după partida de luni seară de la București cu Steaua. Alb-violeții vor înfrunta campioana en-titre la Reșița, într-o partidă considerată pe teren propriu, deoarece sala Constantin Jude este ocupată. Antrenorul Pero Milosevic și pivotul Gheorghe Irimescu au prefațat duelul cu formația de la malul mării angrenată în Cupa EHF.

IMG_7438

 

Antrenorul timișorenilor a vorbit și despre meciul câștigat luni seară la București cu 32-24. „Suntem foarte bucuroși pentru victorie și pentru lucrurile pe care le-am făcut acolo, mai ales în apărare și caracterul arătat, pentru că am jucat până la final și am obținut o victorie la multe goluri. Acel meci a venit după un drum lung, dar l-am pregătit bine și cu adevărat suntem foarte bucuroși de cum am jucat. O să analizăm după acel meci pentru că am făcut câteva greșeli care nu sunt permise, dar a fost doar un joc. Am stat foarte bine în apărare și în atac am jucat cu disciplină tactică. Nu e problemă că am ratat goluri, dar am fost foarte buni la replierea rapidă în defensivă, când am pierdut mingea. Insist mult pe disciplina în atac și o apărare închisă. Am lăsat câteva șuturi de afară dar nu am permis să ne facă rău înăuntru”, a declarat Pero Milosevic.

Acesta a fost nemulțumit că la partida din capitală s-a accidentat și Kaftin, care este incert pentru meciul de joi. „Sunt mulțumit de victorie și acum moralul e ridicat după două succese, dar nu sunt mulțumit că l-am pierdut deja de ceva timp pe interul Andrei (Păiuș) și acum va trebui să vedem situația rusului (Kaftin). S-a accidentat după 25 de minute la meci și nu l-am mai băgat. Cred că doctorii și fizioterapeutul vor face tot posibilul ca să ne ajute mâine, pentru că avem nevoie. Nu avem o schimbare bună în apărare și atac când avem nevoie”, a adăugat Milosevic.

Timișorenii se așteptau ca partida cu HCM Constanța să aibă loc joia viitoare. „Am jucat luni. Ieri dimineață am venit după 10 ore de drum. Azi ne antrenăm aici, jucăm la Reșița, nu la noi acasă. Acolo se întâmplă ceva. Știu că Constanța are prioritate și orice club care joacă în competiția europeană are nevoie să joace în timpul săptămânii, dar noi n-am știut până vineri că jucăm joi acum. Ne gândeam la joia care vine. Sala e ocupată și trebuie să jucăm la Reșița. Sunt încă două ore de drum, am jucat și luni. Suntem cu două zile mai obosiți ca ei, dar lăsăm asta de-o parte și acum să ne concentrăm să încercăm să facem un meci bun și de ce să nu mergem cu caracter, să încercăm să câștigăm acel meci”, a mai spus Milosevic. HCM Constanța are programat următorul meci în grupele EHF la Sankt Petersburg pe 16 martie, iar pe 22 martie va primi vizita danezilor de la Team Tvis Holstebro.

*

Gheorghe Irimescu a fost golgheterul lui Poli la partida de la București și crede că cele două victorii au crescut încrederea în echipă. „Avem moralul ridicat după două victorii. Cred că a crescut și încrederea în echipă și atunci ne e mai ușor. De ce să nu vină și a 3-a? Cu gândul ăsta mergem la Reșița, să jucăm meciul cu Constanța pentru că scorul e 2 la 1 anul ăsta. Nu atât revanșa pentru Cupă, cât punctele care ne interesează pe noi pentru a spera la play-off.  Cred că fiecare meci care urmează e mai important ca cel care a trecut așa că și acum punctele sunt vitale pentru noi”, a declarat Gheorghe Irimescu. Pentru pivotul timișorean nu este o problemă faptul că se joacă la Reșița. „Am avut ieri liber, odihnă, recuperare și atunci cred că la ora meciului o să fim la potențial maxim. Nu cred că ne încurcă. Asta e decizia, n-avem ce să facem. Sala fiind ocupată, jucăm acolo. Noroc că e aproape, 100 de kilometri nu e așa mult. Am jucat acolo mulți ani, sunt învățat cu sala”, a adăugat Irimescu.

*

Pero Milosevic se va reîntâlni cu fostul său elev de la Lovcen Cetinje, Dalibor Cutura. Acesta s-a aflat sub comanda lui Milosevic între 1999 și 2001, după care jucătorul sârb a plecat în Spania. Antrenorul lui Poli respectă adversarul de joi, dar vrea ca echipa sa să facă un joc bun împotriva reprezentantei României în Cupa EHF. „Constanța are o echipă foarte bună, cu foarte multă experiență. Joacă în cupe europene, se știe. Dalibor Cutura a fost jucătorul meu acum mult timp, la Lovcen. Mladen Rakcevic e un pivot fenomenal. Vujadinovic, extrema dreaptă, e foarte bun, portari cu multă experiență. Este o echipă foarte bună pe care o respectăm mult. Îi respectăm și vorbim foarte bine de ei dar când vine meciul trebuie să facem un joc bun, să ne apărăm bine și să câștigăm”, a concluzionat Milosevic.

Meciul dintre CH CSU Politehnica Timișoara și HCM Constanța se va juca joi de la ora 18:30 la sala Polivalentă din Reșița și este transmisă de Sporttim în direct, LIVE TEXT.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: