Plan Talent: 80 de juniori din Banat și Oltenia, evaluați la Timișoara

Sala sporturilor ”Constantin Jude” din Timișoara va fi duminică 24 octombrie scena unui nou episod al programului Plan Talent, inițiat de Federația Română de Handbal și țintind descoperirea și formarea celor mai buni juniori din țară, astfel încât să existe „o metodă comună de lucru și să formăm jucători cât mai valoroși”.

Plan Talent 2 Bucuresti octombrie 2021

Plan Talent Bucuresti, 10 octombrie 2021 | foto: frh.ro

Federația Română de Handbal organizează în această lună noi acțiuni parte din programul Plan Talent, în cinci zone ale României. Astfel, primele au avut loc pe 10 octombrie, la București, și 17 octombrie, la Suceava, acum e rândul Timișoarei, și vor urma Baia Mare (30 octombrie) și Sighișoara (31 octombrie).

Coordonatorul Academiei de Handbal a clubului bănățean, spaniolul Gonzalo Tajuelo, este și coordonatorul zonei Banat-Oltenia, din programul Plan Talent. Generația handbaliștilor născuți în 2006-2007 va fi evaluată de la ora 9, iar apoi, de la 11:30, va fi rândul juniorilor născuți în 2004-2005.

„Vom avea câte 40 de copii la fiecare categorie de vârstă, recomandați de antrenori și selectați pe baza evoluțiilor pe care le-au avut până acum. Vom face un antrenament complex cu ei, vom urmări cum fac fazele de apărare și de atac, cum se poziționează în teren, chestiuni de bază la această vârstă. Ne dorim să avem o metodă comună de lucru și să formăm jucători cât mai valoroși”, a spus Gonzalo Tajuelo.

Un interviu VIDEO cu Gonzalo Tajuelo puteți urmări AICI.

Antrenorul federal Iulian Stamate și coordonatorul national al programului, Jordi Giralt, se vor afla mâine la Timișoara, alături de alți tehnicieni din zonele Banat și Oltenia. „Sunt foarte mulți copii talentați în țară și mă bucur că am dat startul acestui program prin care vom face o selecție în vederea dezvoltării centrelor naționale de excelență, centrelor olimpice de pregătire a juniorilor și echipelor naționale de juniori și cadeți. Fără o muncă asiduă de echipă la nivel de juniori, nu putem ajunge la nivelul la care ne dorim”, a spus și Iulian Stamate, antrenor federal via FRH

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: